Hvem lager Norges glass?

I 2014 ble Norgesglass relansert, men da som en egen avdeling og merkevare under Porsgrunds Porselænsfabrik i konsernet 3 Norske AS, som eies av investor Atle Brynestad. Siden relanseringen er Norgesglass også kommet i en rekke nye varianter, deriblant pendellampe, drikkedispenser og drikkeglass.

Hvor stort er et norgesglass?

Norgesglasset Norgesglass med Skrulokk 2L
Merke NORGESGLASSET
EAN 7026581023132
Høyde (mm) 230.00
Bredde (mm) 130.00
Lengde (mm) 130.00

Hvor lenge må glass koke for å drepe bakterier?

Dypp og skyll glassene i en kjele med kokende vann, og sett dem i stekeovn, på en langpanne, i minst 10 minutter på 100 grader. Om ikke vannet har fordampet, kan du eventuelt tørke av med sterilt håndkle, eller la dem stå i ovnen til de er helt tørre.

Hvem lager Norges glass? – Related Questions

Kan man fryse norgesglass?

Norgesglassene trives like godt i fryseren som på festbordet, og er derfor både populære og praktiske glass til de fleste typer sylting. Husk også å feste på en lapp som gir deg oversikten over hva som er i de forskjellige glassene dersom du lager ulike typer syltetøy.

Er Norgesglass tette?

Norgesglass med gummipakning er perfekt å bruke til sylting av grønnsaker, da det blir helt tett! Det er lang holdbarhet på syltede grønnsaker, hvis du er nøye med å sterilisere.

Hva kan man gjøre med norgesglass?

Norgesglasset Norgesglass 1L

Glasset kan vaskes i oppvaskmaskin. Norgesglasset kan brukes til oppbevaring og sylting.

Hvorfor koke syltetøyglass?

Glass tåler en skikkelig vask og trenger sterilisering i stekeovnen eller i kokende vann. Ved å gjennomgå denne renselsesprosessen, vil verken bakterier eller andre mikroorganismer ødelegge bær og frukt hvis du skal langtidslagre syltetøyet.

Hvordan hermetisere med norgesglass?

Er det Norgesglass med strikk, bør gummiringene dyppes i kokende vann tilsatt konserveringsmiddel.

Alt kan hermetiseres

  1. Vask glassene godt, enten for hånd eller i oppvaskmaskinen.
  2. Dypp glassene i en kjele kokende vann og sett dem på et stekebrett.
  3. Tørk glassene i stekeovnen på 100 grader i ca. 10 minutter.

Kan man hermetisere kjøtt?

Kok glassene i tre timer, det er selvfølgelig 3 ganger så lenge som nødvendig, men det anbefales 3 timer ved hermetisering av fisk og kjøtt for å være helt sikker på at varmen er godt igjennom og glassene hermetisk lukket. Hvis du skal servere de med en gang holder det fint med en time.

Hvordan forsegle glass?

Sett stekeovnen på 100 grader. Vask glassene (og tilhørende lokk) slik at de er helt rene og skyll dem godt. Sett glassene i stekeovnen i minst 10 minutter – la dem stå til de er helt tørre. Fyll glassene helt opp med syltetøy mens det fortsatt er kokende varmt og sett på lokket umiddelbart.

Hvordan hermetisere kjøttkaker?

Når du skal hermetisere legges kjøttkakene på Norgesglass. Slå på kraft til det er igjen et par centimeter til kanten. Skru på lokket, til det sitter godt. Skru så tilbake en halv runde.

Hvordan lage hermetiserte fersken?

Frukten vaskes, skrelles og deles. Kok sukkerlake av sukker og vann. Trekk frukten forsiktig i sukkerlaken ved 80-90°C, til den blir mør. Legg deretter frukten over på rene og varme glass.

Kan man hermetisere epler?

Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet for hermetisering. Men også stikkelsbær, rips og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat. Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 °C, til den blir mør.

Hva kan man hermetisere?

Hermetisering er en metode for å konservere matvarer. Maten varmes opp slik at bakterier og sopp dør, og legges i tette beholdere der nye bakterier eller sopp ikke kan komme til. Metoden er velegnet for frukt, bær, sopp og en rekke ferdiglagde matretter.

Hvordan konservere plommer?

Kok sukkerlake av vann og sukker. Legg plommer på glass og fyll på sukkerlaken. Sett på lokk og ring og skru ringen lett til. Legg et klede i en kjele, sett i glasset og fyll opp med vann.

Kan man fryse ned plommer?

Frukt som epler, pærer, plommer og moreller kan fryses rå eller etter ved å først gi frukten et lett oppkok i sukkerlake. Større frukt må deles før frysing, uansett om de fryses rå eller kokt. Frukten kan da skjæres opp i båter eller biter – genialt å ha til desserter og smoothies!

Hvor lenge holder hermetiserte plommer seg?

Der vil plommene holde seg i et par måneder. Ved lett sylting av plommer i lake er det viktig å passe på: 1) at det er minimalt med luft i glasset når plommene er ferdige med å trekke, 2) at plommene ikke kokes helt i stykker og 3) at det er litt syre i laken.

Kan hermetiserte plommer fryses?

Om ein er så heldig å ha plommetre i hagen i vår tid er det nok meir lettvint å fryse ned frukta enn å konservere på Norgesglas. Då kan ein ta opp plommene og lage seg dessert når som helst. Frys dei ubehandla, ta dei ut og legg dei rett i panna utan å tine dei først.

Hvor lenge kan ost ligge i fryseren?

Sosialt
Frukt og grønnsaker (bør varmebehandles) 8-12 mnd
Bær 12 mnd
Urter og bladgrønnsaker (bør varmebehandles) 12 mnd
Sopp (bør varmebehandles) 12 mnd

Leave a Comment