Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
 • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
 • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
 • Stihl MS 211 C-BE.
 • Stiga CS 545.
 • Stihl MSA200C.
 • Stihl MSA 120 C-BQ.
 • Husqvarna 436 Li.
 • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Hvilken batteridrevet motorsag er best?

1. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag. Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner.

Hvorfor ble motorsag oppfunnet?

Motorsagens forgjenger – kjedesagen – ble egentlig oppfunnet til å redde liv på operasjonsbordet. Først da motoren ble tilføyd fikk sagen sin faste plass i skogsarbeidernes verktøykasse. Motorsagens forgjenger – kjedesagen – ble egentlig oppfunnet til å redde liv på operasjonsbordet.

Hvilken motorsag anbefales? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Kan alle bruke motorsag?

Motorsag/ryddesag kurs – hvem trenger det? Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Når ble motorsag oppfunnet?

Den første brukbare motorsagen ble laget i 1917. De første motorsagene var tomannssager. Enmannsmotorsager kom i bruk på slutten av 1940-tallet, og i løpet av få år overtok de det meste av felle- og kappearbeidet.

Hvordan slipe kjede på motorsag?

Hvordan slipes kjedet?
 1. Bruk en rundfil. Hold sliperen i 90 ° vinkel i forhold til rullene på slipemåleren. Slip med begge hendene. Filen skal hvile på begge rullene.
 2. Fortsett deretter med å slipe hver tann. Hver sagtann skal slipes slik at den er skarp. Det er viktig at alle sagtennene har samme lengde.

Hvordan måle kjede til motorsag?

Produktbeskrivelse
 1. HVILKEN TYPE KJEDE HAR DU,325″ ELLER 3/8″. DISSE MÅLENE ER FRA ØYE/SKJØT VED EN TANN TIL SAMME PKT.
 2. NESTE ER ANTALL LEDD PÅ KJEDET. DET KAN TELLES, ELLER SÅ STÅR DET SOM REGEL PÅ SVERDET.
 3. DET SISTE ER TYKKELSEN PÅ KJEDET. DET FINNER DU VED Å MÅLE TYKKELSEN PÅ KAMMEN SOM GÅR INN I SVERDET.

Hvem oppfant motorsaga?

Robert P. McCulloch
Motorsag / Oppfinner

Robert Paxton McCulloch var en amerikansk entreprenør fra Missouri. Han er mest kjent for McCulloch-motorsagen og for sitt kjøp av den gamle London Bridge, som han flyttet til Lake Havasu City i Arizona. Dette er en av fire byer han har grunnlagt i USA. Han døde 25. februar 1977 i Los Angeles.

Wikipedia

Hvorfor stopper motorsaga?

nesten garantert forgasseren. Enten får den for mye bensin eller for lite. Ryker det mørke grått (svart) fra eksosen så får den for mye og drukner i bensin når du gir gass. Hvis den har vondt for å gå på tomgang også så får den nok for lite bensin.

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Når skal man bytte sverd på motorsaga?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Kan jeg bruke motorolje som sagkjedeolje?

Vi har til og med opplevd å få inn sager til reparasjon, hvor det tydeligvis er benyttet brukt motorolje (!) som kjedeolje. Foruten at det blir et skikkelig svineri, er ikke dette særlig klokt. Kun kjedeolje har egenskapene som gjør at den holder seg til kjedet ved de høye hastighetene vi snakker om her.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvordan smøre motorsag?

Smør kjedet med WD-40

Kjedet til motorsagen din må naturligvis smøres godt for å fungere perfekt. Ved å bruke WD-40 Multispray til å smøre vil du også beskytte kjedet mot rust. Det gjør også kjedet mer motstandsdyktig mot forurensninger. Nå er motorsagen din oljet og slip, og er klar for neste oppdrag.

Hvor stor motorsag trenger man?

Lengden på sverdet

Hvis du er vant med å håndtere en motorsag, bør du ha tilgang til minst to forskjellige sverdlengder, slik at du kan variere lengden for ulike trestørrelser. Et kort sverd veier mindre og er enklere å håndtere ved kvisting. Et lengre sverd brukes for større trær.

Hvor ofte bytte tennplugg motorsag?

Det er også bra å bytte tennpluggen regelmessig, gjerne 1-2 ganger per år, avhengig av hvor mye sagen er bruk. En ny tennplugg gir bedre gnist og dermed bedre forbrenning, noe som igjen gjør at sagen går bedre og får mer kraft.

Hvordan rense motorsag?

3 tips for rengjøring av motorsag
 1. Gjør det til en vane og alltid rengjøre sagen etter bruk.
 2. Bruk en børste, eller blås rent med trykkluft.
 3. Det viktigste er å holde området rundt forgasseren og luftfilteret rent.

Hvordan lagre motorsag?

Motorsagen skal alltid oppbevares tørt. Sørg for at stedet er godt ventilert og beskyttet mot vær og vind. Det er ikke tilrådelig å oppbevare maskinen utendørs.

Leave a Comment