Hva koster omsøm av bunad?

Vanlig omsøm pleier å ligge mellom 3.200-5.600,-. Legge opp/ned er i snitt 800-1800,-. Det kommer an på om bunaden legges opp i over eller nedekant av stakken.

Hvor skal man ha bunad fra?

De fleste velger bunad fra der de har vokst opp eller bor, mens andre velger fra der foreldre eller besteforeldre kommer fra. Noen velger den bunaden de synes er aller finest uavhengig om de har tilknytning eller ikke.

Hvor mye kan man sy ut en bunad?

– Enkelte bunader er laget slik at de enkelt kan sys ut, mens andre ikke. Noen kommer med bunader som er så greie å sy ut at vi kun bruker tre eller fire timer. Da blir prisen rundt 2000 kroner, forklarer hun.

Hva koster omsøm av bunad? – Related Questions

Hvorfor er bunad så dyrt?

Noe av årsaken til at bunader blir så dyre, er kvaliteten på materialene og håndbroderiene, i tillegg til sølvet. Før du går til innkjøp av bunad, bør du se bunaden og sjekke kvaliteten.

Hva koster en trønder bunad?

KR 24.550,-* *Inkl. vest, stakk, forkle og veske. Skjorte, sølv og annet tilbehør kommer i tillegg.

Hvor mye koster Vestfold bunad?

Nå selger vi NY vestfoldbunad med skjorte og veske for 23999 kr. Bunaden er montert i str. 38-40 ( Kan gratis tilpasses samme dag). Sølv kommer i tillegg, pakke fra Sylvsmidja som inneholder halssølje, stor sølje, maljer, kjede, beltespenne, mansjettknapper og veskelås koster 11065 kroner.

Hvem syr bunader i Bergen?

Vi har spesialisert oss på bunader fra Hordaland og Sogn og Fjordane. Våre bunader kan også bestilles gjennom alle Norsk Flid Husflidens butikker i hele landet. Med dette samarbeidet sikrer vi at bunaden syes der lokalkunnskapen er størst og leveres der du er.

Hvem syr trønderbunad?

Norsk Flid Husfliden Trondheim

De trønderske bunadene syr vi i vår lokale systue, og her kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt.

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hvor mye koster en komplett bunad?

Prisen på bunader vil ligge mellom kr 5.000 –22.000 og skjorte på om lag kr 2.500. – 3.000. Heimen Husfliden leverer materialpakkar til ei rekke bunader; kontakt oss for å finne ut om vi har materialpakke til din bunad.

Hvor mye koster en Løken bunad?

Totalt 154 341 kr.

Hvordan pusse sølv til Løkenbunad?

Sølvklut er å anbefale når bunadsølvet er oksidert. Hvis man f. eks har Løkenbunaden så anbefaler jeg å pusse med bare en sølvklut som er innsatt med litt sølvpuss. Dette er pga sølvet er oksidert og hvis oksideringen blir borte minster sølvet også mye av sjarmen ved at det skal se litt gammelt ut.

Hvor mye koster en beltestakk?

Beltestakk m/broderi koster fra kr 35.000,- inkl forkle og belte. Endelig pris avhenger av hva som velges av skjorte, broderier, stoff og bånd. Jakke eller sjal, hårvippe, sølv og sko kommer i tillegg.

Når kom Løkenbunaden?

Østfoldbunaden Løken produseres etter originaltegninger, mønster, stoff- og datidens tradisjoner. Liers Husflid kjøpte i 1971 originaltegningene til drakten Løken. Den første Østfoldbunaden fikk raskt oppmerksomhet og vakte både stor begeistring og mye misnøye rundt om i fylket da den kom på markedet i 1936.

Leave a Comment