Hva skal jeg servere på jentekveld?

  • Det er hyggelig å invitere til jentekvelder, men det er ikke alltid like lett å vite hva du skal servere. Gjerne skal det være litt lettvint også.
  • Boblevafler fylt med is, bær og krem.
  • Ost og kjeks.
  • Pestosalat.
  • Moussaka.
  • Oppkuttet grønnsaker.
  • Pavlova i glass.
  • Is.

Hva skal jeg servere gjestene?

Når du skal beregne mat å servere:
Suppe til forrett 2 dl
Ribbe 450 g
Spareribs 350 g
Pinnekjøtt 400 g (500 g for storspisere) tørrvekt, 530 g (650 g for storspisere) utvannet
Kalkun, helstekt Kylling, hel Kylling/kalkun, filet 500 g 500 g 200 g

Hva er bra å spise til middag?

Topp 10 middager – litt sunnere
  1. Pizza med salat. Frossenpizzaen blir litt sunnere med salat til.
  2. Taco med kylling.
  3. Hamburgere med avocadomos og salat.
  4. Kylling med potetmos og salat.
  5. Pasta med kjøttsaus med skjulte grønnsaker.
  6. Laks med potetstappe og aspargesbønner.
  7. Lasagne med ekstra grønnsaker.
  8. Pølser med potetsalat.

Hva skal jeg servere på jentekveld? – Related Questions

Hvordan kan man spise sunt og billig?

10 tips for billigere mat
  1. God planlegging.
  2. Kjøp store pakninger med ris, pasta, linser og bønner.
  3. Hamstre billig frukt og grønnsaker.
  4. Se alltid på kiloprisen.
  5. Se etter tilbud og mat som er satt ned i pris.
  6. Utnytt fryseren.
  7. Lag din egen mat og bruk restene.
  8. Utnytt alt som er gratis.

Er det sunt å spise egg?

Egg inneholder mange av de næringsstoffene vi trenger. En porsjonsomelett bestående av to egg har et høyt innhold av protein og er rik på vitamin B2 (riboflavin), folat, vitamin B12, fosfor, vitamin D, vitamin E og selen, og inneholder også vitamin A, jod og jern. Det er altså mange gode grunner til å elske egg!

Hva er best å spise til kveldsmat?

Her finner du gode og raske tips og forslag til hva du kan servere til kveldsmat.
  • Toast med avokado og egg.
  • Bagel med kremost og røkelaks.
  • Havregrøt med yoghurt, friske bær og pistasjnøtter.
  • Grove matmuffins med ost og skinke.
  • Søt toast med brie og bær.
  • Smoothie bowl med ananas og mango.
  • Hjemmelaget havregrøt.

Hva skal jeg ha til lunsj?

Lunsj – nye krefter midt på dagen
  • Grove brødvarer holder deg mett lenger.
  • Varier gjerne mellom pålegg av fisk, bønner, nøtter, hvitt kjøtt, ost og egg.
  • Salat med grønnsaker, egg, bønner, erter, linser, fisk og skalldyr, hvitt kjøtt, yoghurtdressing og grove rundstykker/bagetter/pitabrød.
  • Omelett med grønnsaker.

Hva spiser de i Norge?

TNS Gallup har laget en liste over ti matretter turister som kommer til Norge er nødt å prøve:
  1. Pinnekjøtt. Dette er den vanligste matretten blant nordmenn på Vestlandet på julaften!
  2. Spekemat.
  3. Kjøttkaker i brun saus.
  4. Fårikål.
  5. Grovt brød med brunost.
  6. Rømmegrøt.
  7. Ribbe.
  8. Lutefisk.

Hva er den mest spiste retten i Norge?

STØRST: Pizza er den mest populære middagsretten for nordmenn hver eneste dag, hele uka, ifølge Seniorrådgiver John Spilling i Ipsos. På fredager spiser 13,5 prosent av alle nordmenn pizza til middag.

Hva er typisk norsk middag?

Middag i Norge

Ved middager utgjør kjøtt slik som okse, gris og kylling, så vel som fisk slik som torsk og laks, store deler av rettene. Ofte blir disse akkompagnert av grønnsaker slik som poteter, gulrøtter og erter. Et klassisk måltid her er kjøttkaker med poteter i brun saus.

Hva spiste de i gamle dager?

Og det er absolutt ingen tvil om at grøt og flatbrød var hovedbestanddelen av kostholdet for den menige mann og kvinne. Men folk grodde grønnsaker og høstet frukt og bær i middelalderen også. Innimellom spiste de kjøtt, de fanget fisk og brukte urter i maten.

Hva spiste vikingene til frokost?

Vikinger kalte frokosten for dagmal. Den spiste de omtrent en time etter at de våknet. Frokosten bestod ofte av rester fra gårsdagens middag, men ledsaget av brød, frukt og grøt. Frokostene var veldig varierte, og de spiste en rekke ting samlet, både varm og kald mat.

Hva spiste man før potet?

Frukt og grønnsaker var minimumsfaktorer i kostholdet. Før 1700-tallet da poteter, hagebær og dyrket frukt begynte å få innpass, ble gråerter sådd sammen med kornet. Etter hvert dyrket man løk og en gul nepevariant samt kvann, rik på vitamin C. Ville bær og urter, bladene av syre og frøet av karve var viktig.

Hva spiste folk på 50 tallet?

1950-årene

På folkeskolen fikk jentene opplæring i å lage sunn mat: leverbiff, nypesuppe, makrellkaker og blodpudding. Husmora bakte ikke bare brød, hun malte selv kjøttet til kjøttkakene, og hermetiserte og syltet frukt og bær. Ferskt kjøtt og bær kunne etterhvert oppbevares i leide frysebokser.

Hva spiste vi på 70 tallet?

Typiske matvarer på denne tiden var pølser, torsk, sardiner, betasuppe, rekecocktail og gryteretter. Den svenske matskribenten og TV-programlederen Lotta Lundgren forteller at blant annet råkostsalat og sardiner i tomatsaus var to vanlige matvarer som stod på bordet i 1970.

Hva spiste vi på 60 tallet?

hva spiste folk på 60 tallet? Fårikål, kjøttkaker, medisterkaker, svinestek, rensdyr,hvalkjøtt, levergryte, kylling, biff, og ikke minst fisk som torsk, sei, ørret og laks.

Hva spiste man på 1900 tallet?

Matvaner tidlig på 1900tallet
  • Kl. 06:00 (frokost): Var eneste måltid der kakemat og brødskive inngikk i maten.
  • Kl.
  • Til middag klokka 12:00 spiste de havregraut.
  • Nonsmat rundt 16.00-tida bestod av enten kjøtt, flesk eller sild, med flatbrød til.
  • Og til kvelds kl 20:00 spiste de graut.

Hva er egentlig husmannskost?

Husmannskosten omfatter tradisjonelle retter, basert på billige råvarer som poteter og andre rotfrukter, kornprodukter og fleskekjøtt. Blant de mest kjente retter er poteter med kjøttkaker eller stekt flesk, fleskeomelett, pannekaker og forskjellige grøtretter.

Hva heter måltid mellom lunsj og middag?

Frokost; maten vi spiser før vi går på skole eller arbeid. Formiddagsmat eller lunsj; maten vi spiser i matpausen. Middag; maten vi spiser når familien samles etter arbeidsdagen. Kveldsmat; et lett måltid før vi legger oss.

Leave a Comment