Hvilken Mitsubishi varmepumpe er best?

Electric Kaiteki 6300 fra Mitsubishi er utnevnt til testvinner blant de billigere varmepumpene i markedet. Den produserer varme i boliger opp til ca. 140 kvm (6300W), og kjøling opp til ca. 35 kvm (3500W), noe den gjør energivennlig.

Hva koster Mitsubishi varmepumpe?

Luft-til-luft: Prisene på varmepumper fra Mitsubishi varierer til en viss grad avhengig av modell og type. Hvis du er på utkikk etter en luft-til-luft-varmepumpe, må du vanligvis ut med mellom 10.000 til 30.000 kroner.

Hvilken Mitsubishi varmepumpe er best? – Related Questions

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Når lønner det seg å kjøpe varmepumpe?

I de fleste tilfeller hvor kundene har et høyt strømforbruk, vil det lønne seg å investere i en varmepumpe. Dette er fordi reduksjonen i strømregningene vil være større enn det varmepumpen koster etter noen år. Ifølge ENOVA bør husholdninger som har et strømforbruk større enn 15 000 kWh i året bruke en varmepumpe.

Hvor mye koster det å bytte varmepumpe?

En standard montering for en luft-luft varmepumpe med én innedel koster normalt rundt 5 500 kroner. For en varmepumpe med to innedeler er prisen omkring 9 000 kroner.

Hvor mye koster det å demontere varmepumpe?

Vanligvis koster monteringen ca. 5000 kr, men dette vil variere fra montør til montør. Dersom du kun skal demontere uten å montere ny, så kan det hende at du slipper unna med et par tusenlapper for jobben.

Er det lov å montere varmepumpe selv?

En varmepumpe kan spare 30-80% av energien til oppvarming, og mange lurer på om man kan montere varmepumpe selv. Svaret er nei, det er ganske enkelt ulovlig. I 2013 ble det innført et krav om at både den som monterer varmepumpen og bedriften som står ansvarlig må være sertifisert.

Kan man demontere varmepumpe selv?

Du har ikke lov til å demontere den selv. Kontakt en profesjonell installatør med f-gass-sertifikat. Varmepumper inneholder HFK-gasser (hydrofluorkarbon) som er klimaskadelige hvis de slipper ut. Myndighetene stiller derfor strenge krav til hvem som kan håndtere varmepumper.

LES OGSÅ  Hvilke merke er best på vaskemaskin?

Hvor ofte må man bytte varmepumpe?

Energibrønnen kan derimot vare i opptil 100 år. Det betyr at du kun trenger å bytte varmepumpe etter ca. 20-30 år.

Hvor lang garanti er det på varmepumpe?

Vanlig garanti fra produsentene er mellom 10 og 15 år, og fra lovens side har du 5 års garanti på både montering og varmepumpe. Derfor er det lurt å velge varmepumpe og installatør fra samme firma, så unngår man konflikt om hvem som skal dekke eventuelle garantier.

Hvor er det best å montere varmepumpe?

– Veggmonterte luft-til-luft varmepumper bør plasseres i det mest brukte oppholdsrommet. Oftest er dette stue eller en åpen stue- og kjøkkenløsning. Da utnytter du varmen best og får mest mulig spredning. Jo større åpne områder du har i boligen, jo bedre utnyttelse av varmepumpen vil du få.

Hvorfor varmepumpe høyt på veggen?

Når en veggmodell monteres høyt på veggen, vil den være raskere og mer effektiv enn en gulvmodell i å varme opp rommet. Årsaken til dette er at den høye plasseringen gir en friere utblåsningsbane, som i sin tur øker effektiviteten.

Kan varmepumpe stå på bakken?

Varmepumpen bør plasseres minimum en halv meter over bakken, og sørg for god avstand til soveromsvinduer og terrassedører. Avstanden til naboen bør være minimum ti meter. En hekk, busker eller en bod vil dempe lyden. Du kan også sette opp en støyskjerm.

Hvor høyt over bakken bør varmepumpens utedel henge?

Utedelen bør plasseres minimum en halv meter over bakken, og her også er det greit å tenke på lyden, og nærhet til soveromsvinduer, samt veggkonstruksjonen der den skal plasseres. Når det gjelder støy fra utedel er det ikke bare deg selv du bør ta hensyn til.

LES OGSÅ  What do Swedes watch on Xmas Eve?

Hvor langt rør til varmepumpe?

Rørstrekket bør være minst to meter langt, og maks femten for at ikke varmetapet skal bli for stort. Det er dessuten viktig at utedelen ikke henger for lavt. Om vinteren vil kondens fra maskinen dryppe ned på bakken og fryse.

Kan man montere varmepumpe på innervegg?

Varmepumpen plasseres stort sett på innsiden av en yttervegg, og gjennom en kanal i veggen kan oppvarmet luft føres inn i huset. Vegghengte varmepumper er veldig populære da de enkelt kan settes på veggen, og ikke krever gulvplass. De første vegghengte varmepumpene var ofte klumpete og mindre pene.

Kan varmepumpe monteres på trevegg?

Vi anbefaler å plassere utedelen med braketter på grunnmur eller på frittstående bakkestativ spesielt laget for varmepumper. Det bør alltid brukes vibrasjonsdempere. Uavhengig av vibrasjoner og fare for resonans, vil plassering av varmepumpe direkte på trevegg ikke ha noen betydning for drift og effekt.

Kan man nekte varmepumpe i sameie?

En del borettslag og sameier har utarbeidet egne retningslinjer for varmepumper. Hvis ditt borettslag eller sameie ikke har det, må du innhente egen tillatelse fra styret før installasjon. Når du bor i et borettslag, er det ekstra viktig å ta hensyn til naboer når du får installert varmepumpe.

Leave a Comment