Hvem kan få Saxenda?

Saxenda kan brukes for å oppnå vektkontroll som et tillegg til et sunt kosthold og økt fysisk aktivitet hos ungdom i alderen 12 år og oppover som har: fedme (påvist av legen) kroppsvekt over 60 kg.

Hvem får Saxenda på blå resept?

Mysimba og Xenical er tablettar, Saxenda er ei sprøyte. Viss ein ber fastlegen sin søkje om individuell refusjon, kan ein få medisinen på blå resept. Da må ein ha kroppsmasseindeks (BMI) på meir enn 35 pluss tilleggssjukdommar, eller BMI over 40. Det er Helfo som seier ja eller nei til søknaden.

Hva må til for å få Mysimba?

Mysimba er godkjent til bruk hos pasienter med en innledende kroppsmasseindeks på 30 eller høyere. Det kan også gis til pasienter med en kroppsmasseindeks mellom 27 og 30 hvis de har vektrelaterte tilleggstilstander som f.

Hvem kan få Saxenda? – Related Questions

Hvor mye koster Mysimba?

Pakninger, priser og refusjon
Styrke Pakning Varenr. Pris (kr)2
8 mg/90 mg 112 stk. (blister) 130348 1 161,00

Kan man kjøpe Mysimba uten resept?

Mysimba er ikke tilgjengelig uten resept fordi det ikke er egnet for alle individer, og kan forårsake bivirkninger. Det er derfor viktig at du aldri gir Mysimba til noen andre enn resepten er forskrevet til, og holder legemiddelet utenfor barns rekkevidde.

Hvem kan ikke bruke Mysimba?

Eldre pasienter (over 65 år) Naltrekson/bupropion skal brukes med forsiktighet hos pasienter over 65 år og anbefales ikke hos pasienter over 75 år (se pkt. 4.4, 4.8 og 5.2). Pasienter med nedsatt nyrefunksjon Naltrekson/bupropion er kontraindisert hos pasienter med terminal nyresvikt (se pkt. 4.3).

Hvem kan få slankepiller?

De eneste forutsetningene for å kjøpt Alli på norske apoteker, er at du er over 18 år og har en kroppsmasseindeks (BMI) på over 28.

Hvor får jeg tak i Mysimba?

Mysimba 8 mg/90 mg depottabletter 112 stk | Vitusapotek.

Hvor mye koster Mysimba på blå resept?

– Fordi fedme kontrolleres av appetitt- og forbrenningssentre i hjernen, vil medisiner som virker sentralt – i hjernen – ha større effekt, forklarer Tonstad. Mysimba er en tablett som koster drøyt 1000 kroner per måned, mens Saxenda gis i form av en pennesprøyte og koster drøyt 2700 kroner per måned.

Hva er de beste slankepillene?

Topp 10 slankepiller – Best i test 2022
  • Royal Burner. Antall serveringer:
  • Coffee Zero. Antall serveringer:
  • Tea Zero. Antall serveringer:
  • Vitamail Metaburn. Antall serveringer:
  • Proteinfabrikken Rapid Burn. Antall serveringer:
  • Trec Clenburexin. Antall serveringer:
  • Weider Victory Fat Burner.
  • DNS Diet Kick Fat Burning Formula.

Når merker man effekt av Mysimba?

– I likhet med all medisin som virker, så har Mysimba og Saxenda også bivirkninger. For de fleste vil det ta opp mot tre uker før kroppen har blitt vant til medisinen, og de første ukene må man regne med enkelte plager, som kvalme, oppkast og hodepine.

Kan man kjøpe Mysimba i Sverige?

Dette er reseptbelagt i Norge, men ikke i Sverige, sier hun. Det stilles noen krav fra det svenske apoteket: Det må være en skriftlig resept og legemiddelet må være godkjent i begge land, noe nesten alle er. Legemiddelet må ha samme navn i begge land, og forpakningsstørrelsen må være lik.

Hva kan erstatte Mysimba?

Kan Mysimba erstattes med bupropion og naltrekson i tilsvarende doser? Bupropion finnes som depottablett, mens naltrekson finnes ikke som depottablett. SVAR: Naltrekson+bupropion (Mysimba) foreligger som et kombinasjonspreparat i depotform, hvor innholdet i en tablett er 8 mg naltrekson og 90 mg bupropion (saltform).

Kan man kjøpe slankepiller på apoteket?

Hei, og takk for at du skriver til ung.no! Det finnes midler for vektnedgang på apoteket, og de som har effekt må skrives ut av lege. Uansett skal man aldri starte på noen type slankekur uten å få kyndig veiledning av lege eller annet helsepersonell.

Er Xenical reseptbelagt?

Å kjøpe Xenical slankepiller uten resept er ikke mulig. Dermed må du få en resept forskrevet av en lege.

Hvor mye koster Xenical?

Pakninger, priser og refusjon
Styrke Pakning Varenr. Pris (kr)2
120 mg 84 stk. (blister) 135397 587,70

Hvor er det best å sette Saxenda?

Nålen er kort, maksimalt 0,88 millimeter lang, det er nok til at man kan sette sprøyten under huden. De beste stedene å sette sprøyten er magen, foran på lårene eller i overarmen.

Hvordan få resept på Saxenda?

For å få resept, må du først gjennomføre en konsultasjon som blir vurdert av en lege. Dersom Saxenda er vurdert som en egnet behandling for deg, kan legen forskrive en e-resept. Ved godkjent bestilling, kan man hente ut behandlingen på valgfritt apotek kun noen timer etter bestillingen er lagt inn.

Hvor høy BMI for å få Saxenda?

Voksne: Supplement til diett med redusert kaloriinntak og økt fysisk aktivitet for vektkontroll hos voksne pasienter med initial BMI på ≥30 kg/m2 (fedme), eller ≥27-<30 kg/m2 (overvekt) ved forekomst av minst én vektrelatert komorbiditet, som dysglykemi (prediabetes eller diabetes mellitus type 2), hypertensjon,

Leave a Comment