Hva koster en komplett Aust Agder bunad?

Kr 38.400,-* *Inkl. opplut, stakk, Mo-forkle (håndbrodert) og håndvevd belte.

Hvilke sko kan man bruke til bunad?

– En lakksko med høy hæl vil se merkelig ut til bunad. Gode sko har ekstremt mye å si. Hun råder deg heller til å gå for lave pumps, eller en ankelstøvlett med litt hæl og snøring. – Men det beste og peneste er selvfølgelig bunadsko, understreker hun.

Kan man bruke joggesko til bunad?

Det er ikke sikkert du trenger frykte «bunadspolitiet», selv om du lar bunadskoene stå igjen i skohylla. Fagkonsulent Kristin Gulbrandsen ved Norsk institutt for bunad og folkedrakt (NBF) er enig i at det er lov å droppe de tradisjonelle bunadskoene.

Hva koster en komplett Aust Agder bunad? – Related Questions

Hvordan bruke silkeskjerf?

På vesken, bukse eller i håret

Andre stilige bruksmetoder for silkeskjerfet, er å knyte det i håret, eller ha det hengende løst fra beltet eller en av lommene på buksen/skjørtet. Dette vil straks kunne piffe opp et hvilket som helst antrekk! Det samme funker hvis du har en veske du ønsker å gjøre litt annerledes.

Hvordan legge sjalet på nordlandsbunaden?

Du er kanskje usikker på hvordan du skal brette sjalet til Nordlandsbunaden, Karin Signe har oppskriften: Brett sjalet først i en trekant, også finner du midtpunktet på sjalet. Deretter tar du 5 cm og bretter det innover, også 5 cm utover. Til slutt legger du sjalet godt opp på skuldrene.

Hvordan sette opp håret til bunad?

Om du skal bruke hodeplagg til bunaden, foretrekker Myrseth store bølger og hår som henger ned. Dersom du ikke skal bruke hodeplagg, har hun to favoritter som er enkle å få til: halve håret oppsatt og med krøller, eller en stor fransk flette eller «løkkeflette» med litt hår hengende ut av fletten i front.

Hvor mye koster en beltestakk?

Beltestakk m/broderi koster fra kr 35.000,- inkl forkle og belte. Endelig pris avhenger av hva som velges av skjorte, broderier, stoff og bånd. Jakke eller sjal, hårvippe, sølv og sko kommer i tillegg.

Hvor lang tid tar det å sy en bunad?

Rådet til folk er å beregne fire måneder, for å ta høyde for forsinkelser og lignende. – Det blir mer og mer vanlig at folk kommer i siste liten. Hvor lang tid vi anbefaler folk å komme i forvegen avhenger av type bunad, men vi vil gjerne ha en tre-fire måneder på oss.

Kan man sy bunad selv?

Mange drømmer om en ny bunad og mange drømmer om å sy den selv. Kanskje det er nå du skal gjøre det? Våre butikker har materialpakker og gode råd til deg som vil sy selv. Kontakt din nærmeste butikk for mer informasjon om mulighetene.

Kan alle bruke beltestakk?

Kan brukes til alle bunader i Norge

«På en beltestakk har man stor frihet til å bruke det man syns er best og finest selv. Men det viktigste er at man har en halssølje og en stor sølje, bruk gjerne en rosesølje som hovedsølje.»

Hvor mye koster en bunad?

Prisen på bunader vil ligge mellom kr 5.000 –22.000 og skjorte på om lag kr 2.500. – 3.000. Heimen Husfliden leverer materialpakkar til ei rekke bunader; kontakt oss for å finne ut om vi har materialpakke til din bunad.

Leave a Comment