Hva koster skjorte til nordlandsbunad?

NOK4 999,00 Førpris:5 999,00 inkl. mva.

Hva trenger man til Nordlandsbunad?

I tillegg til søljene, trenger du mansjettknapper, vestspenner, sjalspenne, capespenne og veskelås. Det finnes også ringer, hårpynt og øredobber for de som ønsker, men dette er ikke nødvendig tilbehør til Nordlandsbunad.

Hva koster en ferdig nordlandsbunad?

Kr. 38.450,- * *Inkl. stakk, vest, veske i klede, forkle og sjal.

Hva koster skjorte til nordlandsbunad? – Related Questions

Hvor mye koster Norges dyreste bunad?

– Rekonstruert kvinnedrakt fra Vest-Agder er den dyreste bunaden i Norge. Den koster cirka 73.000-80.000 kroner, forteller Irene Tørhaug ved Husfliden Bergen.

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hva koster en nordlandsbunad for herrer?

36.200,-* *Inkl. jakke, bukse og vest med stoffet svartisen. Skjorte, strømper, hosebånd, halssløyfe og sølv kommer i tillegg.

Hva koster cape til nordlandsbunad?

Cape ferdig kr 11 247. Capen passer til høyde 1,64-1,72. Vi har også X-lengde til høyde 172-182. Ønsker du egen lengde på capen så skriv hvilken lengde du ønsker i kommentarfeltet.

Hva er forskjellen på blå og grønn nordlandsbunad?

– Bunaden var tiltenkt i grønt stoff, men på 1920-tallet var det ikke lett å få tak i farger. Så når bunaden skulle presenteres for årsmøtet hadde de kun tilgang på blå farge, og dermed ble prototypen sydd på blått stoff. Derfor finnes bunaden i to farger. Karin-Johanne Ness er bunadsnemnda for Nordlandsbunaden.

Hvor mye koster Kystdrakt?

Kr. 29.900,- * * Inkl. skjørt, brodert skjorte, veske, sjal og belte.

Hvem kan gå med Grafferbunad?

Veske og lue: Brodert i samme kvalitet som stakken. Stakk: Stakken er brodert i blå toskaft. Skjorte: Bunadskjorten er i lin med hvitsømbroderier. Husfliden Lillehammer har en unik avtale med familien Graffer om være den eneste i Norge som har lov til å sy en Grafferbunad.

Hvordan vaske skjorte til Kystdrakt?

Vasker på 30 grader på vanlig program.

Hva er en grafferdrakt?

Grafferdrakten er en populær festdrakt med godt fotfeste over hele landet. Geografisk har den forankring i Lom i Gudbrandsdalen, og har sitt tydelige utspring i Grafferbunaden fra samme område. Grafferdrakten skiller seg først og fremst fra bunaden med det broderte livet i ullstoff.

Hvor mye koster en Grafferbunad?

Grafferbunad med skjorte og veske. Str ca. 38 ( kan gratis tilpasses omgående). Vi leverer også jakke og cape til bunaden med og uten broderier, prisen er 3000-4500kr.

Er Løkendrakt bunad?

Løkendrakt kvinne er en bunad fra Østfold, som ble utviklet av Østfold Bondekvinnelag, og satt i produksjon i 1949. Bunaden er en fri komposisjon uten tilhørighet i gammel draktskikk fra Østfold, og er lagd på samme måte som veldig mange bunader rundt i landet.

Hvem kan bruke lundebybunad?

Lundebydrakt eller lundebybunad er en folkedrakt komponert av kunstmaleren Alf Lundeby fra gården Lundeby på Braskereidfoss i Våler i Solør. Han laget den første drakta i 1932, som gave til en venninne på Lillehammer. Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg.

Hvor mye koster en Lundeby bunad?

31.500,- * * Inkl. lue og veske. Skjorte, jakke og sølv kommer i tillegg.

Leave a Comment