Hvilken avtrekksvifte er best?

Hvordan fungerer Flexit ventilasjon?

Ventilasjonsaggregatet består av to viftemotorer hvor den ene trekker luft inn i boligen og den andre ut av boligen. En roterende varmegjenvinner i ventilasjonsaggregatet er svært energieffektiv og gjenvinner opptil 85% av varmen fra inneluften. Denne varmen overføres til luften på vei inn i boligen.

Hvordan åpne Flexit vifte?

Hvordan løsner jeg frontdekselet på viften? Dekselet har en liten knast i enden, hvor Flexit-logoen er plassert. Løsne dekselet ved å trykke inn knasten ved hjelp av et lite skrujern og samtidig vippe dekslet opp.

Hvor kjøpe Flexit filter?

Du kan også kjøpe et enkelt filtersett ved å kontakte oss på telefon 69 81 00 00 eller kundeservice@flexit.no, eller hos en av våre forhandlere. Hvorfor er det så viktig å bytte filter?

Hvilken avtrekksvifte er best? – Related Questions

Hvordan rengjøre Flexit kjøkkenvifte?

Fettfilteret kan vaskes med såpevann, for eksempel Zalo og salmiakk. La det gjerne ligge litt i bløt i kjøkkenvasken eller en bøtte, for at fettet skal løsne. Skrubb med en oppvaskbørste og skyll godt til slutt. Flexit sine fettfilter av metall kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Hvor ofte må man bytte filter på ventilasjon?

Svaret vi gir, er at et ventilasjonsfilter skal skiftes minimum en gang i året. I områder med høy luftforurensning, og i områder med for eksempel mye pollen i lufta deler av året, bør filter skiftes to ganger i året.

Hva skal Flexit stå på?

Iflg tegningene fra Flexit, så skal det stå på 57% avtrekk og 60% tilluft, men dette skaper vel et overtrykk (fra det jeg har lest, så ønsker man undertrykk?).

Hvor ofte bør man skifte filter?

Vi anbefaler derfor å skifte filter minst 1 gang årlig, fortrinnsvis på høsten, etter pollensesongen. Men det optimale er at man skifter filter 2 ganger per år og da gjerne vår og høst.

Hvordan fungerer Flexit?

Det trekker brukt og forurenset luft ut av boligen (avtrekk) og tilfører ren, filtrert og temperert luft inn i boligen (tilluft). Dette gjøres via to separate kanalsystemer, et for å fjerne luft og et for å tilføre luft. Avtrekkskanalene fjerner luft fra bad, kjøkken, toalett, vaskerom og andre våtrom.

Hvordan rense filter i kjøkkenvifte?

Da gjør du som følger:
  1. Ha godt med lunkent vann i oppvaskkummen og tilsett litt Salmi og Zalo. Legg filteret oppi.
  2. La det ligge i bløt i noen minutter slik at skitten løsner litt fra overflaten.
  3. Bruk en gammel oppvaskkost og børst filteret rent.
  4. Skyll godt, tørk det med et kopphåndkle, og sett tilbake på plass.

Hvordan rense avtrekksvifte?

Slik rengjør du kjøkkenviften:
  1. Skru av komfyren.
  2. Ta ut fettfilter og eventuelt kullfilter.
  3. Fjern viftehjul og luftinntaksring.
  4. Vask alle delene.
  5. Tørk av innsiden på viften.
  6. La alle delene tørke før du setter de på plass.

Hvor ofte vaske ventilator?

Hvor ofte du bør rengjøre kjøkkenvifte avhenger selvfølgelig av bruken. Mens noen lager mat med stekeos hver dag, bruker andre komfyren sjeldnere. Likevel anbefales det at du minst vasker kjøkkenviften hvert halvår – men gjerne oftere!

Kan man vaske kjøkkenvifte filter i oppvaskmaskin?

Slik vasker du kjøkkenvifta

De aller fleste filtre kan vaskes i oppvaskmaskinen på normalt vaskeprogram. Ellers er det fullt mulig å vaske for hånd med såpe og vann. Skyll og tørk godt før du setter det på plass igjen.

Hva skjer hvis man putter zalo i oppvaskmaskin?

Du må aldri finne på å ha flytende Zalo i oppvaskmaskinen. Det vil skumme over og i verste fall ødelegge oppvaskmaskinen din. Har du hell i uhellet må du i beste fall gjøre en innmari stor jobb med å skuffe ut såpeskum. I tillegg må du vaske oppvaskmaskinen – en prosess du kan bli nødt til å gjenta flere ganger.

Hvordan fjerne lukt fra kjøkkenvifte?

Skikkelig rengjort kjøkkenvifte, gjennomlufting etter matlagingen og en skål med eddik kan være løsningen for å fjerne den sjenerende lukten.

Hva er best å vaske kjøkkenskap med?

Vaske innsiden av kjøkkenskap

Vær nøye med sprekker og hjørner. Det anbefales heller ikke å bruke så mye vann innvendig i matskap, men er det nødvendig på grunn av mye søl så må du selvfølgelig vaske det vekk. I andre skap kan du bruke en mikrofiberklut og Jif Kjøkkenspray. Spray på en klut og vask over skapene.

Kan man blande salmiakk og Zalo?

Skaper den farlige gassen kloramin – som kan gjøre deg syk.

Også salmiakk og Zalo blandet sammen kan gi ekstra god effekt om du skal vaske områder med mye fett, ifølge Malin Skaar i Lilleborg. Men det er enkelte vaskemidler du for all del ikke må blande: Dette gjelder spesielt klorin og salmiakk.

Hvordan få bort fingermerker på kjøkkenskap?

Bland litt vann, eddik og Zalo sammen. Det blir det perfekte hjemmelagde supervaskemiddelet! Sitrusspray kan også være et fint alterantiv om du opplever at fingermerker og fettflekker sitter godt på frontene.

Hvordan vaske en skitten ovn?

Rengjøring av stekeovn omfatter ofte at selve innsiden av stekeovnen er skitten. Hvis den er det kan du helle eddik på en spruteflaske, og spraye på eddik der det sitter skitt. Sett ovnen på 50 grader og la den stå i 20-30 minutter. Tørk deretter av med en fuktig klut.

Kan jeg vaske ovnen med zalo?

Du kan også vaske over veggene inne i stekeovnen, men du bør ikke bruke skrubb eller andre typer vaskemidler som Zalo. Materialet kan bli ødelagt ettersom sterke midler og skrubb kan ødelegge det katalytiske belegget.

Leave a Comment