Hva skal man skriver på navnelapper?

Hva skriver man på navnelapper?
 1. Barnets fornavn.
 2. Gjerne etternavn eller forbokstav. Men unngå å skrive alle mellomnavn og etternavn hvis barnet har et langt navn.
 3. Telefonnummer på forelder eller annen omsorgsperson. Dette er spesielt viktig hvis barnet har eiendelene sine på steder hvor andre ikke kjenner dere, f.

Hvordan stryke på navnelapper?

Ta av en navnelapp fra arket, og plasser den på ønsket sted. Legg det hvite silikonpapiret over strykelappen. Hvis du mister dette papiret kan du bruke bakepapir, men ikke matpapir. Sett strykejernet ditt på full styrke.

Hvordan fjerne navnelapper?

Ofte kommer arveklærne med navnelapp, eller man skal selv gi klær videre, og ønsker å fjerne navnelappen. Her kan man bruke et vanlig kaffefilter! Legg filteret mellom plagget med strykelappen og strykejernet. Bruk høy varme, og lappen vil henge igjen i kaffefilteret.

Hva skal man skriver på navnelapper? – Related Questions

Hvordan merke klær?

Det er flere måter du kan merke klær på. Noen sverger til å bruke tusj på vaskeanvisningen, andre syr på navnet mens andre foretrekker navnestempel. De to mest vanlige metodene er å bruke såkalte strykemerker / strykelapper eller selvklebende strykefrie navnelapper.

Hvordan få av strykemerker?

For å fjerne strykemerker må du finne frem strykejernet igjen, og bruke dampfunksjonen. Alternativt kan du bruke en tøydamper. Still inn strykejernet på damp. Hold strykejernet over strykemerket, slik at det kommer godt med damp på det merket du ønsker å fjerne.

Hvordan fjerne Strykelapp?

Strykelappene fjerner du enklest ved å varme opp lappen med strykejern (husk å bruke silikonpapir), dra litt i tøyet og pirke den av.

Hvordan lage navnelapper i Word?

Du kan imidlertid opprette etiketter fra en mal.
 1. Åpne Word for nettet.
 2. Velg en etikettmal når du oppretter et nytt dokument. Velg Flere maler hvis du ikke ser det du ønsker.
 3. For et ark med identiske etiketter fyller du ut én etikett, og deretter kopierer/limer du inn resten.

Hvordan få vekk klister på klær?

Slik gjør du
 1. Hell litt Zalo på flekken.
 2. La det virke i ca 30 minutter.
 3. Skyll godt! Hvis ikke, kan det lett skumme over i vaskemaskinen.
 4. Vask deretter plagget etter anvisning.

Hvordan få vekk fettmerker på klær?

Her er hva du gjør: Dryss potetmel på flekken, og la det være på i 15 minutter. Potetmel har en veldig god evne til å trekke til seg fuktighet, og dermed blir du kvitt det meste av fettet som har havnet på plagget. Etterpå børster du av melet, og vasker plagget som anvist på vaskelappen.

Kan man bruke Zalo på klær?

Alle tekstiler tåler Zalo – også silke og ull. Når du ser at flekken begynner å løse seg opp, vasker du klærne på samme måte som vanlig. Du kan også bruke Zalo til å fjerne tyggegummi på klær. Frys ned plagget før du skraper vekk tyggisen så godt du kan.

Hvorfor blir klær flekkete etter vask?

Årsaken. Konstant vask ved lave temperaturer (40 °C eller mindre) og økende bruk av enzymbaserte vaskemidler, kan føre til at mugg og gelatinaktig smuss bygges opp i dørpakninger, rør og trommel. Dette kan blokkere slanger, forårsake lukt i vaskemaskinen og kan etterlate avsetninger på tøyet.

Hvordan bruke Vanish spray?

Du får best resultat ved å bruke Vanish Spray til å forbehandle flekken direkte på begge sider. Den inneholder en kraftig formel som trenger dypt inn i tøyet og bryter ned selv de mest gjenstridige flekkene, f. eks. flekker på krager og mansjetter.

Hvordan få hvitt tøy hvitt igjen?

Ha 1 – 2 desiliter klorin i vaskemaskinen (avhengig av hvor mye klær du skal bleke), og vask klærne på den temperaturen du vanligvis ville vasket det. Når kloravsken er ferdig, vasker du klærne en gang til, denne gangen uten klorin, men med litt vaskemiddel. Men vær obs på at dette er en hard behandling for klærne.

Hvor lenge kan klær ligge i bløt?

Farget tøy: la ligge i bløt i høyst 1 time. Hvitt tøy: la ligge i bløt i høyst 6 timer. Vri opp plagget og legg til vask.

Kan Vanish bleke klær?

Kan jeg bruke blekemiddel med Vanish-produkter? Vi anbefaler ikke bruk av blekemiddler med Vanish-produkter. Er du ute etter å gjøre dine hvite klær hvitere, anbefaler vi noen av våre Vanish Oxi Action Chrystal White-produkter.

Kan eddik bleke klær?

Hvit eddik kan brukes til å bleke klær

Bortsett fra å være et nyttig produkt for å fjerne flekker og smuss, er hvit eddik veldig skånsomt for tekstiler og bidrar til å mykne dem naturlig, noe som lar deg slippe å måtte ty til kjemiskbaserte tøymyknere.

Hvordan fjerne gule svetteflekker på hvite klær?

Bruk. For å bli kvitt svetteflekker og bleke klesplagget, anbefaler vi å ta på flytende vaskemiddel og legge det ut i sola. Bløtlegg først plagget i lunkent vann, hell så på flytende vaskemiddel rett på flekkene og gjør området vått med vann. Legg det ut i solen, og etter en time, vask det med vann, skyll godt og tørk.

Hvordan få hvite sokker rene?

Hvite sokker blir raskt grå og flekkete.

Slik gjør du

 1. Forbered en løsning med kaldt vann og eddik og legg sokkene i bløt i 30-40 minutter.
 2. Skrubb forsiktig, tilsett litt såpe, skyll deretter.
 3. Lufttørk for best resultat.

Hvordan få gult sengetøy hvitt igjen?

Bland 1 dl bikarbonat, 1 dl sitronjuice, 2 dl eddik og 2 ss miljøvennlig oppvaskmiddel uten farge i en balje, et badekar eller en stor kasserolle. Hell på varmt vann og tilsett de misfargede lakenene.

Leave a Comment