Hvilken elektrisk tannbørste er best?

Testvinner – Elektrisk tannbørste
 • Oral-B Pro 2 2000 – BEST I TEST ELEKTRISK TANNBØRSTE.
 • Oral-B iO Series 9s – BESTE PREMIUMVALG.
 • Oral-B Pro 600 – BESTE BUDSJETTVALG.
 • Philips Sonicare Diamond Clean.
 • Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 eltannbørste, HX6850/57.
 • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush.

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

På samme måte som man må bytte den vanlige tannbørsten med jevne mellomrom må også tannbørstehodet til den elektriske tannbørsten skiftes ut nå og da. For best mulig rengjøring anbefaler tannlegen derfor å bytte ut børstehodet hver 3. måned.

Hvordan børster man Tænder med elektrisk tannbørste?

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, for enten barn eller voksne, er det bare å ha litt tannkrem på børstehodet og holde børsten i 45 grader, akkurat som med en manuell tannbørste. Så slår du på strømmen og flytter børsten fra tann til tann.

Hvilken elektrisk tannbørste er best? – Related Questions

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

Selv om du bruker elektrisk tannbørste eller vanlig tannbørste, så vil ikke tennene bli renset godt nok dersom du pusser feil. Hvis du bruker elektrisk tannbørste bør du la tannbørsten gjøre jobben ved å holde den på hver tannflate.

Er det bra å bruke elektrisk tannbørste?

Bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn bruk av vanlig tannbørste. Slik konkluderer forfatterne av en oppdatert systematisk oversikt fra Cochrane-samarbeidet.

Er vanlig eller elektrisk tannbørste best?

Det finnes ingen entydige beviser på at en elektrisk tannbørste er bedre enn en vanlig tannbørste, så hvorfor anbefaler tannlegen å bruke en elektrisk tannbørste fremfor de normale tannbørstene? Svaret er enkelt- elektriske tannbørster er enklere å bruke.

Hvordan bruke Oral B tannbørste?

Ta tannkrem på den oppladbare elektriske tannbørsten din og hold børsten i 45 grader – akkurat som du ville gjort med en manuell tannbørste. Ved å holde børsten på skrå mot tannkjøttet, unngår du å skade det under tannpussen. Slå på tannbørsten og før den fra tann til tann gjennom hele munnen.

Skal man skylle ut tannkrem?

Tannkremen inneholder vanligvis fluor. Fluor er bra for tennene, og motvirker dannelsen av hull. Derfor anbefaler vi av og til at man ikke skyller munnen rett etter tannpussen, slik at litt av tannkremen får ligge igjen.

Hvordan børste tennene?

Hvordan pusse tenner!
 1. En riktig tannbørsteteknikk som faktisk fungerer.
 2. Tommelfingerregel: Begynn alltid med de vanskeligste stedene!
 3. Hold tannbørsten som en penn mens du pusser.
 4. Hold børsten i en vinkel på 45 ° for å fjerne bakterier fra tannkjøttet.
 5. Test deg selv: Kjenn etter med tungen for å se om du har pusset riktig.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Skal man skylle munnen med vann etter munnskyll?

Riktig rekkefølge for rengjøring av munn

Skyll. Rens tennene med tanntråd. Puss tennene med tannbørste og tannkrem. Avslutt med munnskyll.

Hvordan få hvitere tenner raskt?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Kan gule tenner bli hvite igjen?

Men ulike flekker krever ulike behandlingstider. De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvordan fjerne gult belegg på tennene?

Fjerning og forebygging av plakk og tannstein
 1. Gå til tannlegen to ganger i året for å få en grundig rengjøring.
 2. Puss tennene med antibakteriell fluortannkrem, slik som Oral-B Pro-Expert.
 3. Bruk tanntråd hver dag for å fjerne matrester og plakk mellom tennene.

Hvordan få gule tenner hvite?

Puss tennene grundig to ganger daglig. Unngå å pusse tennene for hardt. Bruk en tannbørste med myk eller liten børste, eller en elektrisk tannbørste. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene.

Er det normalt å ha litt gule tenner?

Tennene våre skal være litt gule, de er skapt slik. Så tennene dine er sannsynligvis helt friske og fine! Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt.

Hvilken tannkrem er best for hvite tenner?

– Det finnes ingen tannkremer som bleker tennene.

Misfarging

 • Tannfargen din påvirkes av hva du spiser, men også rødvin, kaffe og tobakk.
 • Om det dreier seg om ytre misfarginger kan tannlege eller tannpleier pusse det bort.
 • Fargestoffer fra mat og drikke kan også gi dypere misfarginger.

Kan man pusse tenner uten tannkrem?

Du skriver at det går bra å pusse tenner uten tannkrem. Det er veldig bra. Bruk gjerne en myk tannkost. Det viktigste med tannkremen er at den inneholder fluor.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Leave a Comment