Hvilke støvler bruker Forsvaret?

ALFA M/77 – Klassikeren brukt av Forsvaret

Alfa utviklet M77 i samarbeid med Forsvaret allerede i 1976. Med riktig og tilstrekkelig vedlikehold, vil det tykke læret fungere svært vannavstøtende. Da støvelen er uforet vil den tørke svært raskt.

Hvordan gå inn M 77?

Sett inn overflaten med et tynt lag lærfett etterfulgt av skokrem. Du må jobbe litt for å få produktene til å trekke godt inn i læret. Vær spesielt nøye med å smøre sømmer og kanten på lærdelene. Puss støvlene.

Hvordan vedlikeholde M77?

Lær hvordan du best tar vare på skoene dine.

instrukser:

  1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.
  2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.
  3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.
  4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.
  5. Gjenta hvis nødvendig og deretter impregner skoen umiddelbart.

Hvor får man kjøpt skokrem?

Skokrem, | Clas Ohlson.

Hvilke støvler bruker Forsvaret? – Related Questions

Hvor ofte bør man impregnere sko?

Ved tørt vær bør man impregnere skoene minst en gang i måneden. – Men ved mye nedbør og slapsete føre anbefaler vi å impregnere skoene hver fjortende dag, forteller Grændsens Skotøimagazin. Etter å ha beskyttet skoene, bør skinnet pleies for å bevare kvaliteten i læret.

Hvordan få bort rynker på skinnsko?

Hvis skinnskoene eller støvlettene dine har fått en uønsket fold, kan du glatte ut skinnet ved å gni folden med baksiden av en skje. Deretter behandler du skoene med vanlig skokrem. Du holder de lange støvlettene dine pene og rynkefrie ved å fylle ut skaftet med f.

Hvordan reparere sko?

Mange kvinner har opplevd å få stygge rifter bak på sine høyhælte sko. Da kan også litt superlim eller kontaktlim være en reddende engel, ifølge skomaker Dagestad. Ta på litt lim og dra skinnbiten på plass mens limet fortsatt er fuktig. På mørke sko kan du bruke superlim.

Hvilken impregnering er best?

Aller best ut kommer Springyard Waterguard, som gjør at skinnet knapt øker i vekt (2,5 %) etter å ha ligget i vann. Testen varer en halvtime, og dette er ikke tid nok til at vannet rekker å trenge gjennom skinnet, når det er behandlet med denne sprayen. Det gjelder også Nikwax Nubuck.

Skal man impregnere Gore Tex sko?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Kan man impregnere alle sko?

Visste du at nesten alle typer sko burde impregneres, enten de er av tekstil, skinn eller et annet materiale? Ved å bruke impregneringsspray på sko vil de nemlig vare enda lengre, noe som både er bra for deg, miljøet og lommeboken din.

Skal man impregnere joggesko?

SVAR: Nei. Moderne løpesko er laget for å ha best mulig pusteevne, og derfor er overdelen konstruert av mesh, som sikrer god luftsirkulasjon. Det er praktisk talt umulig å impregnere nettingstrukturen. Og skulle det lykkes, vil skoen miste pusteegenskapene, slik at føttene vil bli overopphetet når det er varmt.

Hvorfor blir det hull i hælen på sko?

En vanlig slitasje som oppstår, er at skinnfôret i hælpartiet slites ned, slik at det blir hull inn til den indre hælkappen. Det er egentlig ikke noe rart, for når du går, utsettes skoen for store påkjenninger akkurat her.

Leave a Comment