Hvem spiller Storm i Jul på Månetoppen?

Skuespillere
Rolle Skuespiller
Jentungen Ulrikke Hansen Døvigen
Storm Frank Jørstad
Nissemamma Liv Bernhoft Osa
Fjellmor Britt Langlie

Hvor er Jul på Månetoppen spilt inn?

Originalen har animerte fjell, mens 2001-versjonen har foto av ekte fjell (Innerdalstårnet). Alle utescener ble filmet i Røros, mens alle interiør-scener ble filmet i NRKs studio på Marienlyst i Oslo. I 2015 bestemte NRK seg for at Jul i Blåfjell og spin-off serien Jul på Månetoppen aldri skulle sendes igjen.

Hvorfor ble Blåfjell tatt bort?

Da NRK bestemte seg for å slutte å sende «Jul i Blåfjell» skrev de på Facebook at seriene var utdatert. – Vi kunne selvsagt valgt å sende dem igjen, men ønsker heller å skape nye serier som kan gi norske familier flere og nye julekalendertradisjoner, skriver de.

Kommer Jul i Blåfjell i 2022?

Jul i blåfjell 14. desember 2022.

Hvorfor vises ikke Jul på Månetoppen?

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014. NRK droppet deretter å sende seriene fordi de mente fortellermåten var utdatert – og den tekniske kvaliteten for lav.

Hvem eier Månetoppen?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jul på Månetoppen
Språk Norsk
Bak kamera
Manus Gudny Ingebjørg Hagen
Regi Torunn Calmeyer Ringen

Hvor får man sett Jul i Blåfjell?

Jul i Blåfjell – NRK Nett-TV.

Hvor bor blånissene?

Stykket foregår i og uten for Blåfjell, hvor Blånissene bor. Deres oppgave her i verden er å lage den blå timen og å holde naturen ren for søppel. Her har de levet i mange hundrede år i fred med hverandre og naturen helt til denne dag.

Hva blir julekalenderen i 2022?

Neste år blir det premiere på «Snøfall 2», et flunkende nytt juleeventyr med de kjente karakterene som veldig mange barn og voksne har blitt glade i, sier produsent i NRK, Hege Waagbø, til NRK Nyheter.

Hvor er fjellet i Blåfjell?

Blåfjellet er et fjell i Grane kommune i Nordland, med høyeste topp, Storklumpen, på 1293 meter over havet som er høyeste fjell mellom Svenningdalen/Vefsnas dalføre nedenfor Trofors og kysten. Sør for fjellet er det mindre isbreer i øst- og nordvendte hellinger. Fjellet ligger i Lomsdal-Visten nasjonalpark.

Hva heter fjellet i Blåfjell?

Innerdalstårnet (Tårnet, Dalatårnet) er muligens den heftigste og mest legendariske toppen i Trollheimen og Midt-Norge. (Den er også landskjent som Blåfjell fra NRK-serien “Jul i Blåfjell“.)

Hvem spilte Mamsen og lillegutt?

NRKs reprise av juleserien «Jul på Månetoppen» har vekket gode minner for Johannes Joner (56). Han spilte Lillegutt, mens Grethe Kausland (1947–2007) tolket Mamsen. Johannes verdsetter tiden han fikk med den avdøde artist- og skuespillerlegenden.

LES OGSÅ  Hvorfor klorer katten på møbler?

Kan man kjøre til Innerdalshytta?

Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell – her kan du virkelig finne roen. Turen inn til dalen går langs grusvei. I mer enn 100 år har Innerdalhytta tatt i mot fjellturister. I dag er det tre overnattingsmuligheter i Innerdalen.

Hvor er Innerdalen?

Innerdalen er en dal i Sunndal kommune i Møre og Romsdal som er vernet som landskapsvernområde. Dalen er 20 kilometer lang og utgjør øvre del av Ålvundelvas dalføre; nedre del som har fast bosetting, heter Viromdalen.

Hvor er Eggenipa?

Eggenipa 1338moh

Eggenipa er med sin eigenart, ein av dei mest fotograferte fjellformasjonane i Sogn og Fjordane. Med si spisse form er fjellet blitt eit ikon for fotografar og folk på vandretur. Fjellet ruvar 1338 m.o.h., og opplevingane er store og majestetiske.

Hvordan komme seg til Innerdalshytta?

Slik kommer du deg dit

Korteste vei til Innerdalshytta er fra parkeringen på Nedal i Viromdalen. Følg gårdsvei hele veien inn til hytta, det er ca 1,5 timer gangtid inn til hytta og 1 time fra hytta til Nedal.

Hvor høy er Innerdalstårnet?

1 452 m
Innerdalstårnet / Høyde over havet

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Praktisk informasjon. Turen fra Østerbø til Vassbygdi er omtrent 20 km, og du bør beregne 6-8 timer. Stien er både tydelig og T-merket. Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner.

Hvor høy er Siggjo?

Siggjo (474 moh.) er det høyeste fjellet i Bømlo kommune.

Leave a Comment