Hvilken batteridrevet motorsag er best?

1. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag. Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner.

Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
 • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
 • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
 • Stihl MS 211 C-BE.
 • Stiga CS 545.
 • Stihl MSA200C.
 • Stihl MSA 120 C-BQ.
 • Husqvarna 436 Li.
 • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hvilken batteridrevet motorsag er best? – Related Questions

Hvor ofte skifte kjede på motorsag?

Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Kan alle bruke motorsag?

Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Hvor langt sverd motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvorfor skjærer motorsagen skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Hvordan skremme vekk skjærer?

Den elsker blant annet å rive opp sekker og annet søppel for å se om den finner mat. Et råd som har kommet inn er at man skal henge ut en rød T-skjorte eller noe rødt som flagrer i vinden. Dette skal få skjærene til å holde seg borte.

Hvor ofte file motorsag?

Vi anbefaler filing av rytterne når sagtennene er filt tre til fire ganger på grunn av normal slitasje. Hvis kjedet har saget i f. eks. stein eller grus, og derfor må files ordentlig, er det også viktig å sjekke rytternes skarphet.

Hvordan stramme kjede på motorsag?

Veiledning for stramming av kjedet på motorsagen
 1. Koble ut kjedebremsen.
 2. Bruk kombinøkkelen til å løsne sverdmutrene som låser koplingsdekselet.
 3. Løft opp sverdspissen og stram sagkjedet med strammeskruen ved å dreie den med klokken med kombinøkkelen.
 4. Bruk kombinøkkelen til å stramme sverdmutteren igjen.

Hvordan smøre motorsag?

Smør kjedet med WD-40

Kjedet til motorsagen din må naturligvis smøres godt for å fungere perfekt. Ved å bruke WD-40 Multispray til å smøre vil du også beskytte kjedet mot rust. Det gjør også kjedet mer motstandsdyktig mot forurensninger. Nå er motorsagen din oljet og slip, og er klar for neste oppdrag.

Hva kan man smøre kjede med?

Smøring. Det er nødvendig å smøre alle bevegelige deler for jevn kjøring. En motorsyklist bør av og til smøre kjedet, fjæringer og andre bevegelige deler. Fjern gammelt fett og olje med WD-40 Multispray før du påfører ny olje eller fett.

Hvordan rense motorsag?

3 tips for rengjøring av motorsag
 1. Gjør det til en vane og alltid rengjøre sagen etter bruk.
 2. Bruk en børste, eller blås rent med trykkluft.
 3. Det viktigste er å holde området rundt forgasseren og luftfilteret rent.

Kan man bruke motorolje på motorsag?

Når det gjelder olje på motorsagen kan man nesten bruke hva som helst. Jeg antar at grunnen til at man ikke bruker motorolje er fordi den er relativt dyr.

Hvor ofte bytte tennplugg motorsag?

Det er også bra å bytte tennpluggen regelmessig, gjerne 1-2 ganger per år, avhengig av hvor mye sagen er bruk. En ny tennplugg gir bedre gnist og dermed bedre forbrenning, noe som igjen gjør at sagen går bedre og får mer kraft.

Hvordan rense luftfilter motorsag?

Luftfilter

Se brukermanualen for å ta ut luftfilteret. Rengjør luftfilteret ved hjelp av lufttrykk eller dypp det i varmt såpevann. Husk å tørke filteret helt før du setter det på plass igjen.

Hva skjer hvis man ikke bytter luftfilter?

Motoren må ha luft for å fungere. Luften er full av smuss og støvpartikler som kan skade motoren hvis lufttilførselen ikke filtreres. Luftfilteret sikrer at kun ren luft kommer inn i motoren. Over tid vil de fine porene tettes igjen og filteret vil ikke lenger la luft strømme igjennom.

Leave a Comment