Hva koster skjorte til nordlandsbunad?

NOK4 999,00 Førpris:5 999,00 inkl. mva.

Hva trenger man til Nordlandsbunad?

I tillegg til søljene, trenger du mansjettknapper, vestspenner, sjalspenne, capespenne og veskelås. Det finnes også ringer, hårpynt og øredobber for de som ønsker, men dette er ikke nødvendig tilbehør til Nordlandsbunad.

Hvorfor grønn og blå nordlandsbunad?

– Bunaden var tiltenkt i grønt stoff, men på 1920-tallet var det ikke lett å få tak i farger. Så når bunaden skulle presenteres for årsmøtet hadde de kun tilgang på blå farge, og dermed ble prototypen sydd på blått stoff. Derfor finnes bunaden i to farger. Karin-Johanne Ness er bunadsnemnda for Nordlandsbunaden.

Hva koster skjorte til nordlandsbunad? – Related Questions

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hva er den eldste bunaden?

Den kvinnelige folkedrakta fra Hardanger ble løftet fram, og kvinner over hele landet begynte å ikle seg hardangerbunader for å vise sin sympati for løsrivelsen fra Sverige. Norges første bunad ser dagens lys.

Hvilke blomster er det på nordlandsbunad?

Motivet på broderiet på Nordlandsbunaden er nellikblomster som er brodert av ull og lin. Du kan finne motivet på vesten og nederst på skjørtet sin kant.

Når ble Nordlandsbunaden laget?

Nordlandsbunaden ble lansert i 1928, og ettersom mye av bakgrunnsmaterialet kommer fra Vefsn, har den også blitt kalt Vefsnbunad. Bunaden er en fri komposisjon, og har liten sammenheng med hvordan klesskikken var i Nordland i tidligere tider.

Hvor kommer Nordlandsbunad fra?

Utviklet av Hålogaland ungdomslag

Ungdomslagene på Hålogland (Helgeland) så et behov for en egen bunad for Nord-Norge og begynte arbeidet med å samle inn forskjellige, gamle kvinnedrakter for inspirasjon. Det var Vefsn folkehøgskule som ble spydspissen i arbeidet og her ble den første Nordlandsbunaden sydd i 1928.

Hvordan skal søljene være på nordlandsbunad?

Det er mange måter å feste søljen på, men i følge standarder skal den største av dem henge øverst på skjorten (like under kragen). Den andre søljen henger gjerne bare noen få centimeter under den andre, slik at det bare blir et lite mellomrom mellom dem.

Hvordan skal sjalet på Nordlandsbunaden være?

Du er kanskje usikker på hvordan du skal brette sjalet til Nordlandsbunaden, Karin Signe har oppskriften: Brett sjalet først i en trekant, også finner du midtpunktet på sjalet. Deretter tar du 5 cm og bretter det innover, også 5 cm utover. Til slutt legger du sjalet godt opp på skuldrene.

Hvilken bunad kan alle bruke?

I følge bunadsekspertene er det ingen spesielle krav og restriksjoner i forhold til hvem som kan ikle seg hvilken bunad. Riktig nok forbinder vi bunaden med lokale tradisjoner, røtter og tilhørighet, derfor velger de fleste bunad fra et sted de har en viss tilknytning til. Men dette er ingen absolutt regel.

Hva koster cape til nordlandsbunad?

Cape ferdig kr 11 247. Capen passer til høyde 1,64-1,72. Vi har også X-lengde til høyde 172-182. Ønsker du egen lengde på capen så skriv hvilken lengde du ønsker i kommentarfeltet.

Hvor mye koster Norges dyreste bunad?

– Rekonstruert kvinnedrakt fra Vest-Agder er den dyreste bunaden i Norge. Den koster cirka 73.000-80.000 kroner, forteller Irene Tørhaug ved Husfliden Bergen.

Hvilken side skal Bunadsvesken være på?

– Til de fleste bunader hører det en veske til, som skal henge på venstre side av bunaden. Om du skal bære med deg mer enn bare leppestift og mobil, så kan det være fint å bruke en tøypose. Bunadvesken skal henge på venstre side.

Hvor mye koster Kystdrakt?

Kr. 29.900,- * * Inkl. skjørt, brodert skjorte, veske, sjal og belte.

Hvem kan gå med Grafferbunad?

Veske og lue: Brodert i samme kvalitet som stakken. Stakk: Stakken er brodert i blå toskaft. Skjorte: Bunadskjorten er i lin med hvitsømbroderier. Husfliden Lillehammer har en unik avtale med familien Graffer om være den eneste i Norge som har lov til å sy en Grafferbunad.

Leave a Comment