Hvilke typer brennere er best egnet for vinterbruk?

Både parafin og bensin fungerer mye bedre i kulde enn sprit og gass.

Hva kalles det lille kokeapparatet du kan lage mat på når du er ute på tur?

Mange bruker stormkjøkken, og det er fint å ha i mange sammenhenger.

Hva trenger man til stormkjøkken?

Stormkjøkkenet er pakket sammen på en måte som gjør at man får med seg både brenner, vindbeskyttelse, kjeler, stekepanne og en kaffekjele på svært liten plass og ved lav vekt. Brenneren puttes i kaffekjelen, kaffekjelen i en liten kjele, som puttes i en større kjele, og så puttes det hele i vindbeskyttelsen.

Hvilke typer brennere er best egnet for vinterbruk? – Related Questions

Hvor lenge varer en gassbeholder?

Alle gassflasker skal inn til periodisk kontroll (kalt revisjon), og dette skal i hovedsak gjøres hvert 10. år på alle typer gassflasker.

Kan Primus brukes inne?

Gassbluss, primus, skibrenner, spraybokser og andre små gassbeholdere bør bare brukes utendørs. Det reduserer sjansen for brann og eksplosjon. Små gassbeholdere inneholder brannfarlige gasser som propan, butan og liknende. Hvis det blir lekkasje, vil gassen sive ut og kan gjøre lufta eksplosjonsfarlig.

Hvordan tenne stormkjøkken med gass?

Den skrus rett på toppen av gassboksen, deretter er det bare å tenne den med fyrstikker eller en såkalt piezo-tenner (en tenner som enten er festa til primusen eller som følger med). Ulempen med denne typen primus er at den lett kan velte.

Hva består et stormkjøkken av?

Stormkjøkken/Rødspritapparat kommer gjerne som en alt-i-ett-pakke: Brenner, kaffekjel, stekepanne, kasserolle (gjerne 2 stk), klype til å løfte varme kokekar, brenner og sparebluss-regulator. I selve konstruksjonen ligger også vindbeskyttelse.

Hvordan oppbevare gass til stormkjøkken?

  1. Oppbevar gassbeholderen stående, på et stabilt underlag.
  2. Gassbeholderen skal oppbevares i skap med god lufting.
  3. Det skal være god avstand til antennelseskilder og flaskene må ikke utsettes for sterk varme.
  4. Gass skal aldri oppbevares i kjelleren.
  5. Du kan oppbevare maks to flasker på 11 kilo per bolig.

Kan man bruke stormkjøkken i teltet?

Det er viktig å være ekstremt forsiktig ved bruk av brenner eller stormkjøkken inne i teltet.

Hva er best av rødsprit og gass?

Valg av brensel

– Som regel anbefaler vi speidere å bruke gass. Du kan enkelt regulere varmen, den gir mye varme og soter lite. Sammenlignet med rødsprit, som mange brukte før, er gass bedre på alle måter, forteller Lars. – Gass kan brukes til det meste, men er det minusgrader, gir gassen veldig liten varme.

Er det lov å sove i telt?

Det er lov å telte fritt i utmark, så lenge teltet er plassert minst 150 meter fra bebodd hus og hytte. Du kan bare telte på samme plass i to døgn. Er du på høyfjellet eller langt fra bebyggelse, kan du telte lenger.

Hvordan gjøre det varmt i teltet?

Å plassere en liten ovn eller en propanbrenner inne i teltet en halvtime – time før du legger deg i soveposen burde klare å varme opp materialer, soveposer og utstyr inne i teltet slik at disse kan være med på å opprettholde varmen i noen timer.

Hvordan holde maten kald på telttur?

Bruk en tøypose, f. eks jute/hamp eller et finmasket handlenett og legg matvarene oppi. Fukt posen godt med vann og heng den opp der hvor det er skygge, men samtidig litt vind. Fordampingen av vannet på posen tar med seg den latente varmen fra matvarene og kjøler dermed ned produktene.

Når er det best å dra på telttur?

Det er flott å overnatte ute til alle årstider, men det er enklest når det er fint vær. Er du helt fersk? Sjekk værmeldingen, og dra på tur når solen skinner. Da kan du sette opp teltet i ro og mak, uten å bekymre deg for at ting blir vått av regnet eller at vinden gjør det vanskeligere.

Kan man sove i telt på samme sted i utmarka så lenge man vil?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier.

Er det lov å sove i bil på parkeringsplass?

Kan du overnatte på parkeringsplassen? Dersom det er lov å parkere, så vil det i utgangspunktet også være lov å overnatte i bilen, men vær oppmerksom på tidsbegrensninger på parkering og overnatting. Se etter skilting om dette. Det er ikke nødvendigvis så lurt å kjøre bobilen ned i sentrum i de større byene.

Leave a Comment