Hva spiser man til jul i Norge?

Den norske julemiddagen består enten av ribbe med surkål eller rødkål, kokte poteter, og kanskje medisterkaker eller julepølse i tillegg. Hvis du da ikke bor på Vestlandet, eller har røtter derfra, da spiser du nok heller pinnekjøtt, røkt eller urøkt, med kålrotstappe og kokte poteter.

Hvilke juletradisjoner er typisk norske?

Før jul pynter vi huset med kranser, nisser, engler, hjerter, stjerner, og kanskje en julekrybbe eller et pepperkakehus. Stadig flere pynter huset også utvendig med lys og kranser. Det er vanlig med juletre i stua. Treet har stjerne i toppen og dekoreres med glitter og annen pynt.

Hvor mange nordmenn spiser Grandiosa på julaften?

3 prosent av Norges befolkning over 15 år har hatt pizza Grandiosa på menyen julaften.

Hva spiser man til jul i Norge? – Related Questions

Hva spiser man i Tyskland på julaften?

I Tyskland varierer julematen avhengig av hvilken del av landet man bor i. Det er vanlig å spise gås, and eller viltkjøtt med Kartoffelklöße, som er raspeballer. Tamgås og karpe er vanlige juleretter, samt potetsalat og knackwurst som er en type pølse. Man spiser gjerne kål til maten: rødkål, grønnkål og rosenkål.

Hva spiser de i Tyskland på julaften?

I Tyskland serveres ofte helstekt gås til jul, eller som man sier på tysk: Weihnachtsgans. Både på julekvelden og gjennom hele desember er det dessuten vanlig å servere glüwein, som da er tyskernes svar på gløgg (med rødvin).

Hvor mange spiser frossenpizza på julaften?

Orkla-Foods vet ikke når på julaften pizzaen blir spist, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag. En undersøkelse produsenten fikk utført i 2011, viser at omkring 200 000 spiser frossenpizzaen på julaften.

Hvor mange nordmenn spiser pizza på julaften?

– I fjor spurte vi hva folk spiste til julemiddag, fordi det er det som er det mest interessante. Da viste det seg at under én prosent spiser pizza i det store og det hele. Bare halvparten av dem opplyser at de spiser frossenpizza, forteller Opinion-sjefen til TV2.

Hvor mye Grandiosa spiser nordmenn?

Pizza Grandiosa er Norges favorittpizza og hvert år spises det over 25 millioner enheter av den populære pizzaen. Visste du at nordmenn har spist over 600 millioner Grandiosa siden 1980? Grandiosa er laget av de beste råvarer, kombinert i en unik og hemmelig oppskrift.

Hvilken dessert spiser flest nordmenn på julaften?

Riskrem er fortsatt nordmenns favoritt-dessert i jula. 37 prosent svarer at de har riskrem som dessert julaften. 17 prosent spiser multekrem til dessert. Mens 10 prosent spiser karamellpudding.

Hva er den vanligste julematen i Norge?

Hele 81 prosent av alle nordmenn spiser ribbe 2 til 3 ganger eller oftere i løpet av julemåneden. Så mange som 73 prosent spiser pinnekjøtt like ofte. Det viser en Ipsos-spørreundersøkelse fra jula 2017, utført på oppdrag for Nortura.

Hva spiser folk på julaften i USA?

Amerikansk jul er derfor ikke kun én ting. Og det også mange forskjellige retter som blir regnet som den «ekte» julematen. Noen spiser lasagne, andre de meksikanske tamales, mens noen bare må ha and og rødkål. Men den mest vanlige er nok kalkunen, som blir servert med saus, potetstappe, tranebærsaus og grønnsaker.

Hva spiser Frankrike på julaften?

I Frankrike spiser de en kake som kalles buche de Noel, fordi den ser ut som en vedkubbe. Julemiddagen spises forøvrig frem til midnattsmessen på julaften. Hva som står på menyen avhenger av hvor i Frankrike man befinner seg. I Alsace spiser de gås, i Burgundy kalkun med kastanjer, og i Paris østers og gåseleverpostei.

Hva spiser man på julaften i Japan?

Ribbe og pinnekjøtt til middag er det ingen tradisjon for rundt juletider i Japan. Isteden spiser man i Japan hver jul noe man kaller クリスマスケーキ (en type bløtkake). Det har i de siste årene også blitt flere og flere som spiser kylling til middag som julemat i Japan.

Hva spiser man til jul i USA?

I Norge er det vanlig å servere svineribbe, pinnekjøtt eller torsk til julemiddagen, mens det i Danmark ofte blir servert and, i Sverige juleskinke og lutefisk, i Polen og deler av Tyskland karpe og i USA kalkun.

Hva spiser man i England til jul?

Hva spiser britene? På julaften er det vanlig med kalkun med alskens tilbehør. Vi er kanskje mer vant til at det blir servert på nyttårsaften, selv om det finnes folk som spiser kalkun i Norge også. Utenom selve middagen har britene et par ganske spesielle desserter som kommer fram rundt juletider.

Hva spiser Spania til jul?

Julaften spiser gjerne spanjolene Mariscos (sjømat, eller helst: skalldyr), og det kan variere fra fiskesuppe, til hummer, Gambas (store reker), langustinos, kreps etc. Disse små, smulete kakene dominerer også, sammen med turrón, julegodtavdelingene i spanske supermarkeder mot juletider.

Hva spiser de til jul i Polen?

Julemat i Polen

Rødbeter blir skåret og står og gjærer noen dager før Wigilia, og den ferdige suppen toppes med små raspeballer. I enkelte deler av Polen spiser folk soppsuppe i stedet for borscht. Karpe – hovedretten til julefesten er karpe, som stekes og serveres med en krembasert saus.

Hva spiser Sverige til jul?

På det svenske julebordet står blant annet prinskorv, kjøttboller, rødbetssalat, «janssons frestelse», sild, skinke, vørtbrød, samt egg med majones og rogn på. De absolutt viktigste julevarene er prinskorv og skinke, og mange svensker serverer hjemmelagde kjøttboller og Janssons frestelse.

Hvordan feirer vi jul i Norge?

I Norge blir julen feiret med julemat, levende lys og musikk; man gir hverandre gaver, de fleste pynter med juletre, og det er vanlig å holde julebord i forkant av julekvelden og juletrefest i romjulen eller helt frem til trettendagen.

Leave a Comment