Hva koster ferdigplen pr m2?

Pris ferdigplen
Antall kvm Pris pr. kvm
61 – 120 kr 75.-
121 – 180 kr 70.-
181 – 240 kr 65,-
241 – 500 kr 58,-

Når på året er det best å legge ferdigplen?

Plenen kan legges hele året, men det er aller best å legge den når naturen og plenen er i god vekst, det vil vanligvis si fra månedsskiftet april/mai på Østlandet. Etter at plenen er lagt vil det vanligvis ta to-tre uker før røttene har festet seg og du ser at plenen begynner å gro.

Kan man legge ferdigplen på gammel plen?

På en tomt med eksisterende plen ligger forholdene allerede godt til rette for å legge ferdigplen. Fordi du allerede har nok med jord under den gamle plenen din, kan du med litt forberedelse av underlaget snart rulle ut en flunkende ny plen.

Hva koster ferdigplen pr m2? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å legge ferdigplen?

2-4 virkedagers leveringstid. Hvor raskt må plenen legges etter levering? Så snart som mulig etter levering, avhengig av luft temperatur og fuktighet men ikke over 24 timer etter at plenen er levert. Bestill ferdigplen her!

Hvor tykt lag med jord under ferdigplen?

Den generelle regelen er at plenen trenger minimum 30 cm jord, men helst mer. Jordlaget bør bestå av 10 cm matjord og minimum 20 cm fyllmasser. Hvis du skal legge ferdigplen oppå en eksisterende plen, holder det å bare legge 10 cm matjord, fordi den gamle plenen allerede har tilstrekkelig med jord under.

Hva slags jord under ferdigplen?

Jordlagene under en ferdigplen består av matjord og fyllmasser. Matjord, eller soldet jord, er silt fri for stein, harde jordklumper, røtter og gresstorv. Fyllmasser er ikke soldet, og innholder mer sand og stein enn matjord. Over fiberduken skal du ha minimum 20 cm fyllmasse, men gjerne mer.

Hvordan friske opp plen?

8 tips for å få nabolagets grønneste plen
  1. Rak plen. Rak plenen grundig om våren for løv og gammelt gress.
  2. Plenlufting.
  3. Legg toppdressing på gressplenen.
  4. Så, støtteså eller etterså gressplenen.
  5. Gjødsle og kalke plenen.
  6. Forebygg mose og ugress i plenen.
  7. Jevnlig klipp gir tettere plen.
  8. Vann gresset når det regner lite.

Hvor lenge før man kan bruke ferdigplen?

Ferdigplen gir deg en bruksklar plen i løpet av 2-3 uker. Ferdigplen er en enkel og rimelig løsning for å anlegge en grønn hage, og du slipper dermed å vente opptil 2 år for å få en bra bruksplen.

Hvordan fornye plenen?

Reparere hele eller store deler av plenen

Jevn overflaten med ei jernrive før du sår SPIRE Plenfrø Villa. Villablandingen gir en vakker og varig plen og foretrekkes der større flater skal fornyes. Etter såing og litt lett raking, ruller du over arealet med plenrulle for å sikre god kontakt mellom frø og jord.

Hvor ofte bør man lufte plenen?

Plenen bør luftes minst én gang i året, men det er anbefalt å lufte før og etter hver sommer.

Når er det for sent å klippe plenen?

Når bakketemperaturen kommer ned på cirka sju grader, stopper gressets vekst. Og når gresset slutter å vokse, skal det ikke klippes mer. Når dette er, avhenger av hvor i landet du bor, men for mange er det som regel i løpet av oktober at temperaturen i bakken dropper under sju grader.

Hvor mye koster det å få noen til å klippe plenen?

Hvor mye det koster å klippe gresset avhenger av hvor stor hage du har. Anleggsgartnerne på Mittanbud tar i snitt 200 til 500 kroner i timen.

Er det farlig å klippe plenen når det regner?

Klipp ikke i regn eller når gresset er vått. Klipp ikke i tørre perioder. Gjødsle med langtidsvirkende gjødsel eller naturlig med ditt eget gressklipp. La ikke gresset vokse seg for høyt.

Hvor ofte bør plenen klippes?

Klipp ofte

Vi anbefaler å klippe plenen minst en gang i uken, gjerne to nå på sommeren når gresset vokser raskt. Ved å klippe ofte vil gresset danne nye skudd, som vil gjøre plenen tettere.

Hvor ofte bør en Robotklipper gå?

– Vi anbefaler å la robotklipperen jobbe 5 dager per uke. Selvfølgelig kan den også jobbe hele uken.

Hvor mye koster det å installere Robotklipper?

Prisliste
Art.nr Tjeneste Pris
FKM40 Installasjon robotgressklipper 4490,-
FKM41 Premium installasjon RGL 5990,-
FKM44 Oppdatere robotgressklipper 499,-
109992 Robothotell med vedlikeholdsservice 2190,-

1 more row

Kan robotgressklipper stå ute i regn?

3. Tåler robotgressklipperen regn? Ja, en god robotgresskliper bør tåle regn. – Det er en fordel om robotgressklipperen kan jobbe selv om det regner litt, vi har jo ofte bygevær her i Norge om sommeren.

Hvor lang levetid har en robotgressklipper?

9) Hva er levetiden på en robotklipper? Forhandlerne oppgir levetiden å være omtrent som andre gressklippere, 15-20 år, men batteriet må skiftes oftere.

Kan robotgressklipper stå ute om vinteren?

Det er anbefalt å lagre gressklipperen innendørs i vintermånedene for å redusere slitasje på både mekanikk og batteriet. – Batterier tåler ikke kulde spesielt godt. Da kan det lades helt ut og bli skadet, så det vil holde lenger hvis det oppbevares innendørs i plussgrader, sier eksperten.

Leave a Comment