Hva koster cape til nordlandsbunad?

Cape ferdig kr 11 247. Capen passer til høyde 1,64-1,72. Vi har også X-lengde til høyde 172-182. Ønsker du egen lengde på capen så skriv hvilken lengde du ønsker i kommentarfeltet.

Hva koster en ferdig nordlandsbunad?

Kr. 38.450,- * *Inkl. stakk, vest, veske i klede, forkle og sjal.

Hvorfor grønn og blå nordlandsbunad?

– Bunaden var tiltenkt i grønt stoff, men på 1920-tallet var det ikke lett å få tak i farger. Så når bunaden skulle presenteres for årsmøtet hadde de kun tilgang på blå farge, og dermed ble prototypen sydd på blått stoff. Derfor finnes bunaden i to farger. Karin-Johanne Ness er bunadsnemnda for Nordlandsbunaden.

Hva koster cape til nordlandsbunad? – Related Questions

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hva er den eldste bunaden?

Den kvinnelige folkedrakta fra Hardanger ble løftet fram, og kvinner over hele landet begynte å ikle seg hardangerbunader for å vise sin sympati for løsrivelsen fra Sverige. Norges første bunad ser dagens lys.

Hvilken farge på strømper til Nordlandsbunad?

Strømpebuksa skal være enten hvit eller sort, i enten bomull eller ull. I tillegg til søljene er det også tilhørende øredobber og ring i lik stil.

Hvilke blomster er det på nordlandsbunad?

Motivet på broderiet på Nordlandsbunaden er nellikblomster som er brodert av ull og lin. Du kan finne motivet på vesten og nederst på skjørtet sin kant.

Når ble Nordlandsbunaden laget?

Nordlandsbunaden ble lansert i 1928, og ettersom mye av bakgrunnsmaterialet kommer fra Vefsn, har den også blitt kalt Vefsnbunad. Bunaden er en fri komposisjon, og har liten sammenheng med hvordan klesskikken var i Nordland i tidligere tider.

Hvor kommer Nordlandsbunad fra?

Utviklet av Hålogaland ungdomslag

Ungdomslagene på Hålogland (Helgeland) så et behov for en egen bunad for Nord-Norge og begynte arbeidet med å samle inn forskjellige, gamle kvinnedrakter for inspirasjon. Det var Vefsn folkehøgskule som ble spydspissen i arbeidet og her ble den første Nordlandsbunaden sydd i 1928.

Hvor mye koster en bunad?

Prisen på bunader vil ligge mellom kr 5.000 –22.000 og skjorte på om lag kr 2.500. – 3.000. Heimen Husfliden leverer materialpakkar til ei rekke bunader; kontakt oss for å finne ut om vi har materialpakke til din bunad.

Hvordan skal sjalet på Nordlandsbunaden være?

Du er kanskje usikker på hvordan du skal brette sjalet til Nordlandsbunaden, Karin Signe har oppskriften: Brett sjalet først i en trekant, også finner du midtpunktet på sjalet. Deretter tar du 5 cm og bretter det innover, også 5 cm utover. Til slutt legger du sjalet godt opp på skuldrene.

Hvor mye koster Kystdrakt?

Kr. 29.900,- * * Inkl. skjørt, brodert skjorte, veske, sjal og belte.

Hvem kan gå med Grafferbunad?

Veske og lue: Brodert i samme kvalitet som stakken. Stakk: Stakken er brodert i blå toskaft. Skjorte: Bunadskjorten er i lin med hvitsømbroderier. Husfliden Lillehammer har en unik avtale med familien Graffer om være den eneste i Norge som har lov til å sy en Grafferbunad.

Hva er en grafferdrakt?

Grafferdrakten er en populær festdrakt med godt fotfeste over hele landet. Geografisk har den forankring i Lom i Gudbrandsdalen, og har sitt tydelige utspring i Grafferbunaden fra samme område. Grafferdrakten skiller seg først og fremst fra bunaden med det broderte livet i ullstoff.

Hvordan vaske skjorte til Kystdrakt?

Vasker på 30 grader på vanlig program.

Hvorfor legge bunadskjorte i fryseren?

Ifølge Husflid bør du bruke kjøleskapet for å ikke risikere at skjorta brekker når du tar den opp. Husk å pakk den godt inn i en pose før du legger den i kjøleskapet. Trikset med å bruke kjøleskapet eller fryseren er at skjorta og linfibrene skal trekke til seg godt med fuktighet og fordele seg i stoffet, skriver NRK.

Leave a Comment