Hvilken drill skal jeg velge?

Velg gjerne en av de mer kompakte drillene som fysisk er litt mindre. Reparasjoner og snekring: Kjøp en drill med minst 10 Volt – du vil trenge kraften. Du bør kanskje vurdere om du trenger to batterier. Ellers er det viktig med en drill med to hastigheter, og justerbar momentinnstilling.

Hvor kraftig drill trenger jeg?

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter.

Er skrutrekker og drill det samme?

Drillen er en kombinasjon av skrutrekker og boremaskin og kan derfor brukes til både boring og skrutrekking. I motsetning til skrutrekkeren har drillen en justerbar chuck, noe som betyr at du kan klemme fast bitser, bor og annet roterende tilbehør.

Hvor mange NM på drill?

En enkel skrutrekker er vanligvis rundt 5 Nm, en vanlig 18V maskin er rundt 60 Nm mens en kraftig slagdrill kan ha et dreiemoment på over 200 Nm.

Hvilken drill skal jeg velge? – Related Questions

Hva er forskjell på drill og bor?

1. Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Er Metabo et godt merke?

Metabo er et godt kjent og etablert verktøy merke. Alle verktøyene deres er godt gjennomtenkt av tyske ingeniører.

Hva betyr tallene på en drill?

Jo høyere moment (tallet på momentringen), desto mer “kraft” genererer drillen og skruen kan skrus dypere inn i arbeidsstykket. Det er i tillegg en spesialinnstilling for boring. Noen driller/skrutrekkere er i tillegg utstyrt med en slagfunksjon som kan velges med denne borinnstillingen.

Hvor stor drill til isbor?

Etter vår erfaring bør du ha en drill på 18 volt, og et batteri på helst 3 Ah eller mer for å kunne bruke den på et isbor av litt størrelse – og ikke minst klare å borre nok hull når du først er ute på isen og fisker.

Kan man bore med drill?

Ulike bormaskiner har forskjellige bruksområder, og det er viktig at du forstår hvilken du skal bruke til hvilken tid. En enkel drillskrutrekker fungerer ofte bra for tre, gips eller plast, men hvis du skal bore i betong, trenger du en slagbor eller borhammer (med slagfunksjon).

Når kom drill til Norge?

Det var på 1950-tallet at drill kom til Norge for første gang. Det sies at Bjølsen Ungdomskorps fra Oslo var det første korpset som startet med drill. I 1959 var drillen for første gang en del av 17. mai-toget, noe den har vært siden, og nå forbinder de fleste drill med skoletogene på nasjonaldagen.

Er drill idrett?

Drill er en idrett som appellerer til utvikling av finmotorikk, styrke, koordinasjon, synkronitet, rytme, balanse, utholdenhet og uttrykksevne for å nevne noe. I tillegg er det en idrett som stimulerer til samarbeid og fellesskap så vel som utvikling av den enkelte individuelt.

Hva betyr drill?

Drill er en sport som ligner rytmisk gymnastikk og dans, men i tillegg bruker man en drillstav. Drill finnes i to grener; sportsdrill og korpsdrill.

Når ble Makita Norge etablert?

Makita er et globalt varemerke og produserer sine varer i Japan, USA, Kina, Storbritannia, Tyskland, Canada, Brasil og Romania. Ca. to tredjedeler produseres i Japan. Makita ble notert i Nasdaq børsen i 1962 og utvidet til USA i 1970. Makita kom til Norge i 2009 og har et Norgeskontor med 25 medarbeidere i Rud i Bærum.

Hvem produserer Makita?

Makita Oy er et heleid datterselskap av japanske Makita Corporation og er virksom i syv land: Finland, Sverige, Norge, Estland, Latvia og Litauen. I Finland har Makita vært et varemerke siden 1979.

Hvor lages Makita?

Makita verktøy produseres på 10 forskjellige fabrikker, plassert i Japan, USA, Canada, Tyskland, Storbritannia, Kina, Thailand og Romania. Nøkkelfakta om Makita Corporation: Selskapet ble grunnlagt i 1915 i Nagoya, Japan. I 1958 introduserte Makita sine første elektriske verktøy til markedet.

Når kom batteridrill?

I 1969, altså for 50 år siden, ble det litt mer fart i sakene. Da introduserte Bosch sine to første batteriverktøy. En drill og en hekksaks.

Er DeWalt kvalitet?

DeWalt er vår generalist og har produkter i både proff kvalitet og noe rimeligere modeller for forbrukeren.

Hva het DeWalt før?

I 1992 startet Black & Decker en stor prosesse hvor de startet en rebranding av sin proffesjonelle kvalitet og høytstående elektroverktøy over til DeWalt. I 1994 tokk DeWalt over det Tyske elektroverktøy produsenten ELU, som solgte elektroverktøy for trearbeid.

Hvem oppfant drillen?

Historie. 1898: AEG Powertools oppfant verdens første transportable boremaskin som kunne bore seg igjennom 6 mm stål. 1917: Black & Decker tok patent på pistolgrepet og utløserknappen på boremaskinen.

Hva betyr 2 5 ah?

Amp-timer indikerer hvor stor “drivstofftanken” er i batteriet. Jo flere amperetimer, jo lenger holder batteriet. Et 4 Ah batteri kan levere 4 ampere i en time – eller 1 amp i 4 timer. Et 18V batteri kan for eksempel være 1,5 Ah, 2,0 Ah, 2,6 Ah, 3,0 Ah, 4,0 Ah, 5,0 Ah eller 6,0 Ah.

Leave a Comment