Hvilken Moccamaster skal jeg velge?

Moccamasteren MOC53740 er utnevnt til ny testvinner i kategorien litt bedre kaffetraktere. Denne har alt du trenger til en fornuftig pris og høy kvalitet. Alle kaffetraktere fra Moccamaster er er ECBC-godkjent, som betyr at den tilfredsstiller kravene som ligger til grunn for en god kopp filterkaffe.

Hvor mange skjeer kaffe til 6 kopper Moccamaster?

Med seks strøkne 10g skjeer med filterkaffe har du riktig dosering for én liter deilig nytraktet kaffe. Har du en Moccamaster kaffetrakter som rommer 1,25 liter bruker du 7,5 måleskjeer kaffe hvis du trakter en full kanne.

Hva koster en Moccamaster?

Moccamaster Kaffemaskiner
 • Moccamaster Manual MOC53. 2 090 ,-
 • Moccamaster Automatic. 2 249 ,-
 • Moccamaster No.1 Kaffefilter 80st. 49 ,-
 • Moccamaster Manual KB952 AO. 1 990 ,-
 • Moccamaster Filterholder KB. 178 ,-
 • Moccamaster Filterhållare med Droppstopp. 239 ,-
 • Moccamaster KBGT741 Thermo. 2 395 ,-
 • Moccamaster Optio. 3 349 ,-

Hvilken Moccamaster skal jeg velge? – Related Questions

Kan man bruke kokmalt kaffe i kaffetrakter?

Bruker du kokmalt eller presskannemalt kaffe til traktekaffen? Det bør du ikke. Kaffe som er kokmalt eller presskannemalt, er nemlig grovere og ikke tilpasset den korte kontakttiden mellom kaffe og vann i en kaffetrakter. Smaken blir derfor tammere enn om du bruker filtermalt kaffe.

Hvor ofte skal man rense Moccamaster?

I alle kaffetraktere vil det etter hvert danne seg et belegg av kaffe og urenheter fra vannet. Dette belegget setter igjen dårlig smak på kaffen – uansett hvor riktig den ellers blir traktet. Lager du en rutine på å rense kaffetrakteren, hver 14.

Hva koster en kopp traktekaffe?

Til én liter bruker man 60 gram: 6 kroner. En termoskopp tar cirka 2,5 dl, til kroner 1,50. Strømforbruk ved trakting eller varming av 1 liter vann: 0,12 kWh, ganger strømpris på 0,70 kroner = 0,084 kroner.

Hvorfor velge Moccamaster?

Hvorfor velge Moccamaster

Moccamaster har en meget enkel og grunnleggende ide bak alle sine kaffemaskiner, nemlig å kontrollere temperaturen på vannet og kaffen gjennom hele bryggeprosessen. Dette påvirker valg av materialer til kaffemaskinene, akkurat som den også påvirker utformingen av enkeltmodeller.

Hva er den beste kaffetrakteren?

1. Moccamaster Type KBG962 – BEST I TEST KAFFETRAKTER. I flere tiår har Moccamaster befestet sin posisjon som den ukronede kongen av kaffetraktere.

Hvor lang garanti er det på Moccamaster?

Det er fem 5 års garanti fra kjøpsdato, men du har mulighet for å øke til 10 års garanti når du registrerer deg på www.moccamaster.com – registrér garanti. Husk å ta vare på den originale kvitteringen, som er ditt kjøpsbevis. Det er kun traktere i privat husholdning som kan registreres.

Hvordan rengjøre Moccamaster?

Avkalker, Moccamaster espressomaskin – 1000 ml (original)
 1. Hele flaskens innhold heldes på vannbeholderen.
 2. Slå på kaffemaskinen, som hvis du lager kaffe.
 3. La ca.
 4. Gjenta prosessen med rent vann 2 ganger for å rense maskinen.
 5. Held blandings produktet i en kanne, bolle eller gryte, inntil den er avkjølt.

Hvor lang levetid har en Moccamaster?

Moccamaster er så sikre på kvaliteten at samtlige modeller har 10 års garanti. Summen av alt dette gjør at din Moccamaster holder seg “evig ung” og kan trakte perfekt kaffe i generasjoner, uten at det går på bekostning av miljøet. Men fremfor alt eier du en kaffetrakter som du bruker – og ikke kaster.

Hvor lenge kan kaffen stå etter trakting?

– Ferdig traktet kaffe skal ikke stå mer enn 25 til 30 minutter på kanne. Hvis kaffen oppbevares for kaldt blir den matt i fargen og mister smaken. Klorogensyren i kaffen omdannes til andre syrestrukturer som smaker surt og bittert. Hvis kaffen oppbevares for varmt får den en besk smak, sier Alexander Bottegaard.

Kan man drikke 1 dag gammel kaffe?

Fire kopper kaffe om dagen er trygt, ifølge stor europeisk rapport. Du kan drikke fire kopper kaffe, eller rundt 6,7 til 8 dl filterkaffe, hver dag med god samvittighet, viser EFSAs rapport. Artikkelen er flere år gammel. For voksne er det ufarlig å innta inntil 400 mg koffein daglig, bortsett fra for gravide kvinner.

Hvorfor skal man fukte kaffefilteret?

Fordelen med å skylle kaffefilteret før du trakter kaffen er flere. Kaffefilteret kan gi papirsmak på kaffen og avgi lo. Skyller du filteret med varmt vann, vil kaffen smake bedre, samtidig som du forhåndsvarmer filterholderen slik at bryggetemperaturen blir mer riktig og kaffesmaken mer sødmefull.

Kan man bruke kaffefilter flere ganger?

Fordelen med gjenbruk er at det er mer miljøvennlig, og filtrene vil vare lenger. Spesielt dersom man bruker mer enn ett filter av gangen vil det kunne være fornuftig å bruke dem flere ganger. Det er nemlig fullt mulig å bruke både 2 og 3 filtre samtidig, for å få en renere og klarere kaffe.

Hvilket kaffefilter til Moccamaster?

Moccamaster Kaffefilter Størrelse 1×4 100 stk

Fordelen med hvite kaffefilter er at de ikke påvirker smaken på samme måte som fargede filter. En pakke inneholder 100 stk kaffefilter. OBS! Disse kaffefilter passer til alle Moccamaster Kaffetraktere unntatt CUP ONE.

Hvor mye kaffepulver til 8 kopper?

60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Kan man legge på seg av kaffe?

Koffein kan øke forbrenningen litt. Men langtidseffekter kan vi nok se langt etter. Faktisk viser forskning det motsatte: En studie gjort på 58 000 personer i løpet av tolv år, viser at de som øker kaffeinntaket, legger på seg mer enn de som ikke øker kaffeinntaket.

Er kaffe slankende?

Kaffe demper sultfølelsen, gjør deg mindre trøtt, øker yteevnen og gir også noe mer økt forbrenning av fett. Selv om kaffe kan øke forbrenningen av fett i kroppen, kan du ikke slå deg til ro med et par kopper kaffe i sofaen for drastisk vektnedgang.

Leave a Comment