Hvilke planter tåler lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Når på året planter man stauder?

Staudene kan bringe mye farger til hagen din, og det aller beste er at de kommer tilbake år etter år.

Les også: Beskjæring av frukttrær.

Type: Egenskaper:
Vårfloks Blomstrer i mai–juni. Blir opptil 15 centimeter høy. Krever mye sol og drenert jord.

Hvilke stauder trives i sur jord?

Du kan plante stauder i surjordsbedet også, men pass på at det er stauder som vil ha, eller i det minste tolererer, sur jord. Eksempler på slike stauder er japanspir, arendspir, småhjerte, løytnantshjerte, alunrot, bregner og ulike typer primula.

Hvilke planter tåler lite lys? – Related Questions

Er det bedre å vanne planter med kaffe?

På potteplanter kan du enkelt og greit vanne med litt utvannet kaffe. Bruk gjerne restene av morgenkaffen din! Pass imidlertid på at du ikke har noen tilsetninger i kaffen, slik som melk eller sukker.

Hvilke planter vil ha sur jord?

De fleste hageplanter liker seg ikke i så sur jord, men vil helst ha en pH-verdi på mellom 5,5 og 6,5. «Men planter som rhododendron, hagehortensia og blåbær er typiske surjordsplanter som trives aller best i sur jord med lavt kalkinnhold», forteller Steinar.

Skal roser ha sur jord?

Roser trives i kalkrik jord, men det er ikke nødvending å kalke jorden med mindre den er sur. Ønsker du likevel å tilføre kalk til rosene kan du hakke ned knust eggeskall eller bananskall i jorden.

Er hosta en Surjordsplante?

Er Hosta en surjordsplante? Hosta trives både i sur jord og i vanlig hagejord. Hvis jorden i hagen din er veldig sandete, skal du være ekstra oppmerksom på å gi planten rikelig med vann. Du kan med fordel blande inn vanlig blomsterjord i jorden, når du planter hosta, det hjelper med å holde på fukten.

Hva slags jord til Syrinhortensia?

Syrinhortensia trives i næringsrik, veldrenert og fuktighetsbevarende jord med litt lav pH. Bland jorden på stedet med hortensiajord eller rhododendronjord.

Blir jorda sur av bark?

Dekkbark er en velbrukt metode til å dekke jorda i skråninger og store bed med busker, men etter en stund ser ikke barken så veldig pen ut. Bark blir også til jord ganske fort, og da blir det fort ugress likevel. Dessuten gir dekkbark sur jord.

Er kaffegrut gjødsel?

Gjødsle plantene med kaffegrut

Kaffegrutens pH-verdi er på mellom 6,2 – 6,6 som gir planter i bed og potter god næring – spesielt de som krever sur jord. Kaffegrut er sterke saker, så ikke gjødsle potteplanter mer enn 2 ganger i året og uteplanter 4-6 ganger.

Hvilke planter liker kaffegrut?

Roser, geranium, engletrompet, oleander, hydrangea, rhododendron og asalea reagerer alle spesielt godt på kaffegrut som gjødningsmiddel. Og sist men ikke minst tiltrekker denne miljøvennlige gjødningen seg meitemark, som løser opp jorden og forsyner den og plantene med næringsstoffer fra sin avføring.

Hvilke planter liker ikke bark?

Hold barken litt unna vekster med bløte stengler f. eks. stauder, løk- og sommer-blomster. Disse liker ikke alltid å stå midt i den fuktige barken.

Hvilke stauder liker ikke snegler?

Prøv planter som brunsneglene ofte unngår som for eksempel femtunge (Scaevola), Astilbe, tårer (Fuchsia), lavendel ‘Hidcote’, prydgress (Festuca), pelargonia, flittiglise, løvemunn, begonia, blomskarse, ringblomst og roser. Rhododendron, aromatiske kryddervekster, busker og bærbusker er også lurt å satse på.

Hvilke urter liker ikke snegler?

Ringblomster, Kosmos, Lavendel, Geranium og Begonia er alle planter brunsneglene sklir forbi.
 • FRØ: Har du disse blomstene i bedene dine vil de stå i fred for å bli spist av sneglene.
 • NELLIK: Stauden nellik kan du også trygt plante ut uten at sneglen forsyner seg.

Hvilke blomster liker snegler?

Her er noen av brunsneglens favorittplanter:
 • Stemor og fiol.
 • Tagetes (brunsneglen liker de unge, men er ikke glad i de gamle)
 • Hosta.
 • Vårfloks og høstfloks.
 • Sommergeorginer.
 • Valmuer.
 • Løkplanter (de som blomstrer fra tidlig vår til sen sommer)

Hva dreper snegler?

Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, eller kalk, aske i bedene, grovt salt, tang, furunåler, hønsegjødsel eller jernfosfat, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen.

Kan man bruke eddik på planter?

Bland noen desiliter eddik i et par liter vann og vann plantene dine som vanlig. Eddik tilfører næring og øker syreinnholdet i jorda. Eddik er et helt naturlig ugressmiddel.

Leave a Comment