Hvilke blomster liker ikke sneglene?

Ringblomster, Kosmos, Lavendel, Geranium og Begonia er alle planter brunsneglene sklir forbi.
 • FRØ: Har du disse blomstene i bedene dine vil de stå i fred for å bli spist av sneglene.
 • NELLIK: Stauden nellik kan du også trygt plante ut uten at sneglen forsyner seg.

Hvilke planter spiser snegler?

Hvilke planter blir garantert sneglemat?
 • Noen planter er det nesten ingen vits å plante hvis du har brunsnegler.
 • Flekktvetann – Lamium maculatum.
 • Riddersporer – Delphinium.
 • Akssøyleblomst – Liatris spicata.
 • Georginer – Dahlia.
 • Salat.
 • Vårkjæreminne – Omphalodes verna.
 • Hosta.

Hva hater snegler?

Vinn kampen mot brunsneglene
 • Gjør det vanskelig for sneglene å komme frem til godsakene!
 • Plant lavendel tett i tett.
 • Flis av rododendronkvister kan strøs i bedene.
 • Lag sneglefeller med øl.
 • Hvitløk holder både snegler og lus borte.
 • Amerikanske forskere har kommet fram til at brunsnegler tåler veldig lite koffein.

Hvordan bli kvitt brunsnegler i hagen?

Forebyggende tiltak:
 1. Snegler liker seg under tremateriale. Her er det fuktig, noe sneglene liker.
 2. Har du en hage er det lurt å luke bort alt kratt og ugress. Hold det ryddig og vær oppmerksom på fuktige steder som under stein, busker o.l.
 3. Kontroller planter når du kjøper dem.
 4. Bruk høyden.

Hvordan bli kvitt snegler i blomsterbed?

Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, kalk, aske fra peisen eller grovt salt, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen. Sneglene liker heller ikke å bevege seg på fersk bark. Barrièrer av kaffegrut og aske må fornyes etter hvert regnskyll, mens bark må fornyes minst én gang i året.

Skal man drepe brunsnegler?

Likevel mener Fløistad at vi bør velge de mest humane metodene når vi tar livet av den. NIBIO anbefaler å klippe brunsneglen i to, putte den i kokende vann eller legge den i fryseren. –Vi fraråder folk fra å bruke salt eller salmiakk.

Hva er best mot brunsnegler?

Man kan lage barrièrer av blant annet kaffegrut, sagmugg, eller kalk, aske i bedene, grovt salt, tang, furunåler, hønsegjødsel eller jernfosfat, for å hindre at sneglene kommer inn i hagen. Sneglene liker ikke å bevege seg på fersk bark, fersk kakaoflis, kalk, eller jordforbedringsmiddelet alginat.

Hvor skal jeg kaste døde brunsnegler?

Døde brunskogsnegler bør graves ned i egen hage eller komposteres i lukket binge, der de komposteres naturlig. Vil du heller kaste dem som restavfall, skal det skje i lukket pose på gjenvinningsstasjonen.

Kan man drukne brunsnegler?

Å salte snegler rundt blomster kan skade blomstene,og det ligger jo døde kropper etter sneglene! Å brenne snegler funker heller ikke,det funker ikke å drukne dem i varmt vann heller.

Hva er problemet med brunsnegler?

– Snegler generelt har en funksjon som nedbrytere i økosystemet. De spiser det som er vissent og døende på planter. Også døde dyr og ekskrementer. Men brunsneglene spiser også friske planter og gjør stor skade.

Hvordan bruke Kobbertape mot snegler?

Hindrer effektivt mordersnegler fra å klatre opp i planter og potter. Snurr tapen rundt pallen, potten eller blomsterkasser. Det oppstår et svakt elektrisk støt mellom kobberet og sneglens slim, og sneglen snur umiddelbart.

Hvordan bekjempe brunskogsneglen?

Vi anbefaler at grunneiere i områder med brunskogsnegl samarbeider om å bekjempe den. Aktuelle tiltak er særlig mekaniske metoder som bruk av feller og plukking, fjerning av gjemmesteder og å skifte ut planter i hagen som disse sneglene liker spesielt godt.

Hvordan bli kvitt snegle egg?

Ifølge Norsk institutt for bioøkonomi ligger de i klaser på 20 til 50 egg, og er hvite, små og runde. – Snegleegg er små og litt vriene å knuse på bløtt underlag. Det enkleste er å samle dem opp i et lite spann. Da kan de drepes med kokende vann.

Hvorfor dør snegler av salt?

Dette skader ikke miljøet, men er en lite human måte å ta livet av sneglene på. – Når man strør salt over sneglene, skiller de ut masse slim for å prøve å overleve, før de tørker inn. Fløistad sier at dette tar svært lang tid, og derfor er salt en dårlig metode for snegleavlivning.

Hvordan ser snegle egg ut?

Sneglene vil legge egg frem til frosten kommer. Eggene, som bør ødelegges, er kulerunde, melkehvite og cirka tre millimeter i diameter. De er ifølge Fløistad godt synlige hvis du finner dem. — De legger egg under steiner og treplanker – sjekk alle fuktige skjulesteder.

Hvor lenge kan en snegle sove i strekk?

En snegle kan sove i 3 år.

Hvor mange år kan en snegle bli?

Noen snegler kan leve mange år, men det er vanlig at de lever kun ett år. Den arten vi kjenner som lever lengst av de norske er krattsneglen. I fjellet er det påvist at de kan bli opp til sju år gamle. I lavlandet blir den bare fire år.

Har snegler en hjerne?

En hjerne er jo kontrollsenteret i et sentralnervesystem. Brunsneglene har et veldig enkelt hjernesystem, der kontrollfunksjonen er fordelt i mange mindre knuter.

Når legger sneglene egg?

Nå er sneglenes paringstid for det meste over for i år. Den varte fra slutten av juli, gjennom hele august til litt ut i september. Nå er de brune sneglene mest opptatt av å legge egg. Finner du gjemmestedene der eggene er lagt kan du knekke fra 30 til 100 framtidige snegler på en gang.

Hvordan har snegler samleie?

Hos landsneglene er de fleste artene tvekjønnet, det vil si at de er både hanner og hunner på samme tid. Da skjer paringen ved en gjensidig utveksling av sædceller. Vinbergsneglene slynger seg tett sammen og presser fotskivene mot hverandre. Begge dyrene er utstyrt med en liten sekk som utskiller en kalkpil.

Leave a Comment