Hva slags plante har jeg?

Med appen PlantNet Plant Identification kan du raskt og enkelt finne ut hvilke planter du ser når du er på skogstur. Appen er gratis og fås til både iPhone og Android. Appen er lagd for å identifisere planter ute i naturen, men den er mindre egnet til å identifisere stueplanter eller frukt fra kjøleskapet.

Hvilken grønn plante tåler lite lys?

Planter som tåler lite lys
 • Smaragdpalme (Zamioculcas)
 • Svigermors tunge (Sansevieria)
 • Aglaonema (sjømannstrøst)
 • Monstera.
 • Paraplyplante (Schefflera)
 • Fredslilje.
 • Gullranke.
 • Gummifiken.

Kan man ha monstera ute?

Monstera (Monstera deliciosa), også kalt Adams ribben, er en plante som gjør seg like godt ute som inne. Den er lett å pleie, tåler mye og trives i de fleste temperaturer og forhold.

Hva slags plante har jeg? – Related Questions

Er en monstera giftig?

Symptomer ved inntak

Plantens irritrende plantesaft kan gi svie i munnen eller i øynene. Er det svelget en bit kan det også gi irritasjon i magen, som kan vise seg som magesmerter. Dette kan også føre til at barnet kaster opp.

Hvor ofte dusje monstera?

Monstera trenger ikke nødvendigvis mye vann. Vann planten et par ganger i uken og la den tørke lett opp mellom hver gang. Dusj bladene med sprayflaske noen ganger i måneden.

Skal monstera stå i sol?

Monstera planter klarer seg med moderat lys. Får den altfor lite lys, vil bladene bli små og uten hull. Planten trenger ikke for mye direkte sollys, det vil gi skader og svir bladene.

Hvorfor blir bladene på monstera brune?

Opplever du brune flekker på bladene på din Monstera er det godt mulig at røttene er råtnet på grunn av overvanning. Monstera planten vil gjerne tørke ut mellom vanning. Røttene drikker på bunn, og spiser på topp, derfor er det viktig at du kjenner godt etter helt ned i potten før du vanner en Monstera.

Hva kan monstera klatre på?

I naturen bruker Monstera faktisk sine luftrøtter til å klatre oppover regnskogens trær.

Hvordan få monstera til å vokse fort?

Vanning: Monstera gror ikke så fort om den er veldig tørr, så vær flink med vanning. Planten trenger mindre vann på vinteren enn sommeren, så lær deg å stikke fingrene dypt i jorden for å kjenne etter før du vanner. Jeg vanner min monstera masse når den er helt tørr, ikke før.

Hvor bør Monstera stå?

Hvor bør Monstera stå?
 1. Godt med sollys, men den skal helst ikke stå direkte i den varme ettermiddagssolen.
 2. Med andre ord – sol på morgenen og formiddagen, men skygge på ettermiddagen.
 3. Det er ikke nødvendig å plassere planten rett ved vinduet, 2–3 meter fra vinduet går fint.

Når bør man potte om Monstera?

For å avgjøre om det er behov for å potte om monsteraen kan du lirke av plastpotten og sjekke om røttene har grodd så mye at det er lite jord igjen. Den beste tiden å gjøre dette på er fra mars til mai, da er vinterdvalen over og vekstsesongen i gang.

Hvordan få flere hull i Monstera?

Monstera får hull i bladene når den får nok lys, rikelig med næring fra jorda den står i, og med tiden.

Hvorfor svetter Monstera?

Siden planten fordamper mindre fuktighet om natten er det trykket av den nye fuktigheten som skiller ut små perler med vann på bladspissene. Den slipper rett og slett ut den fuktigheten den har til overs. Vanntrykket motsatt vei, turgortrykket, er det som også presser vann oppover i planten.

Hvorfor blir grønne planter brune på tuppen?

Brune bladspisser betyr at planten får for lite vann, eller at luften er for tørr. STIKKORD: Temperatur, gjødning, plassering og fuktighet.

Når Monstera gråter?

Det kalles guttasjon og er helt ufarlig. Inni planten din jobbes det dag og natt. Planten din trenger mye fuktighet og næringsstoffer fra røttene sine, og for å hente opp dette bruker planten noe som heter stomata, som er yrsmå hull i bladene.

Kan monstera stå i vann?

Vann Monstera etter at den øverste halvdelen av jorden er tørr, men før bladene faller og krøller seg. Vann godt til jorda er jevnt fuktig og vann renner ut av dreneringshullene. Bruk en godt drenert potte og jord og unngå at planten sitter i vann da dette vil føre til rotråte.

Hvordan få tett monstera?

5: Sett planten i den nye potten.

Hvis du har lagt til en ny pinne, fest planten rundt denne. Hvis røttene er for tette til dette, graver du forsiktig et smalt, dypt hull stort nok og setter inn pinnen. Fest planten med hemptråd eller andre egnede materialer. Dette finnes i de fleste butikker.

Hvordan få blanke blader på monstera?

Helt vanlig kumelk. Hell litt i et glass, ta en bomullsklut (ikke bruk mikrofiber), dypp i melken og begynn å vaske bladene med melken. Oobs! Hold deg til overflatene! Overflatene til planter har et vokslag som kan vaskes, men undersiden bør ikke motta annet enn vann.

Hvor ofte skal man gjødsle monstera?

Gjødsle annenhver uke i sommermånedene og sjeldnere om vinteren. Ompotting: Når røttene begynner å stikke ut under potten er det på tide å plante om i en større potte. Jord: Løs, godt drenert jord med litt lecakuler i bunnen.

Leave a Comment