Hvilke grønnsaker kan man så i juli?

Dette sår jeg direkte på friland eller i pallekarmer
 • Sukkererter (tidlig juli)
 • Bondebønner (tidlig juli)
 • Gulrøtter, sommertyper (tidlig juli)
 • Rødbeter (om betene ikke rekker å vokse seg store, høster vi bladene også og bruker babyrødbeter til sylting.
 • Mangold.
 • Spinat for babyleafs.
 • Reddik (etter midten av juli)
 • Kinakål.

Kan man så noe i august?

Dette kan du i august. I august sår vi gjerne plukksalat, bataviasalat, romanosalaten Little gem, ruccola, pak choi, dill, reddiker, spinat, vintersalat/ feldsalat, brønnkarse og koriander.

Hvor sent kan man så gulrøtter?

Gulrot skal ikke forkultiveres inne. Å prikle ut planter av gulrot gir deformerte røtter. frøene tidlig som mulig og seinest i midten av juni.

Hvilke grønnsaker kan man så i juli? – Related Questions

Hva er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Når så Sommergulrot?

Sommergulroten pleier jeg å om våren, og spiser den opp i løpet av sommeren/tidlig høst, den er ikke godt egnet til lagring. Den er søt og god, sprø og vokser raskt. Vintergulroten sår vi gjerne i juni, den vokser senere, er kraftigere og mer robust.

Når så gulrøtter i melkekartong?

Når temperaturen tilsier det kan du «plante» kartongene i kjøkkenhagen, rundt midten av mai. Det bør ikke være for mange gulerøtter i hver kartong. Står de tett kan du enten høste flere eller snitte kartongen slik at røttene får mer plass. Skjær av bunnen på kartongen og plant i næringsrik og godt drenert jord.

Hvor lang tid tar det før Gulrotfrø spirer?

Småplantene tåler kulde og såing kan skje så tidlig som mulig i forhold til jordbearbeidelse. Gulrotfrøet spirer fra 4-6 °C, men spirer raskt først fra 15 °C. Ved laveste temperatur tar det minst fire uker. Det spirer på 10 – 12 dager ved 15 °C.

Hvor lenge skal gulrøtter stå i jorda?

Tre måneder etter såing

Sådde du i begynnelsen av april vil det gi ferdige gulrøtter i begynnelsen av juli, hvis du ikke ønsker å høste bittesmå gulrøtter bare for å få en første smak. Gulrøtter som er sådd om vinteren i pallekarm eller i tunneldrivhus gir vanligvis avling i mai-juni hos meg i dyrkesone 3.

Hvordan så gulrøtter inne?

Så gulrot i melkekartong
 1. Samle melkekartonger.
 2. Skjær/klipp av den løses toppen av melkekartongen.
 3. Skjær/klipp av en liten flik av hjørnene i bunn av kartongen, for drenering.
 4. Fyll jord halvfullt i kartongen.
 5. Fyll i jord opp til toppen av kartongen og gjenta kakking mot underlaget, fyll på mer jord om nødvendig.

Hvor lang tid tar det å dyrke gulrøtter?

Med jordtemperatur på mer enn 7-8 grader vil de vokse. Dette betyr at man i store deler av landet kan dyrke gulrøtter året rundt (også på vinteren med riktig utstyr) i potter og pallekarmer. Gulrøtter trenger ca 50-70 dager (avhengig av størrelsen) på seg før de er klare for innhøsting.

Skal gulrøtter gjødsles?

Den er storforbruker av kalium så jorden må gjødsles. Gi den godt med naturgjødsel, kompost, aske og benmel. Men gjødsel ikke for kraftig.

Når er det for sent å sette poteter?

Poteter vil trenge fra 100 til 120 dager for å bli høsteklare. Det betyr at dersom du setter potetene etter 17. mai, vil du kunne høste potetene i slutten av august eller begynnelsen på september. Vil du ha små tidligpoteter, kan du ta dem opp tidligere.

Hvor mange poteter gir en potet?

Poteter gir mye mat på lite plass. Én settepotet kan gi 20 poteter, så du trenger ikke mange kvadratmeterne før du kan dyrke nok poteter for hele vinteren, sier Margunn Ueland.

Skal poteter ha gjødsel?

Poteter er ikke spesielt næringskrevende. Litt langtidsvirkende gjødsel, for eksempel kugjødsel tilsatt ved planting bør holde. Potetplanten trenger mye sol, porøs jord og jevn tilgang på vann – men råtner om den blir stående i vann.

Hva slags gjødsel til poteter?

Gjødsel og stell i veksttida

Før potetene settes må jorda tilføres gjødsel for at potetene skal vokse godt, og gi ei akseptabel avling. Her står valget mellom mineralgjødsel (fullgjødsel 12-4-18) eller bruk av kompost eller annen organisk gjødsel (eks husdyrgjødsel).

Når skal Potetriset fjernes?

Høst inn potetene når det er pent vær. Etter frost vil potetriset dø og potetene stoppe å vokse og bør høstes.

Hvor mange poteter på en plante?

Hvor god jorden er, hvor mye næring, lys- og vanntilgang og størrelsen på settepoteten. Det sies at om man bruker en stor settepotet så får man mange små poteter. Bruker man en liten settepotet, får man heller færre, men større poteter. Jeg opplever å få alt ifra 5 – 20 poteter per settepotet.

Hvor mange poteter per pallekarm?

Jorden skal være lett og porøs, slik at potetene lett kan sette mange knoller. I en vanlig pallekarm kan du ha 12-16 poteter. Legg dem 7-10 cm dypt.

Når vet man at potetene er ferdig?

Den beste måten å se om poteter er ferdige på, er å sjekke forsiktig med en skarp kniv. Glir den lett inn uten for mye motstand, er potetene ferdige.

Leave a Comment