Hvilke lag har vunnet VM?

I tillegg til Brasils fem gull, har Italia og Tyskland fire gull, Argentina, Frankrike og Uruguay har to og England og Spania har ett hver.

Hvor langt kom Norge i VM 1998?

De 32 lagene spilte i 8 kvalifiseringsgrupper og de to beste lagene i hver gruppe gikk videre til cupspillet. Davor Suker fra Kroatia ble toppscorer med seks mål. Norge deltok for tredje gang i VM, og kvalifiserte seg til 8. -delsfinalen hvor laget ble slått ut av Italia.

Hvem vant VM i fotball i 1966?

Englands herrelandslag i fotball
VM i fotball 1966 / Vinner

Englands herrelandslag i fotball er det nasjonale fotballaget til England, og blir administrert av Englands fotballforbund. Det engelske fotballforbundet ble stiftet under et møte i London i 1863 der også reglene for fotball ble nedtegnet.

Wikipedia

Hvilke lag har vunnet VM? – Related Questions

Har England vunnet fotball EM?

EM-finale: England – Tyskland Høydepunkter

England kan for første gang juble for en etterlengtet EM-triumf etter at Tyskland ble beseiret 2-1 i søndagens finale på Wembley. Innbytter Chloe Kelly ble den store helten da hun avgjorde med sin 2-1-scoring i andre ekstraomgang. Ella Toone scoret kampens første mål i det 62.

Når vant England EM?

(England-Tyskland 2–1, etter ekstraomganger) Innbytter Chloe Kelly (24) pirket ballen i mål, dro av seg drakten og feiret EM-gull mot Tyskland. 56 år og én dag etter at Vest-Tyskland ble slått i VM-finalen for menn i 1966, tok England sin neste store internasjonale tittel.

Når vant Danmark EM i fotball sist?

EM i fotball 1992 – Wikipedia.

Hvem har vunnet flest EM?

Europamesterskapet i fotball for menn
Regjerende mester Italia (2. tittel)
Flest titler Spania, Tyskland (3 titler)
Offisiell nettside UEFA.com
EM i fotball 2021

Hvor mange lag i EM 2024?

Kvalifiseringen til EM i fotball 2024 er en fotballkonkurranse som blir spilt fra mars 2023 til november 2023 for å bestemme de 24 landslagene til UEFA-medlemmene som kvalifiserer seg til fotball EM 2024.

Når vant Spania VM i fotball?

I EM i fotball 2008 ble Spania europamestere etter finaleseier over Tyskland. De fulgte opp med å vinne VM i fotball 2010, hvor de slo Nederland 1–0 i finalen etter ekstraomganger. Spania vant deretter EM i fotball 2012 med 4–0 over Italia i finalen.

Hvor mye regner det i England?

Klima England

England har et maritimt klima. Det er nedbør alle måneder i året. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for England er 14° og det er minimum 283 mm nedbør årlig. Det er 162 dager med oppholdsvær per år, en gjennomsnittlig luftfuktighet på 82% og en UV-indeks på 3.

Hvordan er klimaet i England?

England har et mildt, temperert klima. Værlaget er svært omskiftelig, gjennomgående med høy luftfuktighet. Middeltemperatur i kaldeste måned er de fleste steder 3–5 grader celsius (°C), i varmeste måned 16–18 °C. Årsnedbøren ligger i lavlandet stort sett under 1000 millimeter, i sørøst på omtrent 500 millimeter.

Er England et rikt land?

Storbritannia er blant verdens største økonomier, og var med på å grunnlegge organisasjonen G7, som samler verdens rikeste land.

Hva tjener England penger på?

Prosentvis eksport fordelt på hovedvaregrupper 2017
Handelsvare Prosent
Medisiner og farmasøytiske produkter 7,7
Råolje 5,7
Luftfartøy 4,7
Diverse produkter 4,6

Er Wales et eget land?

Wales er en del av Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland (United Kingdom) og regnes formelt og konstitusjonelt ikke som eget land.

Hvorfor ble England med i første verdenskrig?

Ved utbruddet av første verdenskrig i 1914 var regjeringen og opinionen delt i spørsmålet nøytralitet/krigsdeltagelse. Krenkelsen av Belgias nøytralitet førte til at Storbritannia sluttet seg til ententen. Det utslagsgivende var trolig frykt for tyske tropper i kanalhavnene og et eventuelt tyskdominert Europa.

Hva kaller man de som bor i Wales?

Wales
Wales Cymru
Nasjonalt motto:
Cymru am byth (walisisk) Wales for ever (engelsk) «Wales for alltid»
Innbyggernavn waliser, walisisk

Hva tjener Wales penger på?

Wales er rikt på mineraler som jernmalm, kobber, tinn, bly og kull, og tradisjonelt var kullgruvedrift en svært viktig næring i landet. Gruvedriften, og da særlig utvinningen av kull, var viktig fram til 1980-årene.

Hvor rik er Storbritannia?

Storbritannia
Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland1
Areal – Totalt – Vann Rangert som nr. 79 242 495,41 km² 1,3 %
Befolkning – Totalt Rangert som nr. 22 66 022 273 (2017)
Bef.tetthet 272,26 innb./km²

Hvor rikt er England?

Englands økonomi er en av de største i verden med en gjennomsnittlig BNP per hode på £22 907.

Leave a Comment