Hva skjer om megler ikke får solgt?

Mener man at det er meglers feil at boligen ikke blir solgt, sier eiendomsmeglerloven at man kan si opp oppdraget uten varsel. Dette gjelder for begge parter. Forbrukerrådet anbefaler å gjøre dette skriftlig. Megler har da krav på et rimelig vederlag for utført arbeid.

Er det lov å kuppe hus før visning?

Å kuppe en bolig ved å legge inn bud før budrunden er ikke uvanlig i dagens boligmarked. Kupping er risikabelt, både for kjøper og for selger. Kupping fungerer som en snarvei for boligkjøper, som henvender seg direkte til boligselger med et bud på boligen, før det er avholdt visning.

Hva er det lurt å se etter på visning?

Sjekkliste på visning: 14 ting du bør undersøke
 • Finn ut dine behov.
 • Beliggenhet, lys og skygge.
 • Bad, våtrom og kjeller.
 • Inneklima og elektrisk anlegg.
 • Vinduer og dører.
 • Kjøkken.
 • Loft.
 • Pipe og peis.

Hvilken dag er det best å ha visning?

Målet med visningen(e) er å få flest mulig til å komme og se på boligen, hytta eller tomten din. Derfor bør du velge et tidspunkt som kan passe for flest mulig. Hold gjerne to visninger, én i helgen og én på en ukedag – for eksempel søndag på dagen og mandag ettermiddag/kveld.

Hvordan rydde før visning?

Fjern det meste av personlige eiendeler: Både bilder, hygieneartikler, huskelapper, og det meste av klær som er synlig. Har du husdyr er det lurt å rydde bort mat-og vannskåler og andre ting som tilhører kjæledyret. Rydd i klesskap slik at det ikke bugner av klær.

Hva skal man se etter ved overtakelse av leilighet?

Huskeliste for overtakelse av boligen

Vasking: God vasking i alle rom, av innbo og løsøre som følger med. Løsøre: At alt følger med som er avtalt å følge med. Nøkler: At kjøperen får alle nøkler, også til garasje, boder mv. Skader: At det ikke er noen skader som har oppstått etter visning.

Hva skal man se etter når man kjøper leilighet?

 • Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe bolig? Få tips til hva du bør tenke på før du kjøper ny bolig.
 • Hvor mye kan jeg låne?
 • Hva er lurt å tenke på før jeg låner?
 • Hvordan søker jeg om finansieringsbevis og boliglån?
 • Visning, bud og bekreftelse på finansiering.
 • Hva skjer etter jeg har fått lånet og kjøpt bolig?

Hvor mange pleier å melde seg på visning?

Det er vanskelig å vite på forhånd hvor mange som kommer på visning, da det som regel ikke er krav om påmelding, men antallet vil absolutt kunne ha betydning. Jo flere som kommer på visning, jo flere potensielle kjøpere har du, og dette lover godt for budrunden.

LES OGSÅ  Hva koster det å leie et partytelt?

Kan man gi bud under prisantydning?

Et skambud kan defineres som et bud som er langt lavere enn den gitte prisantydningen. Det finnes faktisk ingen nedre grense for beløp på bud i budrunder. Dette åpner for at potensielle kjøpere legger inn bud langt under det selgeren forventer.

Hva bør man IKKE si til megler?

Sett en grense

Sett en grense for deg selv, og ikke fortell megleren om den. Ikke gi inntrykk til megler om at dette er en bolig du vil ha «for enhver pris», ifølge Thomas Bartholdsen. Gjør deg kjent med prisnivået der du skal kjøpe før du bestemmer deg for et pristak.

Er det lov å ta bilder på visning?

Du kan alltid fotografere på offentlig sted, så lenge du ikke forulemper noen eller «krenker privatlivets fred». Men du bør ha samtykke fra personen(e) med mindre bildet har allmenn interesse, eller personen(e) er mindre viktige enn hovedinnholdet i bildet.

Har man lov til å bruke andres bilder?

Det er åndsverkloven som regulerer opphavsrettighetene til fotografiske verk. Dette er hovedreglene: Dere kan ikke bruke eller publisere bilder som dere ikke eier rettighetene til eller har kjøpt brukslisens til. Brukslisens får dere kjøpt av fotografen eller et bildebyrå som representerer fotografen.

Hva er en privat visning?

Den som har solgt noen boliger gjennom megler før, eller selv har vært på privatvisning, vet at dette stemmer. På fellesvisningen står megleren, men på privatvisningen er det selger selv som viser rundt.

Er det lov å ta bilder av andre uten lov?

Å dele bilder av andre uten samtykke er ulovlig og derfor straffbart. Hovedregelen er at den som er på bildet også er den personen som bestemmer over det. Den som har stilt opp på et bilde er i loven gitt en rett til å bestemme hva som skal skje med bildet. Dette følger av åndsverkloven § 45 c.

LES OGSÅ  Hvor mye er 50 gram havregryn i dl?

Er det lov å filme på privat eiendom?

Har din nabo satt opp et overvåkingskamera for å overvåke sin egen eiendom, så har han i utgangspunktet rett til dette, fordi dette regnes som et privat formål som faller utenfor personopplysningsloven. Derimot, hvis kameraet også fanger inn din eiendom eller offentlig sted, vil slik overvåking være ulovlig.

Hva er hensynsløs atferd?

3.2 Straffeloven § 266 om hensynsløs atferd. Straffeloven § 266 rammer den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred.

Hva er straffen for å ha nakenbilder av andre?

Du kan straffes med fengsel inntil ett år om du sender nudes eller dickpics til en under 16 år, selv om de har sagt ja til å motta bildene. Dette rammes det av straffelovens §305 som handler om seksuelt krenkende adferd ovenfor barn under 16 år.

Kan politiet sjekke snap?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv.

Hvor mange sender nakenbilder?

En myte at mange tenåringer sender nakenbilder

Men det er en myte at så mange barn og ungdommer sender nakenbilder. Undersøkelser viser at kun 10-13 prosent av tenåringer i alderen 13-18 år har delt nakenbilder. Det blir riktignok mange når man teller opp person for person.

Leave a Comment