Hvilke elektrisk tannbørste er best?

Testvinner – Elektrisk tannbørste
  • Oral-B Pro 2 2000 – BEST I TEST ELEKTRISK TANNBØRSTE.
  • Oral-B iO Series 9s – BESTE PREMIUMVALG.
  • Oral-B Pro 600 – BESTE BUDSJETTVALG.
  • Philips Sonicare Diamond Clean.
  • Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 eltannbørste, HX6850/57.
  • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush.

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

På samme måte som man må bytte den vanlige tannbørsten med jevne mellomrom må også tannbørstehodet til den elektriske tannbørsten skiftes ut nå og da. For best mulig rengjøring anbefaler tannlegen derfor å bytte ut børstehodet hver 3. måned.

Hva er best av elektrisk og vanlig tannbørste?

Mange tester som er utført av tannleger, viser at de generelt er mer effektive enn vanlige tannbørster og at de fjerner mer plakk og bakteriebelegg. I denne artikkelen gjennomgår vi en rekke testvinnende elektriske tannbørster, slik at du kan få en oversikt over hvilken modell som passer deg best.

Hvilke elektrisk tannbørste er best? – Related Questions

Hvor ofte anbefales det å bytte tannbørste?

Det anbefales at du bytter tannbørste hver tredje måned, eller hvis busten spriker før det har gått tre måneder.

Hvor ofte bør man skifte tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Er el tannbørste bedre?

Bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn bruk av vanlig tannbørste. Slik konkluderer forfatterne av en oppdatert systematisk oversikt fra Cochrane-samarbeidet.

Hvor lenge skal man pusse tennene med elektrisk tannbørste?

Selv om du bruker en oppladbar elektrisk tannbørste, bør du bruke omtrent to minutter til å pusse, slik at du er sikker på at du har pusset hver eneste tann. Når du er ferdig er det bare å skylle børstehodet med vann og la det tørke.

Hvilken Oral-B er best?

OralB IO Series 9S er kåret til testvinner som den beste elektriske tannbørsten på markedet, selv om den også har sine mangler.

Hvordan pusse tenner med Philips Sonicare?

Begynn med å dele munnen inn i fire soner, og sørg for å pusse hver av sonene i 30 sekunder. Hold tannbørsten i en vinkel slik at den også kommer i kontakt med tannkjøttet og begynn så å bevege deg sakte bortover tennene.

Hvordan pusse med Oral B?

Ta tannkrem på den oppladbare elektriske tannbørsten din og hold børsten i 45 grader – akkurat som du ville gjort med en manuell tannbørste. Ved å holde børsten på skrå mot tannkjøttet, unngår du å skade det under tannpussen. Slå på tannbørsten og før den fra tann til tann gjennom hele munnen.

Hvem lager Oral B?

september 2020, 20.25: I forkant av publisering spurte vi Procter & Gamble, som eier Oral B, om de ville ha mange ulike og forvirrende versjoner av iO-serien.

Hvem fant opp tannbørsten?

Det er likevel kineserne som tilskrives æren for å ha funnet opp tannbørsten. Den banebrytende oppfinnelsen kom til verden på 1400-tallet, nærmere bestemt i 1498. Med grisebust festet på et skaft av bambus eller ben, var den en litt mer avansert utgave av egypternes trepinne.

Hva var den første tannbørsten laget av?

Skaftet ble skåret ut av ben, og børsten besto av svinehår som ble stukket gjennom små forborede hull og deretter limt fast. I 1938 ble den første tannbørsten med nylonbust introdusert på markedet.

Hvor gammel er tannbørsten?

Tannbørsten ble oppfunnet i 1498. Gjennom årene har tannbørster blitt fremstilt i flere ulike modeller, enkelte med børster av hår fra f. eks. kamel, hest eller gris.

Skal man skylle munnen med vann etter tannpuss?

Husk tanntråd eller mellomromsbørste! Ikke skyll munnen med vann rett etter tannpussen. Bruk heller munnskyllevann med fluor. Fluortabletter kan være nyttig om du ofte er plaget med hull i tennene og/eller har munntørrhet.

Hvorfor pusse tenner om morgenen?

Hun understreker at det er svært viktig å pusse tennene grundig før leggetid, da det er om natten det dannes mest bakteriebelegg på tennene. – Det er denne plakken vi skal pusse vekk om morgenen – ikke maten, legger Hajdu til.

Skal man ha vann på tannbørsten?

– Ta gjerne vann på tannbørsten først, det gir mest velbehag når du pusser. Tar du vann på etterpå, skyller du lett bort tannkremen, sier Paulsbo. Tannlege Kim Nguyen ved Oslo tannlegesenter forteller oss at litt vann kan hjelpe å fordele tannkremen bedre, men har ingen spesiell effekt på selve tannkremen.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Leave a Comment