Hvilken elektriske tannbørste er best?

Testvinner – Elektrisk tannbørste
 • Oral-B Pro 2 2000 – BEST I TEST ELEKTRISK TANNBØRSTE.
 • Oral-B iO Series 9s – BESTE PREMIUMVALG.
 • Oral-B Pro 600 – BESTE BUDSJETTVALG.
 • Philips Sonicare Diamond Clean.
 • Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 eltannbørste, HX6850/57.
 • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush.

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hvordan tannbørste er best?

Bruk kraft slik at du får pusset tennene hardt og skikkelig

Plakk sitter ikke godt fast på tennene. Det kan skade tannoverflaten og tannkjøttet. En myk tannbørste med sirkulære bevegelser er anbefalt. Dersom du bruker elektrisk tannbørste gjør denne jobben for deg og du skal ikke presse den hardt mot tennene.

Hvilken elektriske tannbørste er best? – Related Questions

Hvordan bør børstehodet på tannbørsten være?

For å kunne komme til i alle områder av munnen er det bedre at børstehodet og busten heller er lite, enn for stort. Det optimale børstehodet er også på den myke siden slik at du unngå å skade tannkjøttet.

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

Selv om du bruker elektrisk tannbørste eller vanlig tannbørste, så vil ikke tennene bli renset godt nok dersom du pusser feil. Hvis du bruker elektrisk tannbørste bør du la tannbørsten gjøre jobben ved å holde den på hver tannflate.

Er tannbørste plastavfall?

Kjøper du for eksempel en tannbørste i plast, sorteres innpakningen som plastemballasje og/eller papir, avhengig av hvilket materiale den er laget av. Selve tannbørsten kaster du i restavfallet. Større produkter i plast, som ødelagte hagemøbler, leverer du til din nærmeste gjenvinningsstasjon.

Hvordan gjøre ren elektrisk tannbørste?

Slik rengjør du Oral-B iO elektrisk tannbørste

Etter tannpuss skyller du børstehodet under rennende vann mens det er festet til håndtaket. Løsne børstehodet fra håndtaket, og rengjør begge delene. Pass på å skylle godt inni toppen av håndtaket og inni børstehodet. Tørk alle delene før du fester børstehodet på håndtaket.

Hvordan bruke tannbørste?

Puss riktig med manuell tannbørste:
 1. Hold tannbørsten lett i fingertuppene.
 2. Vinkle tannbørstebusten ca. 45 grader mot tannkjøttkanten.
 3. Børste med frem- og tilbake-bevegelser over tennene.
 4. Børste i to minutter.
 5. Sørg for å ikke børste for hardt.
 6. Husk alle flater.

Hvordan bruke Oral B tannbørste?

Ta tannkrem på den oppladbare elektriske tannbørsten din og hold børsten i 45 grader – akkurat som du ville gjort med en manuell tannbørste. Ved å holde børsten på skrå mot tannkjøttet, unngår du å skade det under tannpussen. Slå på tannbørsten og før den fra tann til tann gjennom hele munnen.

Skal man skylle ut tannkrem?

Tannkremen inneholder vanligvis fluor. Fluor er bra for tennene, og motvirker dannelsen av hull. Derfor anbefaler vi av og til at man ikke skyller munnen rett etter tannpussen, slik at litt av tannkremen får ligge igjen.

Hvor ofte bør man bruke tanntråd?

Vi anbefaler at du bruker tanntråd hver dag. En gang om dagen er tilstrekkelig for de fleste. Det er best å bruke tanntråd om kvelden.

Hvordan pusse tunga?

Puss tungeryggen lett med tannkosten etter at du har pusset tennene. Tennene bør pusses morgen og kveld. Prisen på en tannkost er ikke avgjørende. Det som er viktig er at du bruker en myk/soft tannkost og at den ikke er for stor.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Hva betyr det når tunga er hvit?

En hvit tunge er vangligvis et tegn på dårlig munnhygiene. Tungen din synes å være hvit på grunn av en oppbygging av bakterier, sopp eller matrester som sitter mellom de betente tungepapillene.

Hvordan skal en normal tunge se ut?

Hvordan skal en normal tunge se ut? En normal tunge kan ha mange ulike farger og ulik overflate. Den vil oppleves å ha relativt lik struktur over det hele. Mest vanlig er en matt-hvitlig farge med små ujevnheter, men en rødlig tunge med mange ujevnheter kan også være normalt.

Hvorfor biter jeg meg i tunga?

For mange mennesker som biter seg i tungen, kan en tilpasset tannbeskyttelse hindre fremtidige skader i munnhulen. Dette fordi alles munn er annerledes. Folk som biter seg i tungen er i faresonen for å utvikle sår, infeksjoner, og en tilstand som kalles “muslingsøm” på sine tunger.

Hvordan ser sopp på tunga ut?

Vanligvis vil du se noen hvite eller gule belegg på tungen, og kanskje også i ganen og på innsiden av kinnene hvis soppen har spredt seg til hele munnhulen. De hvite eller gulaktige beleggene kan være en anelse hovne, og hvis du skraper dem bort, kan det oppstå små sår som er ømme og blør lett.

Hvordan bli kvitt gult belegg på tunga?

Hvordan bli kvitt belegget?
 1. Puss tennene nøye: Tannpuss bidrar til å opprettholde god munnhygiene.
 2. Bruk tungeskrape: En tungeskrape kan enkelt fjerne det hvite belegget.
 3. Drikk mye vann: Nok vann bidrar til å holde tungen ren og lar seg blir kvitt ekstra matpartikler.

Kan man kysse med sopp i munnen?

Kan sopp i munnen smitte? Sopp i munnen kan smitte, men smitter ikke ved for eksempel kyssing.

Leave a Comment