Hvilke truger skal jeg velge?

Velg truger på mellom 23 og 33 tommer avhengig av personvekt og oppakning. Husk at størrelsen på truger i forhold til kroppsvekten din avgjør hvor langt du synker ned i snøen. Sjekk varebeskrivelsen for bæreevne før du gjør ditt endelige valg. Skal du gå lenge i dyp snø og med oppakning, bør du bruke store truger.

Hvor lange skal truger være?

Normalt vil en mellomstor truge på 27-30 tommer være passende for de fleste menn. Er du høy og tung og liker å bære tungt, bør du velge en stor truge på 35-36 tommer.

Hvorfor bruke truger?

– Når man beveger seg med truger, gjør den ekstra vekten på beina at kroppen får en tyngre belastning for hvert skritt man tar. Sammen med staver, som jeg anbefaler å bruke, får man aktivisert hele kroppen. Du får trent kjernemuskulatur, balanse, kondisjon og styrke i én økt, sier Hoff.

Hvilke truger skal jeg velge? – Related Questions

Hvor kommer truger fra?

Undersøkelser viser funn som sier at trugene hadde sin opprinnelse i Asia for mer enn 6000 år siden.

Hvordan lage seg truger?

Finn fram flere kvister med diameter på opp til 1 cm. Bruk småkvistene til å lage et rutenett som fyller hele trugen ved å surre dem fast i rammen. Knyt trugen fast til skoen med hyssing. Tre hyssingen gjennom lissen på skoen sånn at skoen sitter bedre fast.

Hva betyr truger?

Truger (av norrønt þrjúgr) eller snøsko er rammer med flettverk som ein kan festa på føtene for å hindra at ein søkk ned i laus og djup snø.

Når ble truger oppfunnet?

Truger har vært benyttet på mennesker og dyr i uminnelige tider. Den eldste fremstilling i Norden finner vi på Olaus Magnus’ Carta Marina fra 1539.

Hvordan feste truger på sekk?

Trugene skal ikke smøres, og du kan bære dem i en spesiallaget sekk hvor du kan spenne stavene fast på utsida. For staver må du også ha. De skal være i samme høyde som gå-staver – og altså ikke så lange som langrennstaver. Da får du hjelp til å skyve deg fremover og oppover og de gir støtte i nedoverbakker.

Hvor tung sekk på tur?

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din kroppsvekt, om du er i god form. Veier du 60 kilo, bør sekken altså ikke veie mer enn 20 kilo. Er du overvektig eller i dårlig form, sies det at 1/4 av kroppsvekten er maks. Veier du 60 kilo, men er i dårlig form, bør sekken altså ikke veie mer enn 15 kilo.

Hvor stor sekk til helgetur?

For en helgetur vil en sekk på 30-60 liter være passende. Om du planlegger å gå sammen med noen og dele telt, så er et godt tips å dele opp teltets deler mellom dere, slik at dere sparer en del plass i begge ryggsekkene. Om du skal på soloeventyr kan du gjerne velge en av de litt større størrelsene innen skalaen.

Hvor stor bør en tursekk være?

I en dagstursekk på 20-35 liter, får du med det mest nødvendige til en dag ute i naturen. Velger du en sekk på 45 liter vil den kunne være stor nok til en helgetur, avhengig av hvor mye du ønsker å ha med på turen. Dette er ryggsekker på 45 liter og opp til 65 liter.

Hvor stor sekk må man ha?

For dagsturer er det praktisk med lommer på sekken til telefon, nøkler, lommelykt og andre småting. Har du barn eller skal kose deg litt ekstra kan 30–45 liter være greit, men for de fleste andre som skal på en litt lenger dagstur vil 20–30 liter holde lenge.

Hvordan skal en tursekk sitte på ryggen?

Juster rygglengden

Er ryggen for kort bærer man mer av vekten på skuldrene og blir lett sliten. Pass på at det er langt nok mellom hoftebeltet og skulderremmene til at du bærer mye av vekten på hoftene, men ikke så langt at skulderremmene ligger ovenfor skuldrene og all vekt bæres på hoftene.

Hvordan pakke tursekk med sovepose og liggeunderlag?

Pakk de tyngste gjenstandene nederst i sekken og nærmest ryggen. Telt, sovepose m.m. legger du nederst i sekken. Tursnacks, turmat og klær legger du litt lettere tilgjengelig øverst i sekken. Pakk klær og annet tilbehør du vil holde tørt i vanntette pakkposer.

Hva skal man ha i sekken på tur?

Utstyr
  • Ryggsekk med passe volum til innhold.
  • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
  • Lakenpose (ev. lett sovepose)
  • Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape.
  • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle.
  • Litt toalettpapir i pose.
  • Solbriller og solkrem.
  • Myggmiddel/myggnett.

Skal man stappe eller rulle sovepose?

Vi anbefaler at du alltid stapper soveposen din ned i kompresjonstrekket, istedenfor å rulle den. Dette gjelder uansett om du har en fiber- eller dunpose.

Leave a Comment