Hva slags vin passer til ribbe?

Rioja Reserva eller rødvin fra Libanon med innslag av fiken og dadler er gode alternativer. Det går også an å velge en ferskere rødvin som er leskende og frisk, slike egenskaper som vi kjenner fra hvitvin. Pinot Noir fra California, Cinsault fra Chile eller Barbera fra Piemonte er eksempler på dette.

Hva drikker man til pinnekjøtt?

Et fyldig og sødmefullt øl kan være en kontrast til det salte kjøttet for eksempel belgisk trippel, kveikøl eller et norskt mørkt juleøl. Ønsker man å fremheve røyksmaken i røkt pinnekjøtt, kan man velge et øl som er laget med røykmalt. Vil du overraske gjestene? Det gjør du med et rødt flamsk øl eller geuze.

Hva drikker man til asiatisk ribbe?

En riesling med litt rest-sødme i glasset og måltidet blir en sikker vinner.

Hva slags vin passer til ribbe? – Related Questions

Hvem har den beste juleribba?

TV2 Hjelper Deg har kåret Jæren Smak juleribbe av utegris til best i test og gav den terningkast 6! Sikre deg vår beste ribbe til jul – Jæren Smak får du kun hos MENY.

Hva drikker man til crispy duck?

Vin til Crispy duck og Peking duck

Til crispy duck med hoisin saus, grønnsaker og pannekaker gjelder mye av det samme, men denne retten krever ikke like mye fylde og kompleksitet. Halvtørr tysk Riesling byr på mye av det samme Riesling fra Alsace, men er ofte enklere og lettere.

Hva drikker man til julemat?

Hvitvin: Riesling, pinot blanc eller chardonnay. Musserende vin er også et godt valg. Rødvin: Pinot noir fra USA, New Zealand eller Tyskland. Brennevin: En brun og nyansert akevitt kan passe fint, særlig om du bruker mye krydder i saus og tilbehør.

Er ribbe det samme som pork belly?

Ribbe er egentlig det samme som «pork belly» og det er jo ganske vanlig å få med en asiatisk touch.

Hva skal man drikke til skrei?

Rødviner som passer til torsk og skrei kan for eksempel være fra Valpolicella, Abruzzo, Sør-Rhone og Beaujolais. Disse vinene har middels fylde og godt konsentrert fruktpreg. Ellers kan en saftig rødvin fra Bordeaux også velges, men da uten for mye tannin.

Hva er typisk for asiatisk mat?

Asiatisk mat kjennetegnes generelt ofte av enkelhet. Basis – og det som ofte preger asiatisk mat – er enkle råvarer, tilberedt med enkelt utstyr, utført på en enkel måte. Likevel har asiatisk mat varierte og balanserte smaker – med sine helt særpregede og lokale ingredienser, kryddervarianter og sausetyper.

Hvilken vin til kinamat?

En fruktig sauvignon blanc, gjerne fra den nye verden, vil også være et bra valg. Til de litt fyldigere og ikke så sterke kinesiske rettene kan det være godt med en frisk chardonnay, gjerne med et snev av eik. For eksempel en mâcon. Roséviner av den lyse, lette og fruktige sorten er også et godt tips.

Hvilken vin passer til thaimat?

Det mest opplagte valget er franske hvitviner som Alsace riesling, pinot gris og gewurtztraminer som er som skapt til thailandsk mat. De fås med flere grader av sødme og har også en markant syre som gjør seg spesielt godt sammen med den komplekse thaismaken.

Hvilken vin til asiatisk mat?

Et vanlig drikketips til krydret mat er en vin med litt sødme fordi det mildner det sterke og demper chilivarme. Noen vil argumentere for at sødmen dekker over smakene i maten og at hvis målet er mild smak, kan du like gjerne bruke mindre krydder.

Hvilken vin passer best til lam?

Vin til lam
  • Vellagret Bordeaux eller Rioja Gran Reserva er to klassiske valg.
  • Også Sangiovese fra Toscana er mye brukt til lammelåret.
  • I Bolgheri, Toscana, lager de vin på typisk Bordeaux-blanding.
  • Pinot Noir med en New Zealandsk vri kan være et spennende valg.

Hva slags vin passer til kebab?

En frisk, fruktig hvitvin med god fylde kan også trives godt. Styr unna all form for eik og høy alkohol. Sats heller på en retning à la tørr riesling med god fylde, en grüner veltliner, eller liknende. som har godt med frukt, nok friskhet og en liten tørrhet i finish som kler denne retten.

Hva spiser man til oransjevin?

Spekemat og oransjevin er en spesielt god kombinasjon. Men også indisk mat, koreansk, godt lagrede oster og annet som er gjæret, tørket, lagret eller krydret. I tillegg har all grytemat, altså mat som er innkokt, vært enkelt å kombinere med oransjevin.

Er oransjevin hvitvin?

Oransjevin er en type hvitvin. Vinen lages ved at grønne druer (hvitvinsdruer) får en ekstra lang maserasjon. Det vil si at mosten ikke siles av med en gang, men får trekke ut smaks- og aromastoffer fra skallet.

Hvilken mat passer til riesling?

Tyske rieslinger er glimrende til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. De er også veldig gode til noe så enkelt som reker med loff og majones. Krabbe og riesling er en match som nærmest er laget i himmelen. Og glem ikke erkenorske klassikere som avkokt laks eller makrell med poteter, agurksalat og rømme.

Hva passer til Chablis?

Chablis ligger i innlandet hvor ferskvannsfisk er vanlig, og vinen passer også svært godt til abbor, gjørs og gjedde. I tillegg går vinen godt til kyllingretter og annen lys fugl. I Chablis serveres ofte en spesiell ande- og trøffelpølse, andouillette, som er utmerket til en moden Chablis.

Er Chablis og chardonnay det samme?

Det er bare en drue som er lovlig i den vinen vi kaller chablis, og det er chardonnay. Men her smaker vin laget på denne druen ganske anderledes enn i det sentrale Burgund lenger sør, og svært forskjellig fra chardonnay laget i f. eks. California og Australia.

Leave a Comment