Hvilke mummikopper går ut i 2021?

«MOOMIN’S DAY 2021»: Den blå og rosa koppen har motivet «den første vårdagen», og er frå Tove Janssons bok «Trollvinter» frå 1957. Koppen vart utseld på to minutt då han vart lagt ut på nett 9. august.

Hva heter årets Mummi sesong?

Sammen Mummikrus fra Arabia er årets sesongkrus sommeren 2021. Motivet på Mummikruset er basert på Tove Janssons serie Mummifamilien og formidler den samme sommerlige følelsen vi kjenner igjen fra sesongserviset kvällsdopp i 2019, både når det gjelder illustrasjon og fargeskala.

Hvor mye er en mummikopp verdt?

Koppene er nemlig svært verdifulle samleobjekter og dermed verdt en liten formue. De mest sjeldne koppene blir solgt for flere hundre tusener. På finn.no kan man få kjøpt en kopp til alt fra kr 200,- til 10.000 kroner. Koppene som er utgått koster som regel mye mer.

Hvilke mummikopper går ut i 2021? – Related Questions

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Hvor mye rommer en mummikopp?

En ny kopp introduseres hvert år, og hver sommer og vinter utgis spesielle sesongprodukter. Koppen med Mummitrollet vårt er turkis og rommer 0,3 liter. Koppen tåler fint oppvaskmaskin, anbefalt bruk er lite pulver og lav temperatur.

Hvem lager mummikopp?

Mummikopp. Mummikoppar har motiv av karakterane frå Tove Janssons forteljingar om Mummitrollet. Dei er produsert av den finske porselensfabrikken Arabia, og Tove Slotte står bak designen på dei over 100 koppane.

Når ble mummikopp lansert i Italia?

I 1990 ble de første Mummi produktene lansert på deler i Teema serviset til Iittala, og dette var starten på Mummi-krus kolleksjonen slik den er i dag. Det har til sammen blitt laget over 76 unike Mummi– krus.

Hvem produserer Mummikoppen?

Mummikopper er kopper med motiv av Mummi-figurene, produsert av den finske porselensfabrikken Arabia. Koppene er designet av Tove Slotte, med bilder basert på originale tegninger av Tove og Lars Jansson.

Hvem lager Mummi krusene?

For 30 år siden begynte også keramiker og illustratør Tove Slotte sin karriere som illustratør av Arabias Mummikolleksjon. Selv i dag er det hun som lager illustrasjonene. En av de mest populære krusene illustrert av Slotte er Kjærlighet fra 1996.

Hvilke mummikopper utgår 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Er Mummi norsk?

Mummitrollet og de andre karakterene i mummiuniverset ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson gjennom 9 romaner og 4 bildebøker i perioden 1945 til 1970. Den første boken het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Hva heter kjæresten til Mummi?

Mummitrollet er kjæreste med Snorkfrøken, som fremstilles som entydig feminin.

Hvor bor Hufsa?

Hufsa
Biografi
Øyenfarge Svart
Kjennetegn Lilla farge, stor kropp og nese
Bosted Mummidalen

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky er skurken i Mummidalen, men han er en veldig hyggelig en. På mummikoppen ser vi en hund som har tatt håndvesken til Mummimamma. Stinky får tak i halen på hunden, noe som gjør at hunden slipper taket i vesken og Mummimamma får den tilbake.

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Hvem skal trøste nurket?

Hvem skal trøste Knøttet? er den andre av Tove Janssons bildebøker fra mummiuniverset. Hovedpersonene Knøttet og Nurket forekommer ikke i de andre mummibøkene, men mange av bipersonene er felles.

Hvilket land kommer Mummitrollet fra?

Jansson utviklet opprinnelig Mummitrollet som en figur på sider hun laget for det finske humormagasinet Garm. Figuren er til stede som idé eller prototyp allerede på 1930-tallet og vises første gang på en tegning i 1943. I 1944 brukte hun mummifiguren som signatur.

Hvor er Tove Jansson fra?

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler.

Når ble Tove Jansson født?

9. august 1914, Helsingfors, Finland
Tove Jansson / Født

Leave a Comment