Hvilken luftfukter er best?

vinneren av vår luftfukter test Levoit 600 Hybrid som dekker et areal på hele 70 m² og har en vanntank på 6 liter. Et godt luftfukter alternativ er den litt dyrere modellen Stadler Form Oskar Big som dekker hele 100 m² med en tankstørrelse på 6 liter.

Er det sunt med luftfukter?

– Vi anbefaler ikke bruk av luftfuktere, sier rådgiver Rose Lyngra ved Astma- og Allergiforbundet (NAAF) til DinSide. Det er sånn at det som regel er nok fuktighet i norske hjem. Dersom luften kjennes tørr ut, kan det heller være på grunn av større mengder støvpartikler i lufta. Vi anbefaler heller luftrenser.

Skal luftfukter stå på hele tiden?

Hvis en luftfukter står på hele tiden, kan den relative luftfuktigheten bikker andre veien og blir for høy. Dette er uheldig ettersom for høy luftfuktighet kan føre til mugg, råte og fremvekst av skadelige bakterier.

Hvordan vite om det er tørr luft?

Ideelt sett vil fuktighetsnivået ligge på mellom 30% og 60%, men når det er under 30% har du for tørr luft inne.

Nå over til fysiske symptomer som kan skyldes tørt inneklima:

 1. Tørr, kløende hud.
 2. Tørre lepper.
 3. Tørt hår.
 4. Luftveisproblemer.
 5. Hoste.
 6. Hodepine.
 7. Bihuleproblemer – tetthet, allergier og nysing.
 8. Irriterte øyne.

Hvilken luftfukter er best? – Related Questions

Hva er normal luftfuktighet på soverom?

1 – Hold relativ luftfuktighet mellom 20–40% i varme oppholdsrom i fyringssesongen. I kjøligere rom (15 til 18°C) kan luftfukten være opp til 50%. 2 – Om sommeren kan luftfukten ligge høyere, men bør ikke over 60%.

Kan man bli syk av tørr luft?

For tørr inneluft kan gi en rekke irriterende plager som tørre hudpartier, øyne og slimhinner. Luftveiene kan føles tørre, og det blir ubehagelig å puste. I tillegg kan tørr luft tørke ut slimhinner og øke faren for betennelse.

Når er det tørr luft?

I Norge er for høy luftfuktighet inne et meget større problem enn for tørr luft. “Tørr luft” er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv med kjemisk last. Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% relativ luftfuktighet og iallfall ikke over 50%.

Hva hjelper mot tørr luft?

5 tips mot tørr inneluft
 1. Støvsug og bruk tørrmopp for å fjerne støv. Når den relative luftfuktigheten er lav blir støvet flyktig.
 2. Senk innetemperaturen.
 3. Sjekk at ventilasjonsanlegget er riktig dimensjonert.
 4. Kjøp et hygrometer og sjekk om det virkelig er så tørt som du tror.
 5. Bruk tilfører inneluften fuktighet.

Hvordan måler man luftfuktighet?

Slik måler du luftfuktigheten i boligen din
 1. Et hygrometer kan gi en pekepinn. De billigste hygrometrene er trådhygrometre, men har som oftest veldig kort levetid.
 2. Du kan alternativt få kjøpt forholdsvis rimelig digitalt utstyr for måling av både temperatur og luftfuktighet.

Har Norge tørr luft?

Den relative luftfuktigheten er i snitt 80% i hele Norge, hele året. Variasjoner mellom 70% og 90% er normalt. Det er en vanlig misoppfatning at treverk tørker og stål ikke ruster om vinteren på grunn av tørr vinterluft. Det som er riktig er at den absolutte fuktigheten er lav om vinteren.

Hvor høy bør luftfuktigheten være?

Om vinteren, det vil si i fyringssesongen, skal relativ luftfukt være mellom 20% og 40% i de varme oppholdsrommene. I kjøligere rom (15 til 18°C) kan luftfukten være opp til 50%. Om sommeren kan luftfukten ligge høyere, men bør ikke over 60%.

Hva betyr 100% luftfuktighet?

Hva menes det med 100 prosents luftfuktighet? Og hva skjer hvis luften likevel tilføres mer fuktighet? Vanligvis snakker vi om en relativ luftfuktighet der en verdi på 100 prosent tilsvarer at luften er helt mettet av vanndamp. Hvis den relative luftfuktigheten er 100 prosent rett over bakken, vil vi oppleve tett tåke.

Er luftfukter farlig?

Alle typer luftfuktere er avhengig av et godt renhold og vedlikehold, noe som ofte ikke skjer. Luftfuktere kan derfor medføre en betydelig helserisiko i tillegg til at oppvarming av fukte- vannet krever mye energi.

Hva er forskjellen på diffuser og luftfukter?

En diffuser er IKKE det samme som en luftfukter, som har til hensikt å spre fukt i rommet – for å oppnå ønsket nivå av fuktighet. Mange strever med tørr luft i form av tørrhoste og tørre lepper. Da kan en luftfukter være løsningen.

Blir det tørr luft av varmepumpe?

For å få til det med luft – til – luft varmepumper alene, må varmepumpen varme opp luften til mye mer enn 22oC. Med bruk av kald uteluft (som er ”tørr”), kan inneluften bli for tørr og iallfall føles for tørr. NB!

Hvordan øke luftfuktighet uten luftfukter?

Varmt vann produserer damp, noe som skaper fuktighet i luften. Så la døren stå åpen neste gang du dusjer. Hvis du er mer av et bademenneske, må du la vannet stå en stund etter at du er ferdig for å øke luftfuktigheten i rommet, og så la døren stå åpen for å la fuktigheten sive ut i resten av huset.

Leave a Comment