Hvilke planter tåler å stå på badet?

Disse plantene kan trives på badet
 • Zamioculcas (smaragdpalme)
 • Monstera (vindusblad)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Sukkulenter.
 • Fredslilje.

Hvilke planter trenger ikke sollys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Kan svigermors tunge stå på badet?

Har du et baderom med få eller små vinduer kan grønnrenner, smaragdpalme eller svigermors tunge være gode alternativer.

Hvilke planter tåler å stå på badet? – Related Questions

Kan aloe vera plante stå på badet?

Andre planter som også trives på badet er Aloe vera, hjortehornbregne (Platycerium bifurcatum), gullranke (Epipremnum pinnatum) og Monstera. Aloe Vera er dekorativ og svært anvendelig. Aloe Vera skal tørke opp mellom vanning.

Kan man ha orkide på badet?

Orkidéer vokser i varme og fuktige omgivelser. Enten i halvskyggen oppe i trekronene eller nede på bakken. Orkidéer vil derfor trives på det varme og fuktige badet, hvor den høye luftfuktigheten passer dem perfekt! Og med svakt fuktige røtter vil de blomstre og trives lenge.

Hvordan ta vare på svigermors tunge?

Denne planten trives stort sett overalt: Full sol eller skygge, begge deler går like bra. Det eneste den ikke liker er høy luftfuktighet og frost! Svigermors tunge tåler uttørking over lengre tid. Gi den sparsommelig med vann.

Hvordan behandle svigermors tunge?

Svigermors tunge vil klare seg i lang tid med lite lys, men trives allikevel best med en så lys vokseplass som mulig, det gir en sterk og kompakt plante. Siden planten vokser i tropiske områder vil den tåle en del vann. Det er imidlertid viktig at planten får tørke opp mellom hver vanning.

Hvor ofte skal svigermors tunge vannes?

Vanning og næring

Selve vanningen av en svigermors tunge bør skje med lange mellomrom, gjerne slik at jorden tørker helt ut mellom vanninger. Når jorden er helt tørr, gjennomvanner du planten ordentlig slik at jorden blir god og våt, og lar den deretter tørke ut igjen før neste vanning.

Hvordan plante om svigermors tunge?

PS: Svigermors tunge kan også formeres gjennom et enkelt blad. Skjær av et friskt blad og sett det i vann, etter noen uker vil røtter vokse frem, og du vil kunne sette bladet i jord og få en helt ny plante.

Hvordan lykkes med Elefantøre?

Stell av Alocasia – Elefantøre:
 1. Denne planten trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. Den liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover.
 2. Den liker normal vanning, dvs at den bør holdes jevnt fuktig; ikke for mye, ikke for lite vann!
 3. Gjødsles en gang pr. mnd.

Er svigermors skarpe tunge giftig?

Ikke alle disse plantene er giftfrie

I følge Astma og Allergiforbundet er bjørkefiken ansett som en versting for allergikere, mens svigermors tunge er giftig.

Hvorfor krøller bladene på Monsteraen seg?

Krølling av monsterablader er vanligvis et tegn på vanning eller lav luftfuktighet. Andre årsaker inkluderer overvanning, skadedyrangrep, varmestress eller rotrelatert. Tett krølling av nye blader er normalt før de utvikler seg.

Hvor ofte dusje monstera?

Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann. Vann planten et par ganger i uken og la den tørke lett opp mellom hver gang. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Hvor giftig er monstera?

Er Monstera giftig? Både ja og nei. De grønne bladene og stilkene er faktisk giftig for både mennesker og dyr. Barn kan få utslett og spesielt katter kan få kramper, slag, smerter og hevelser!

Hvor bør en monstera stå?

Hvor bør Monstera stå?
 • Godt med sollys, men den skal helst ikke stå direkte i den varme ettermiddagssolen.
 • Med andre ord – sol på morgenen og formiddagen, men skygge på ettermiddagen.
 • Det er ikke nødvendig å plassere planten rett ved vinduet, 2–3 meter fra vinduet går fint.

Hvordan få Monstera kraftig?

Stell av monstera

Planten trenger ikke for mye direkte sollys, det vil gi skader og svir bladene. Så pass på! Monstera er vant til de kraftige regnskyllene i tropiske Mexico. Gi bladene og luftrøttene en god dusj noen ganger i uken.

Når får Monstera hull?

Monstera får hull i bladene når den får nok lys, rikelig med næring fra jorda den står i, og med tiden. En ung monstera har hele blader. Når den når tenårene begynner den å de berømte riftene i bladene, og som godt voksen begynner hullene å komme.

Leave a Comment