Hva slags rødvin til pinnekjøtt?

I hovedsak går røde viner godt til pinnekjøtt så lenge de har nok frukt og friskhet og moderat med tanniner. Både Barbera- eller Dolcetto-viner fra Piemonte, viner fra Valpolicella, passer godt. Dersom du vil imponere litt ekstra kan du slå til med en dyr burgunder!

Hva er best å drikke til pinnekjøtt?

Felles for en vin til pinnekjøtt, enten det er røykt eller urøykt er at den må ha god syrestruktur, fylde og noe sødme. Den kan være hvit, rosa eller rød, og med eller uten bobler. Siden pinnekjøttet er tørket, er det en fordel om vinen har et visst lagringspreg.

Hva slags rødvin til matlaging?

En fyldig, konsentrert og snerpende rødvin vil overkjøre en lett og delikat salat. Til mager og mild mat passer heller en vin med mindre fylde og konsentrert aroma. Bruk i stedet den fyldige vinen til en rett med fet saus, mer intens aroma eller sødmefullt tilbehør.

Hva slags rødvin til pinnekjøtt? – Related Questions

Blir man kåtere av rødvin?

Sexologen mener at vinen gjør at lysten dirigeres fra hjernen, som sender signaler til blodkar i skjeden. Blodkarene utvider seg og skiller ut en væske, som er tegn på erotisk opphisselse. Det er ikke bare rødvin som skal påvirke vår lyst.

Skal rødvin være varm eller kald?

De lette rødvinene bør har en serveringstemperatur på 12-14ºC. Når rødvinen får mer fylde, øker også temperaturen med par grader. De fyldige og kraftige taninrike rødvidene anbefaler en temperatur opp til 16-18 ºC.

Hva slags vin passer til spekemat?

Vin til spekematen

Salt er hovedsmaken i spekemat uansett om råvarene kommer fra Norge, Spania eller Italia. Salt mat demper friskheten i vinen og fremhever vinens fruktsødme. De fleste hvitviner har mye syre og klarer dette fint. Det samme gjør rødvin laget på druer som Pinot Noir, Barbera, Gamay og Sangiovese.

Kan man bruke gammel rødvin i mat?

Det er unødvendig å bruke dyr vin i matlaging. Ødelagt og korket vin smaker ikke godt – og skal heller ikke brukes i mat. Bruk gjerne vinrester, men oppbevar flaska kaldt, eller frys ned restene. Generelt bruker jeg alt av vinrester i mat, uansett drue og type.

Hvilken vin i mat?

Jo søtere mat, desto søtere vin. Generelt kan vi si at vinen skal være minst like søt som maten. Her bør man unngå tørre viner, ettersom de kan oppleves svært syrlige sammen med søt mat. Til salt mat bør man velge en vin med mye stramhet og syre, ettersom disse da oppleves som mindre fremtredende.

Hva passer Merlot til?

Den egner seg utmerket til krydrete retter av så vel kjøtt som fisk. Prøv den gjerne til vinterens torskemiddager. Som peiskos passer den også godt, for tanninene er bløte og behagelige.

Hva er godt til Amarone?

Amarone anbefales gjerne som vin til kraftige kjøttretter, vilt, ost eller aller helst, et glass uten tilbehør, referert til som meditasjonsvin.

Hva er spesielt med Amarone vin?

Amarone er en tørr rødvin laget av tørkede rødvinsdruer fra Veneto-distriktet i Italia. Tørkingen gjør at vinene blir ekstremt konsentrerte, mektige og alkoholrike. En Amarone skal ha minimum 14 prosent alkohol, men noen Amaroneviner har opp til 17,5 prosent alkohol. Hoveddruen er corvina.

Hva betyr ordet Amarone?

Amarone er en italiensk rødvinstype, delvis basert på tørkede druer. Det er en vin med kraftig smak, forholdsvis høy alkoholstyrke og lang holdbarhet. Spesielt godt kjent er Amarone della Valpolicella.

Hva koster en Amarone vin?

Valpantena Amarone della Valpolicella
Artikelnummer 4612201
Type Rødvin
Produsent Cantina Valpantena →
Importør EAE
Pris 254,93 kr

Hva passer Barolo til?

Barolo passer godt med sort pepper, oster, sopp, polenta, ovnsbakte grønnsaker og høstgrønnsaker som gresskar og kastanjer.

Hva betyr Barolo?

Barolo kan kun lages på vindruen Nebbiolo. Navnet kommer av det italienske ordet «nebbia», som betyr tåke. Druen er vel utbredt i Nord-Italia, men finnes også i Argentina, Australia, Mexico, USA og Østerrike.

Hva er forskjellen på Barolo og Barbaresco?

I dag betegnes Barolo som Piemontes konge og Barbaresco for dronningen. De lages begge av nebbiolodruer, men Barbaresco er ofte mer feminin, bløtere og tidligere tilgjengelig. Videre er den underlagt regler om 2 års lagring, minst ett på fat, mens Barolo må pleies i 3 år før den slippes.

Er Amarone lagringsvin?

Hvor lenge man kan lagre en Amarone avhenger selvsagt av hvor god produsenten og årgangen er. Vår preferanse er å drikke vinene ved 10-15 års alder. Da har de begynt å utvikle spennende og komplekse lagringsaromaer, samtidig som de ikke har mistet for mye av fruktigheten.

Hva passer Chianti til?

Chianti classico er en veldig anvendelig matvin, til alt fra pasta, soppretter, svin, lyst kjøtt som kylling og kalv, lam og elg. Du velger sjelden feil, når du går for en slik vin.

Hvilken mat passer til Chardonnay?

Vinene er lette og friske med typeriktig karakter. Vinene kan lagres både på eikefat og ståltank. Bourgogne Chardonnay passer godt som aperitiff, til fisk samt til skalldyr eller salater.

Leave a Comment