Hva skal man skrive på takkekort konfirmasjon?

Hva skriver man i takkekort?
 • Tusen takk for den fine gaven jeg fikk i anledning min konfirmasjon (dato) Hilsen konfirmanten.
 • Tusen takk for den fine gaven (konfirmantens navn) fikk til konfirmasjon sin Hilsen foreldrene.
 • Tusen takk for (gaven) jeg fikk av deg/dere til min konfirmasjon (dato)

Hva skrive takkekort?

Uansett grad av reelt behov for den mottatte gave eller oppmerksomhet, må avsenderen av takkekortet aldri uttrykke eventuell misnøye med gaven i takkekortet. En vanlig tekst vil kunne være: “Tusen takk for de fine blomstene jeg fikk til min fødselsdag. Du kan tro jeg satte pris på dem. Hjertelig hilsen”

Hva skal man skrive på takkekort dåp?

TakkekortDåp
 1. Tusen takk for den fine gaven som (navn) fikk i forbindelse med dåp/navnefest/fødsel.
 2. Tusen takk for den fine gaven i anledning (navn)s fødsel.
 3. Tusen takk for den fine gaven jeg fikk da jeg kom til verden.
 4. Tusen takk for den fine gaven jeg fikk i anledning min dåp, (dato).

Hva skal man skrive på takkekort konfirmasjon? – Related Questions

Hvordan si takk?

Hva med å si:
 1. “vær så god”,
 2. “bare hyggelig”,
 3. “det er jeg som skal takke“,
 4. “jeg er glad for at du likte det”,
 5. “bare å si i fra hvis det er noe mer jeg kan gjøre”.
 6. “ingen årsak”
 7. “så bra”
 8. “jeg blir glad når du er glad” Noen ganger så kan man synes det er litt vanskelig å vite hva man skal si.

Hvordan kle seg i dåp?

I de fleste tilfeller, som i konfirmasjoner og i barnedåp er det kleskoden «dress» som gjelder. Det vil si mannen i lys eller mørk dress og kvinnen i en pen, men knelang kjole, forteller skikk- og bruk-ekspert Reidar Helliesen.

Hva må man tenke på ved dåp?

– Først barnets navn være på plass, og deretter det skaffes dåpskjole. Foreldrene også tenke gjennom hvem de ønsker som faddere og når og hvor barnet skal døpes, sier hun. Deretter kan invitasjonene sendes ut, før du begynner planleggingen av selve festen.

Hva skriver man på konvolutten til dåp?

Hjertelig til lykke! Foreldre og dåpsbarn ønskes til lykke med dagen og fremtiden. Til dåpsbarnet. Gratulerer med dåpsdagen – håper du får et langt og lykkelig liv.

Hva sier en prest i en dåp?

Dåpsfamilien går så opp til døpefonten sammen, og en person i følget tar dåpsluen av barnet. Presten spør hva barnets navn er, og “tegner” et kors over det. Deretter øser presten tre håndfuller med vann over barnets hode, og sier: “Jeg døper deg til Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn.”

Hva sier man ved dåp?

Dåpsfamilien kommer frem til døpefonten og presten spør hva barnet heter. Så «tegner» presten et kors over barnet, øser tre håndfuller med vann over barnets hode og sier: «Jeg døper deg til Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn».

Hva koster det å døpe i kirken?

Det koster ingenting å bli døpt i Den norske kirke, det er helt gratis.

Hvem bærer barnet til dåpen?

Det er vanlig at en av foreldrene eller en av fadderne bærer barnet til dåpen. Dette er valgfritt, en annen kan også gjerne bære barnet, for eksempel bestemor eller bestefar. Hva er en gudmor/gudfar? Mange bruker tittelen gudmor/gudfar på den som bærer barnet i dåpsseremonien.

Hvor mange faddere er det vanlig å ha?

Minst to av fadderne må være medlemmer av Den norske kirke og de andre enten medlem av et kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåp, eller iallfall si seg enig i at barnedåp er berettiget. Forøvrig er det ingen øvre grense for antall faddere, men det er ikke vanlig med mer enn seks.

Kan man være fadder uten å være døpt?

Kan muslimer være faddere? – Nei, de må selv være døpt og kunne bekjenne den kristne tro. Men de kan godt være med under dåpshandlingen.

Kan man legge til fadder etter dåp?

Faddere registreres en uke før dere skal på dåpssamling eller ha samtale med presten. Faddere kan legges til i etterkant av dåpen kun dersom personen man ønsker skal være fadder deltok under dåpshandlingen og forrettende prest godkjenner det.

Kan man ha 7 faddere?

Barnet skal ha minst to faddere, og de må ha fylt 15 år. Foreldrene kan ikke være faddere. Minst to av fadderne må være til stede ved dåpshandlingen.

Hvem er det vanlig å velge som fadder?

I dag opplever han at faddere velges utifra hvem foreldrene har, og forventer å fortsette ha, et nært forhold til. Søsken av foreldrene, men også barndomsvenner som har holdt kontakten gjennom mange år er ofte brukt.

Kan man ha fadder under 15 år?

En fadderha fylt 15 år og som hovedregel være medlem av Den norske kirke. Medlemmer av andre kirkesamfunn kan være faddere så lenge de aksepterer barnedåp. Det er presten som ser til at valget av faddere svarer til disse forutsetningene. Hvert barn som blir døpt, skal ha minst to faddere, og de må ha fylt 15 år.

Har man faddere ved navnefest?

En har ikke fadderenavnefesten. Faddere er en del av den kristne forpliktelsen. Noen lager likevel en privat ordning hvor de spør personer om de kunne tenke seg å ha en spesiell kontakt eller oppfølging av barnet.

Kan man bruke dåpskjole i navnefest?

Det er ingen krav til antrekk hos navnebarna. Det vanlige er at både barn, foreldre og gjester pynter seg i bunad/kjole/drakt/dress eller lignende. Dåpskjole kan benyttes. Noen familier har en dåpskjole som har gått på omgang i slekten i lang tid, og det er forståelig at bruk av dåpskjolen betyr mye for familien.

Leave a Comment