Hvilke merke er best på vaskemaskin?

Testvinner – Vaskemaskin
 • LG FV50VNS3E – BEST I TEST VASKEMASKIN.
 • Electrolux PerfectCare 800 – BESTE PREMIUMVALG.
 • Miele W1.
 • Bosch Series 6.
 • Cylinda FT 5484X.

Hva bør man tenke på ved kjøp av vaskemaskin?

En annen faktor som påvirker valget av vaskemaskin er hvor mange dere er i husholdningen, og hvor ofte du vasker tøy. Våre maskiner kommer med kapasitet på inntil 12 kg. Hvis du ofte overfyller trommelen slites motoren fortere ut og levetiden reduseres. Det vil derfor være smart å velge rett kapasitet fra starten av.

LES OGSÅ  Er 1000 gram 1 kg?

Hvilket vaskeprogram bruker minst strøm?

Eco-programmer er programmer som optimaliserer energiforbruket. Dette betyr at du oppnår samme resultat som standardprogrammet, men at maskinen bruker mindre vann og strøm – som kompenseres med at vaskingen tar lengre tid.

Hvilke merke er best på vaskemaskin? – Related Questions

Når på døgnet lønner det seg å vaske klær?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Hva trekker mest strøm i et hus?

60 prosent går til oppvarming. 15-20 prosent til varmtvann. 15 prosent til elektriske apparater. 10 prosent til belysning.

Hvor mye strøm bruker en vaskemaskin på en vask?

– En ny vaskemaskin har normalt et energibruk på 0,5 kWh for en 40-gradersvask og dobbelt så mye, altså 1 kWh, for en vask på 60 grader. Vasker du på 90 grader, bruker maskinen omlag 1,8 kilowatt i timen, sier Paasche.

Hva koster en klesvask i dag?

Vaskemaskin: 1 krone

En 40 graders vask utgjør et strømforbruk på 0,5 kWh som medfører en strømkostnad på 1 krone per vask. En 60 graders vask utgjør et strømforbruk på 1 kWh, altså 2 kroner per vask.

Hvordan bruke mindre strøm?

Slik sparer du strøm
 1. Skru ned varmen og luft effektivt.
 2. Velg rett strømleverandør.
 3. Bruk varmtvannet smartere.
 4. Skru av lys.
 5. Bruk mindre elektronikk.
 6. Effektiv tilberedning av mat.
 7. Forbedre oppvarming og isolasjon.
 8. Kjøp LED-pærer eller sparepærer.

Hva kan jeg gjøre for å redusere strømforbruket?

Vi har satt opp 10 smarte råd for lavere strømregning:
 1. Bli bevisst på hva som bruker strøm.
 2. Senk innetemperaturen.
 3. Del boligen i varme og kalde soner.
 4. Spar på varmtvannet.
 5. Styr strømbruken automatisk.
 6. Velg energieffektiv belysning og elektrisk utstyr.
 7. Isolering, vindtetting, vinduer/dører.
 8. Bytt oppvarmingskilde.

Hvor mye strøm trekker en TV?

50-200W. Bruker TV-en 150W i 10 timer utgjør det 1,5 kWh i strømforbruk. Om strømprisen er 4 kroner gir det 6 kroner i strømutgifter.

Hvor mye sparer man på å skru ned varmekabler?

Senker du innetemperaturen med 1 grad vil du spare 5 prosent av oppvarmingskostnadene. Prøv deg frem ved å senke temperaturen 1 til 2 grader på panelovner og varmekabler. Visste du forresten at det generelt anbefales en romtemperatur på mellom 20–22 grader.

Skal varmekabler stå på hele tiden?

Mange fyrer for kråka om våren og sommeren. Nå er det tid for å skru varmen ned eller helt av. – Mange lar varmekablene stå på 28 grader året rundt. Det er helt unødvendig, både for lommeboken og for miljøet.

Når på døgnet er det billigst å bruke strøm?

Når på døgnet er strømmen billigst? Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste punktet mellom kl. 03.00 og 04.00.

Hvor mange grader bør det være på badet?

Baderomstemperatur: 22–24 grader.

Hvor ofte bør man bytte bad?

Forskjellig levetid

Badet kan strengt tatt holde i 50 år, men vi anbefaler å pusse opp badet etter halve tiden, det vil si etter 20-30 år. Da er badet såpass gammelt at det lønner seg å være «føre var» for å unngå store skader, sier Fiskum.

Kan man slå av varmekabler om sommeren?

Skru ned varmen inne, både panelovner og varmekabler. Ikke skru varmekablene helt av, for de bidrar nemlig til å tørke opp fukt på gulvene. Visste du at hvis du reduserer innetemperaturen med én grad, kan du spare så mye som fem prosent av utgiftene til oppvarming av boligen?

Hva bruker mest strøm varmekabler eller panelovn?

Dermed vil varmekabler bruke mer energi på å holde ønsket temperatur i forhold til en panelovn . På grunn av at varmekabler er støpt i betong, høy masse, kan ikke varmekabler regulere temperaturen raskt. Varmekabler i støp mister også mulighet for dag- og nattsenking som gir besparelse i energibruk, sier Paasche.

Leave a Comment