Hvilke mummikopper utgår 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Hvor mange forskjellige mummikopper finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Hva heter årets Mummi Sesongservise?

Sammen Mummikrus fra Arabia er årets sesongkrus sommeren 2021. Motivet på Mummikruset er basert på Tove Janssons serie Mummifamilien og formidler den samme sommerlige følelsen vi kjenner igjen fra sesongserviset kvällsdopp i 2019, både når det gjelder illustrasjon og fargeskala.

Hvilke mummikopper utgår 2022? – Related Questions

Hva heter kjæresten til Mummi?

Mummitrollet er kjæreste med Snorkfrøken, som fremstilles som entydig feminin.

Hva heter Mummi servise?

Den finske merkevaren Arabia har i over 140 år vært en populær tilbyder av servise, og er spesielt kjent for sine krus, asjetter og skåler med motiver av de velkjente karakterene fra Tove Jansssons bøker om Mummitrollet.

Hva heter Mummi på finsk?

Mummitrollet, også kalt Mummi, (Finsk: Muumipeikko or Muumi, Engelsk: Moomintroll) er helten og hovedpersonen i Mummibøkene og deres adaptasjoner. Han er et mummitroll som bor i Mummidalen sammen med Mummipappa og Mummimamma.

Hva heter søsteren til Mummi?

Hun er storesøster til Lille My og datteren til Mymlen. Senere i bøkene blir Mymlens datter bare kjent soeldrlen. Hun opptrer i Farlig midtsommer, Trollvinter (men bare som en sovende karakter), og med en større rolle i Sent i november.

Når ble Mummi kopper lansert?

Den finske designpionæren Arabia lanserte den første mummikoppen i 1991.

Hvem fant opp Mummi?

Men det startet med bøker. Mummitrollet og de andre karakterene i universet ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson. Den første boken kom i 1945. Den het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Hvor mye rommer en mummikopp?

En ny kopp introduseres hvert år, og hver sommer og vinter utgis spesielle sesongprodukter. Koppen med Mummitrollet vårt er turkis og rommer 0,3 liter. Koppen tåler fint oppvaskmaskin, anbefalt bruk er lite pulver og lav temperatur.

Hvem lager Mummi krus?

Hvem bestemmer hvordan kruset skal se ut? Svaret er illustratør og produksjonsdesigner Tove Slotte i Moomin by Arabia. Hun har stort sett alltid en tusj med i spillet og står hittil bak designet av 95 krus. Slotte tegner et bilde av prosessen i et skriftlig intervju med Kitch’n.

LES OGSÅ  Hva er nesten ny?

Hva er den dyreste mummikopp?

Visste du at verdens dyreste mummikopp, “Fazerkoppen”, ble solgt på en auksjon på Tradera i 2018 for cirka 80 000 kroner? Så ta godt vare på mummikoppene dine, en dag kan de være verdt en formue!

Hva er et krus laget av?

Krus kan være laget av materialer som varmeforsterket glass, steintøy, keramikk, metall, papp eller plast. Tradisjonelt ble krus laget av tre, bein eller formet av leire. Emaljerte stålkrus eller drikkebeger laget av tre er spesielt myntet på turer og friluftsliv.

Hvor er Mummidalen i Finland?

På øya Kailo, rett ved den koselige byen Nådendal, finner du Mummidalen, på finsk kalt Muumimaailma. Temaparken er basert på Tove Janssons bøker om Mummitrollet og vennene hans, og ble åpnet i 1993 etter initiativ fra serieskaperen av tegneserien fra tidlig 1990-tallet.

Hvilket land er Mummitrollet fra?

Mummitrollet (svensk Mumintrollet) er hovedfiguren i en serie på ni barnebøker og fire bildebøker av den finlandssvenske forfatteren og tegneren Tove Jansson, utgitt fra 1945 til 1970.

Hvem er Ninni i Mummidalen?

En av den finske forfatteren Tove Janssons mange fortellinger fra Mummidalen handler om et usynlig barn. Den vesle jenta heter Ninni, og har blitt usynlig fordi ingen var glad i henne, og fordi voksne mennesker oppførte seg skremmende mot henne.

Er Snusmumrikken og Lille My i slekt?

Det nevnes kort at Lille My og Snusmumrikken er halvsøsken, med samme mor. Lille Mys far navngis ikke. Mummifamilien har adoptert Lille My etter at Mummipappa ble kjent med henne under et av sine eventyr. I tv-serien I Mummidalen er hun en av gjennomgangsfigurene.

LES OGSÅ  Hvor mye er 100 gram i dl?

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky
Biografi
Arbeid Ingen
Kjennetegn Brunt rotete hår, illeluktende
Bosted Mummidalen

Leave a Comment