Hvilken klasse går man i når man blir konfirmert?

Konfirmasjonstiden starter i niende klasse og går vanligvis over åtte måneder. Opplegget for konfirmanttiden varierer noe fra menighet til menighet.

Hvem konfirmeres i 2022?

Hvem kan konfirmere seg? Det vanlige er å konfirmere seg det året man fyller 15 og at konfirmanttiden starter i niende klasse. Det vil si at ungdommer som er født i 2007 vanligvis konfirmerer seg i 2022.

Hvor mye koster det å ha konfirmasjon?

Lokaler, mat, dekor, bunad, gave, ikke minst invitasjoner og fotografering, kronene ruller fort når det inviteres til konfirmasjonsfest. Prislappen på norske konfirmasjoner ligger ifølge flere undersøkelser, ofte i området 20 til 40 tusen kroner.

LES OGSÅ  Hvordan stille Clas Ohlson vekkerklokke?

Hvilken klasse går man i når man blir konfirmert? – Related Questions

Hva er vanlig å gi i konfirmasjonsgave til venners barn?

Undersøkelser fra DNB og Nordea viser at foreldre i snitt gir 10 000–13 000 kroner. Tanter og onkler gir 1 200 kroner. Venner av familien gir 700 kroner. Men tallene spriker både geografisk og etter inntekt.

Hvor mye gir foreldre til konfirmanten?

Hvor mye er det vanlig å gi i konfirmasjonsgave? En undersøkelse fra 2021 viser at foreldre gir veldig store gaver, ofte over 10 000 kroner. Tanter og onkler gir litt over tusenlappen, mens venner av familien gir konfirmasjonsgaver for rundt 700 kroner.

Hvor mye koster det å konfirmere seg borgerlig?

Hva koster konfirmasjonen? For Humanistisk konfirmasjon i 2023 er grunnprisen 3800 kroner. Dersom kurset har en tilleggsaktivitet (rollespill, leir eller lignende) kommer utgiften til dette i tillegg. Hvis én foresatt er/blir medlem får du 1000 kroner i rabatt på grunnprisen.

Hva er vanlig og få til konfirmasjon?

Foreldre gir 13.000 kroner i snitt. Ikke overraskende er det foreldrene som punger ut med de største summene, 13.000 kroner i snitt. men også besteforeldre er svært generøse og gir 7.500 kroner i snitt. For gjestene ligger gavesummen på 900 kroner fra hver.

Hva er vanlig å gi i konfirmasjonsgave fra besteforeldre?

Den viser at besteforeldre som ikke har vært i konfirmasjon oppgir en tenkt pengesum på 5815 kroner, mens de som har deltatt i konfirmasjon ga en høyere sum, i snitt 6255 kroner. Se graf under. Besteforeldre i Midt-Norge sier de vil gi mest: 8847 kroner.

Hvordan gir man penger til konfirmasjon?

Vanligvis får konfirmanter konvolutter med et flott kort og sedler inni. Men nå er det «nye tider», og folk flest har ikke kontanter uten å måtte ta ut i butikk eller minibank. Derimot bruker folk Vipps til alt mulig, og en pengegave via den elektroniske betalingsløsningen på mobilen er både lettvint og raskt.

LES OGSÅ  Hvilken bæresele er best i test?

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave til venners barn 2022?

Besteforeldre: 7.200 kroner i snitt. Gjester: 800 kroner i snitt hver. Andre: 375 kroner i snitt.

Hva gjør fadder i konfirmasjon?

En fadder er et vitne som har et ansvar. Fadderne skal være vitner om at barnet er døpt med en kristen dåp. De lover også å be for barnet og lære barnet selv å be. Dessuten skal fadderne hjelpe barnet til å bli kjent med bibelfortellingene og oppmuntre henne eller ham til å gå til nattverd.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave til nabo?

200 holder til naboen

Over 60 prosent mener fortsatt at det holder med 200 kroner til naboen og nærmere 70 prosent synes ikke at man bør gi så mye som 1000 kroner til niese/nevø. Er du invitert til venners barns konfirmasjon, mener de fleste at gaven bør ligge på et sted mellom 300 og 1000 kroner.

Hva skal jeg ønske meg til konfirmasjonen?

Ønskeliste for konfirmanten
 • Gavekort på øvelseskjøring eller/og teorikurs.
 • Opplevelser – klatreparker, paintbal, strikk hopp, osv.
 • Konsertbilletter eller andre type billetter.
 • Hobby utstyr.
 • Jente/gutte-tur, eller en tur sammen med konfirmanten.
 • Spa behandling eller en spaopplevelse.
 • Abonnement på Spotify.

Hvordan gi penger i gave?

Skal du gi penger i gave som f. eks. til bursdag, konfirmasjon, bryllup eller andre jubileer, er det flere måter det kan gjøres på, som er enkle både for giver og mottaker.

Du trenger:

 1. Smarttelefon/nettbrett (iphone/iOS eller Android) eller PC/Mac.
 2. Nettbank eller mobilbank.
 3. Mottakers kontonummer.

Hva står på Konfirmasjonsinvitasjoner?

Dato, klokkeslett og sted for konfirmasjonen er viktig å få med. Så kan du skrive hva dere gjør etter selve konfirmasjonen, som hvor og når dere skal møtes, og kanskje kort om hva som skjer der. Det trenger ikke være så mye, og det enkle er ofte det beste.

Hvor får man kjøpt konfirmasjonskort?

Konfirmasjonstid? Hos Norli finner du et stort utvalg konfirmasjonskort! Vi har en rekke klassiske motiver, samt elegante, underfundige og morsomme kort med mer moderne vri. Kortene får du i våre bokhandler, men ikke på norli.no.

Hva skal man skrive på takkekort konfirmasjon?

Hva skriver man i takkekort?
 • Tusen takk for den fine gaven jeg fikk i anledning min konfirmasjon (dato) Hilsen konfirmanten.
 • Tusen takk for den fine gaven (konfirmantens navn) fikk til konfirmasjon sin Hilsen foreldrene.
 • Tusen takk for (gaven) jeg fikk av deg/dere til min konfirmasjon (dato)

Hvem ønsker velkommen i konfirmasjon?

En velkomstale kan erstattes av en sang, men det er fint oom du ønsker velkommen og gir litt praktiske opplysninger om det som skal skje. Velkomsttalen holdes av en av foreldrene. Avslutt gjerne med en velkomstsang.

Leave a Comment