Hvilken farge passer best på soverommet?

Når det kommer til hvilke farger som passer til soverom, sies det at blått og grønt er de beste fargene. De ligger på den kalde delen av fargesirkelen og defineres som mer passive enn gult og rødt. Derfor kan det være et logisk utgangspunkt for å finne farge til rommet der vi skal ha ro og sove godt.

Hvilke farger passer sammen med grønn?

passer grønt fantastisk sammen med en grå farge. En svært mørk grønnfarge kan suppleres av en skarpere farge. De fleste grønne farger passer bra til både mørke og lyse tresorter samt metaller som kobber, messing og stål.

Hvilken farge passer best på soverommet? – Related Questions

Hvilken farge demper grønn?

Man kan understreke det grønne ved å la den stå i kombinasjon med grønntoner som 8994 Organic Green, eller dempe uttrykket noe ved å sette den sammen med gråtoner som 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni eller 1391 Lys Antikkgrå. Gylne grønntoner står også svært godt sammen med gylne hvite.

Er grønn en varm farge?

Typiske varme farger er: Gul, oransje og rød. Typiske kalde farger er: Blå, lilla og grønn. MEN de typiske varme fargene kan også egentlig være kalde – og omvendt.

Hvordan finne ut hvilke farger som passer sammen?

En god treklang finner vi ved å plassere en likesidet eller likebeinet trekant inne i fargesirkelen. De fargene spissene i trekantene ligger mot vil kunne klinge godt sammen. To eksempler: blått-rødt-gult, eller blått, grønt-rødorange.

Hvilke farger passer sammen med olivengrønn?

For et rolig inntrykk kan grønnfargen kombineres med lys grå, da vil grønnfargen komme enda bedre frem. Men er du glad i farger kan olivengrønn kombineres med andre farger i samme toner. Å blande nyanser i grønn og blå blir resultatet herlig sommerlig.

Hva passer med mørkegrønn?

Et eksempel er mørkegrønn og en støvet grågrønn. Sort, hvitt eller grått er også opplagt.

Hva passer sammen med Local Green?

Ifølge Jotun skal Local Green passe til: Curious Mind, Grounded Red, Free Spirit, Daydream, Humble Yellow, Lively Red, Wisdom og Serene blue (Jotun Local Green er malt i midten.)

Hva passer til Jotun Green Leaf?

LADY 8469 Green Leaf

Sett den gjerne sammen med den lysere Green Harmony for å understreke det grønne innslaget. Sammen med farger som 0394 Varmgrå, og 1376 Frostrøyk eller de greige 10341Kalk og 10342 Kalkgrå blir denne utrolig lekker. Fungerer godt til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull.

Hva passer til Tender Green?

Denne fargen blir magisk sammen med de mørkere variantene 6350 Soft Teal, 6352 Evening Green og 5454 Dark Teal. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit.

Hva passer til Nordic Breeze?

LADY 5452 Nordic Breeze

I samspill med rene, crispy hvittoner og andre kjøligere, kulørte fargetoner, vil den kunne danne et perfekt bakteppe for et friskt pusterom i interiøret. Gode kombinasjonsfarger; Prøv den gjerne sammen med våre kjente blåtoner som 4618 Kveldshimmel, 4477 Deco Blue eller 4744 Sophisticated Blue.

Hvilken farge er Dark Navy?

Fargenavn i X11 – sortert etter nyanse
Engelsk Norsk Heksadesimal
MidnightBlue midnattsblå #191970
DarkBlue mørkeblå #00008B
Navy marineblå* #000080
RoyalBlue kongeblå* #4169E1

Hvilke farger passer til Evergreen?

En dyp, frodig og gylden grønntone. Denne vil stå godt til populære grønntoner som 8252 Green Harmony og 8469 Green Leaf, og også til 8478 Pale Green. Er du ute etter kelimaktige farger skal du se den sammen med okertoner som 10001 Dijon Yellow og den røde 2993 Kilim.

LES OGSÅ  Hvor er det best å lage fotobok?

Hvilke farger er inn i 2022?

Fargerike lanserte Stråleblink FR2272 som Årets Farge 2022, sammen med en rekke tilhørende nyanser i gult. Gult kan være alt fra fargesterk og energisk, til dempet og nøytral. Gult gjør seg også godt i ton-i-ton med andre nyanser i gult, eller i kombinasjon med ren hvit på detaljer og interiør.

Hvilke farger er in i 2022?

Det er alltid en begivenhet når Jotun lanserer årets fargekart. Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige.

Leave a Comment