Hva koster lammelår på Kiwi?

Lammelår til 69,- fra Kiwi | Allematpriser.no.

Hvor mye koster lammekjøtt?

Tilleggsinformasjon
Vekt Slaktevekten kan variere, men ca. 15 kg for helt lam
Pris 139 kr. pr kilo for helt eller halvt lam. 169 kroner pr kilo for oppskåret
Slakteri Lammene blir slaktet ved Norturas slakteri på Rudshøgda nord for Hamar

1 more row

Hvor får jeg kjøpt røkt lammelår?

I salg hos. Coop, Rema 1000, Bunnpris, Joker, Eurospar, Spar, Kiwi.

Hva koster lammelår på Kiwi? – Related Questions

Når kommer lammelår?

Norske sauebønder vet akkurat når kjøttet er på sitt beste og skal leveres på slakteriet. Slaktesesongen varierer litt fra distrikt til distrikt, derfor har vi rik tilgang på ferskt lammekjøtt fra august til helt ut i november. Hovedsesongen er i september/oktober.

Hvordan røyke lammelår?

Det har ikke noe å si hvilken smoker/grill du bruker, bare du klarer å holde den stabilt på 135-140 grader. Når du skal røyke lam så er det viktig å bruke en mild tretype. Alle i frukttre-familien er en sikker vinner (eventuelt bjørk), men vær forsiktig med kraftigere tretyper slik som eik eller hickory.

Hvor lenge skal et fenalår tørke?

Fenalår tørkes vanligvis ved en relativ fuktighet på mellom 69 til 76 prosent og en temperatur på mellom 12 og 18 grader. Hvor lenge det skal tørke varierer, men mellom 60 og 90 døgn er vanlig. Låret er ferdig når vekten er redusert med 30–40 %.

Hvor lenge kan kjøtt ligge i salt?

Bruk en lake som består av 2dl. salt (havsalt), 2ss. sukker pr 1,5 liter vann. Kjøttet bør ligge 3 døgn i kjøleskap.

Hva er fenalår laget av?

Fenalår er speket lår av småfe, vanligvis sau eller lam. Låret kan også være røyket. Fenalår spises gjerne sammen med flatbrød og rømme og kan nok sies å være en særnorsk tradisjon. Begrepet fenalår brukes bare i Norge.

Hvor lang tid tar det å tine et lammelår?

Hvis du kjøper frosset bør du kjøpe det et par dager før du skal bruke det, og la det tine langsomt i kjøleskapet. Jeg var litt dårlig til å planlegge så kjøpte deg dagen før det skulle brukes. La det da i iskaldt vann når jeg kom hjem, og lot det ligge der i ett par timer.

Hvordan fjerne Nøkkelbein?

For å få en finere lammestek kan du ta ut isbeinet (nøkkelbeinet) fra lammelåret. Da blir det lettere å skjære kjøttet i skiver og skivene ser finere ut. Begynn øverst. Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kulleddet og skjær over den store senen.

Hvordan fjerne bein fra lammelår?

Ta tak med fingrene og bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og vri, og skjær til den store senen som holder kulebeinet på plass er skåret over. Dette er litt kronglete, men absolutt verdt jobben! Før deretter kniven inntil isbeinet helt til beinet er skåret løst.

Hvordan bene ut Rådyrlår?

Skjær godt rundt leddet. Skjær løs rundt leddet, løft opp beinet, samtidig som du skjærer med kniven. Skjær helt ned og godt rundt neste ledd. Så skjærer du rundt leddet og frigjør det fra låret.

Hvor lenge skal rådyrlår ligge i salt?

La kjøttet ligge i salt i ca. 3 døgn, alt etter størrelsen (ca. ett døgn pr. kg kjøtt).

Hva passer til rådyr?

Kjøtt fra elg, hjort, rådyr og reinsdyr er viltkjøtt som passer særlig godt sammen med smakfullt tilbehør laget av nordiske råvarer som sopp, bær og typiske høstgrønnsaker. Prikken over i-en er en god saus som passer til både kjøttet og resten av tilbehøret.

Hvordan røyke Rådyrlår?

Heng låret i røykeriet og fyr med bjørk før du legger på eineris for røyk. Låret røykes i 3-4 timer, alt etter tid til rådighet og ønsket røyksmak. Etter røyking er låret klart for tørking. Ettersom låret nå har fått en fast hinne fra røyken henger jeg låret direkte inn i viltpose da vi har en del fluer på gården.

Hvordan speke lår?

Dekk botnen av trauet med grovsalt. Gni deretter salt inn i kjøttet overalt, vær nøye med å få saltet inn i alle krikar og kroker. Dekk deretter låret godt til med resten av saltet. La låret ligge i salt i tre døgn (om lag som fenalåret, som bør saltast slik i 0,6 til 1 døgn per kilo).

Hvor lenge skal laksen ligge i salt?

Laksen bør ligge i salt i 8-12 timer. Den kan også ligge lengre om du ønsker mer saltsmak på røykelaksen, sier Berg. Mari Berg heller godt med salt oppå laksesiden slik at denne er helt dekket av salt. Om du skal røyke mye kan du legge laksesidene lagvis med salt mellom.

Hvor mye nitrittsalt?

Nitrittsalt kan brukes til konservering og speking av: halvtørt og kokt kjøtt, pølse, fisk, jerky, bacon, skinke, pastrami, salami, corned beef. Bruk ca 30 gram per kilo kjøtt.

Er nitrittsalt farligt?

Et stort inntak av nitritt og nitrat er helseskadelig, blant annet har forskningen vist en kobling mellom mage- og tarmkreft og et for høyt inntak av nitritt.

Leave a Comment