Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
  • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
  • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
  • Stihl MS 211 C-BE.
  • Stiga CS 545.
  • Stihl MSA200C.
  • Stihl MSA 120 C-BQ.
  • Husqvarna 436 Li.
  • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Hvordan bruke elektrisk motorsag?

Elektriske sager

En elektrisk sag er lett å starte; det er bare å sette i kontakten og trykke på startknappen. Dessuten er det mindre stell med en elektrisk motorsag enn med en bensinsag. De elektriske sagene er gjerne billigere enn de bensindrevne.

Hvilken olje til motorsag?

Vi anbefaler sterkt at man benytter ferdigblandet bensin med syntetisk totaktsolje (Aspen 2T). Denne kommer i hendige kanner på 5l, eller større forpakninger på 25l eller 200l.

Hvilken motorsag anbefales? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hvor ofte bytte kjede på motorsag?

Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Kan man bruke motorolje som girolje?

Girolje er, i likhet med motorolje, et smøremiddel. Forskjellen er at additivene i giroljer ikke er de samme som i motoroljer. I en girolje tilsetter man viskositetsforbedrere og EP-tilsetninger. Det sistnevnte additivet består ofte av svovel og fosforforbindelser.

Hvordan finne oljetype?

Sjekk om det står noe i manualen til bilen

De fleste har hele instruksjonsboka liggende i hanskerommet på bilen, så kan man når som helst slå opp når det skjer noe. Mange manualer kan være knotete å bla seg gjennom, men de fleste inneholder informasjon om hvilken type motorolje man skal bruke på bilen sin.

Skal 4 takter ha olje?

En firetakter skal ikke ha oljeblandet totakter-bensin. Motoren “venner” seg ikke til dette. Sjekk – og helst bytt motoroljen og gå over til vanlig bensin.

Kan man bruke vanlig motorolje på gressklipper?

Høyytelses og høykvalitets multigrads-motorolje har viskositet SAE 30 og anbefales på grunn av muligheten for helårsbruk for alle 4-takts gressklipper. Beskytter mot korrosjon og sikrer en lang levetid for motoren.

Hvor ofte bør man skifte motorolje?

Oljen bør skiftes ut hver 10 – 15 000 km, eller hvert år uavhengig av kjørelengde. Dette gjelder både nye og gamle biler, men er du usikker kan du sjekke motorprodusentens spesifikasjoner for skiftintervall.

Hva skjer om man fyller for mye motorolje?

Ikke fyll på for mye olje. For mye smøremiddel kan føre til ødelagte tetninger, sotavleiringer på veggene i motoren og at katalysatoren blir defekt.

Kan man blande to typer motorolje?

ifølge datablader fra forskjellige oljeleverandører går det bra å blande olje. viskositeten på blandingen vil ihvertfall være like bra som den oljen med dårligst viskositet. mineral og syntetisk olje kan også blandes.

Kan man bruke en tykkere motorolje i en moderne motor?

Myte 2: Tykkere motorolje gir ekstra beskyttelse

Hvor stor slitasjebeskyttelse en motorolje gir er avhengig av slitasjebestandige tilsetningsstoffer i motoroljeformulen, ikke motoroljens viskositetsgrad. Bruk av en motorolje som er for tykk til din motor kan faktisk redusere motor effektiviteten og skade motoren.

Hvorfor blir motorolje svart?

Oljen blir fort svart – det er sot og smuss fra forbrenningen som blir oppløst. Det er helt normalt.

Hva gjør man med brukt motorolje?

Små mengder spillolje fra husholdninger, for eksempel ved oljeskift på bilen, skal samles opp og leveres til det kommunalt mottak for farlig avfall der du bor. Det er viktig at spilloljen ikke blir blandet med annet avfall, men blir levert i tette beholdere som er merket med hva de inneholder.

Leave a Comment