Hva slags bensin til motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Er Alkylatbensin ferdigblandet?

Ferdigblandet alkylatbensin med 2% helsyntetisk 2-taktsolje. Passer utmerket for motorsag, gresstrimmere og andre motorredskap med 2-takts motor. Alkylatbensin inneholder ikke bly og bensen. Alt dette gjør at damp og avgass fra dette produktet mindre helseskadelig enn vanlig bensin.

Hvor lenge holder alkylatbensin?

Aspen alkylatbensin holder i 3–5 år sammenlignet med vanlig bensin som holder i ca. 3–5 måneder.

Hva slags bensin til motorsag? – Related Questions

Hvorfor bruke alkylatbensin?

Men alkylatbensin har enda et par fordeler. Den ene er at den tåler lagring i flere år uten å forringes, i motsetning til vanlig bensin som bare tåler noen få måneders lagring. Dette gjelder både på kanne og i tanken. Dermed er det unødvendig å tømme tanken etter sesongen for både snøfreser og gressklipper.

Hvor lenge kan man oppbevare bensin?

– Det mange ikke vet, er at bensin er ferskvare. Bensin skal helst ikke stå mer enn tre måneder. Etter et halvt år kan bensinen ha blitt så dårlig at du ikke får startet gressklipperen. Bensinen skiller seg, blir liksom gjørmete og skitner til forgasseren.

Hva er alkylatbensin laget av?

– Miljøbensin eller alkylatbensin er fremstilt av råolje slik som vanlig bensin, men den er laget av det letteste produktet av råoljen, gassen.

Kan man bruke alkylatbensin på moped?

Aspen 2 er alkylatbensin som er forhåndsblandet med 2 % bionedbrytbar 2-taktsolje, som egner seg for motor- sager, ryddesager, hekksakser, mopeder, kantklippere og andre landbaserte 2-taktsmotorer.

Hva slags bensin til gressklipper?

Med alkylatbensin i tanken holdes gressklippermotoren renere enn ved bruk av vanlig bensin, og en renere motor gir jevnere drift. Alkylatbensin tåler i tillegg lang lagringstid, noe som gjør at klipperen starter lettere. Du trenger ikke å stå og rive i startsnoren.

Hva er forskjellen på 2 takt og 4 takt?

En enkel innledning. 2-takteren trenger en omdreining på veivaksel for å gjøre sin “arbeidssyklus”, mens 4-takteren må ta 2 omdreininger for å gjøre samme jobben. La oss se på de tørre fakta på tegningene. Både totakts og firetaktssyklusene omfatter fire funksjoner: innsugning, kompresjon, tenning, og utblåsing.

Er det etanol i 98 oktan?

Blyfri 98 får ikke innblanding av etanol.

Hvor mye bensin er det lov å lagre?

Du kan lagre inntil 10 liter bensin i boligen din. Hvis du har en utvendig bod eller garasje kan du i tillegg lagre inntil 50 liter bensin her.

Er det ulovlig å gå tom for bensin?

Lederen for trafikkseksjonen i bergenspolitiet minner om at det faktisk er ulovlig å gå tom for drifstoff. – Det er brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, påpeker Jens Kleppe. § 3. Grunnregler for trafikk.

Kan diesel ta fyr?

Dieselbiler er mer utsatt for bilbrann enn bensinbiler. Grunnen for at dieselbiler er mer utsatt for bilbrann enn bensinbilene er fordi dieselbilene har drivstoff under veldig høyt innsprøytningstrykk. Enkelt sagt så kan det oppstå lekkasje i diesel systemet som har et veldig høyt trykk.

Hvor langt kan man kjøre på 1 liter bensin?

Her finnes det ikke noe fasitsvar. Det varierer fra bil til bil, men det normale er vel mellom 5 og 10 liter. Det tilsvarer da normalt sett 7–12 mil – så et stykke kommer man. Det eksakte literantallet finner du i bilens instruksjonsbok.

Hva er vanlig drivstofforbruk?

Tabell
Personbiler Lastebiler og trekkvogner
Køkjøring 270,88 1 853,80
Tett trafikk 147,53 1 063,29
Traffikert 135,63 907,96
Lokalvei, 50km/t

Hvordan bruke minst mulig bensin?

Gode råd for å spare drivstoff
  1. Høyt gir og lav fart. Den mest økonomiske og miljøvennlige måten å kjøre på er å kjøre i lav fart på høyt gir.
  2. Hold jevn fart.
  3. Sjekk lufttrykket i dekkene regelmessig.
  4. Reduser luftmotstanden.
  5. Pakk lett.
  6. Skru av elektronisk utstyr.
  7. Ta godt vare på bilen din.
  8. Finn en bil som passer for ditt behov.

Hvor mange liter per 100 km?

Konvertering mellom km/L og L/100 km
L/100 km L/10 km km/L
1 0.1 100.0
2 0.2 50.0
3 0.3 33.3
4 0.4 25.0

Hvilken bil har lavest forbruk?

Bilene med lavest forbruk
BILMERKE MODELL TESTFORBRUK, L/MIL:
BMW i3 Plug-in hybrid 0.25
Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC 0.40
Citroën C4 Cactus 1,6 e-HDi 90 ETG 0.43
VW Golf GTE 0.45

Hvor mye koster det å kjøre 1 km med bil?

Satsen for kilometergodtgjørelse ved reise innenlands er i dag kr. 4,03 per kilometer. Av disse er det kun kr. 3,50 som er skattefrie, slik at du altså må skatte av de siste 53 ørene du får betalt per kilometer.

Leave a Comment