Hva skal man spise på lille julaften?

Hva gjør folk på lille julaften?

I dag gjør de fleste nordmenn ferdig de siste forberedelsene til julaften denne dagen, det er vanlig å vaske på dagen og pynte på kvelden. Mange har tradisjon med å sette opp juletreet denne kvelden. TV-programmet Kvelden før kvelden sendes på NRK lille julaften og er som oftest et av årets mest sette programmer.

Når er det vanlig å spise middag på julaften?

I de aller fleste familier spiser folk julemiddagen like etter klokka 17 på julaften, etter at julegudstjenesten på NRK er ferdig, jula ringes inn og Sølvguttene har sunget.

Hva er den mest populære middagen på julaften?

Folk flest spiser ribbe og pinnekjøtt på julaften. Det viser undersøkelsen som Ipsos-MMI gjør for Opplysningskontoret for egg og kjøtt (MatPrat). I fjor sa 55 prosent at de spiste ribbe, 33 prosent spiste pinnekjøtt og tre prosent kalkun. Noen få prosent spiser fisk eller skinkestek, og sju prosent svarer «annet».

Hva skal man spise på lille julaften? – Related Questions

Hvor mange spiser pizza Grandiosa på julaften?

I en undersøkelse fra 2011 oppga 200.000 nordmenn at de spiser Grandiosa på julaften, men Stokken tror ikke det er hovedretten det er snakk om. – De fleste spiser det neppe som julemiddagen, men som en rask og god lunsj mens man forbereder kvelden, sier han.

Hvor mange folk spiser Grandiosa på julaften?

3 prosent av Norges befolkning over 15 år har hatt pizza Grandiosa på menyen julaften.

Er Grandiosa mest spist på julaften?

I år kommer vi trolig til å spise 2,5 millioner Grandiosa-pizza i tiden før jul og ifølge Grandiosa-produsent Stabburet spiser vi 200.000 Grandiosaer på den mest tradisjonsrike dagen av de alle. – Det stemmer at stadig flere spiser Grandiosajulaften og vi er glade for det. For ti år siden lå tallet på 100.000.

Hva er den mest populære middagen blant nordmenn på julaften?

Etter gullvinnerne ribbe og pinnekjøtt, følger julepølser, medisterkaker og julesylte, som den mest populære julematen for hele desember. – De store mat-slagerne for nordmenn i julehøytiden og på julaften er den tradisjonsrike ribba, men også pinnekjøttet.

Hva spiser danskene på julaften?

I danske hjem ønsker de hverandre Glædelig jul, og med stor sannsynlighet serveres det flæskesteg, helstekt and eller gås med rødkål, brunede poteter og ripsgelé til julemiddagen.

Hva spiser de i Italia på julaften?

Ifølge tradisjonene i Italia skal det kun være fisk og sjømat på julaften. Til lunsj første juledag, som er julens viktigste måltid, kan man til gjengjeld spise hva man vil. Italienerne spiser godt hele året – alle årstider handler om mat.

Hva spiser man i Tyskland på julaften?

I Tyskland varierer julematen avhengig av hvilken del av landet man bor i. Det er vanlig å spise gås, and eller viltkjøtt med Kartoffelklöße, som er raspeballer. Tamgås og karpe er vanlige juleretter, samt potetsalat og knackwurst som er en type pølse. Man spiser gjerne kål til maten: rødkål, grønnkål og rosenkål.

Hva spiser de i Tyskland på julaften?

I Tyskland serveres ofte helstekt gås til jul, eller som man sier på tysk: Weihnachtsgans. Både på julekvelden og gjennom hele desember er det dessuten vanlig å servere glüwein, som da er tyskernes svar på gløgg (med rødvin).

Hva spiser Frankrike på julaften?

I Frankrike spiser de en kake som kalles buche de Noel, fordi den ser ut som en vedkubbe. Julemiddagen spises forøvrig frem til midnattsmessen på julaften. Hva som står på menyen avhenger av hvor i Frankrike man befinner seg. I Alsace spiser de gås, i Burgundy kalkun med kastanjer, og i Paris østers og gåseleverpostei.

Hva spiser man på julaften i Japan?

Ribbe og pinnekjøtt til middag er det ingen tradisjon for rundt juletider i Japan. Isteden spiser man i Japan hver jul noe man kaller クリスマスケーキ (en type bløtkake). Det har i de siste årene også blitt flere og flere som spiser kylling til middag som julemat i Japan.

Hva spiser folk på julaften i USA?

Amerikansk jul er derfor ikke kun én ting. Og det også mange forskjellige retter som blir regnet som den «ekte» julematen. Noen spiser lasagne, andre de meksikanske tamales, mens noen bare må ha and og rødkål. Men den mest vanlige er nok kalkunen, som blir servert med saus, potetstappe, tranebærsaus og grønnsaker.

Hva spiser man i Norge på julaften?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. Nærmere bestemt spiser 44 prosent av oss ribbe, mens 35 prosent spiser pinnekjøtt.

Hvem spiser torsk julaften?

Fisk på alle slags vis

På sørlandet har kokt torsk vært en vanlig middag på julaften, gjerne servert med sandefjordsmør, gulrøtter og poteter. Til tross for at ribbe og pinnekjøtt i stor grad har erstattet den hvite fisken som julemiddag, vil mange sørlendinger nyte den som et av mange måltid i romjulen.

Hvor mange nordmenn spiser pizza på julaften?

– I fjor spurte vi hva folk spiste til julemiddag, fordi det er det som er det mest interessante. Da viste det seg at under én prosent spiser pizza i det store og det hele. Bare halvparten av dem opplyser at de spiser frossenpizza, forteller Opinion-sjefen til TV2.

Hva serverer man på julaften?

Ribbe er for mange knyttet til julaften, men det er lite i veien for å servere ribbe på julebordet i tillegg. Ribbe servert med klassisk tilbehør som medisterkaker, medisterpølser, mandelpoteter, rosenkål og en god saus er en sikker vinner på julebordet.

Hva spiser nordlendinger på julaften?

Nordlendinger foretrekker ribbe framfor pinnekjøtt til jul. Men racet er svært jevnt. I Nordland og i Finnmark er ribbe den mest foretrukne julemiddagen, med en ørliten margin, men i Troms er tendensen motsatt. Pinnekjøttet leder med en knapp margin framfor ribba i Nord-Norges midterste fylke.

Leave a Comment