Hva kan plantes i bratt skråning?

De beste plantene til skråningen er de som vokser bredt og som samtidig vil dekke jorden ganske fort – bunndekkende planter.

Eksempler på gode stauder i skråning:

 • Vinterglans (Pachysandra terminalis)
 • Storkenebb(Geranium)
 • Kinaspir (Astilbe chinensis)
 • Bladlilje (Hosta)
 • Prydkattemynte (Nepeta fassenii)

Hvilke planter passer i steinbed?

Et steinbed er et bed med planter som trives i skrinn, sandholdig jord. Sedum, takløk, sildre og strandnellik er gode steinbedplanter.

Hvor fort vokser storkenebb?

Blomstene ser nesten ut som små roser og hos oss blomstrer den to ganger i løpet av sesongen. Den vokser godt i løpet av en sesong og kan fint deles etter ett år.

Hva kan plantes i bratt skråning? – Related Questions

Skal man klippe storkenebb ned?

Vanlig veldrenert og kalkholdig plantejord er et godt valg, og blodstorkenebb trenger ikke beskjæres eller klippes ned.

Hvor stor kan en kjøttetende plante bli?

Fakta om kjøttetende planter

Verdens største kjøttetende blomst på langt nær er Nepenthes spathulata, som kan vokse seg opp til 5 meter høy, og spiser alt fra insekter til mus og rotter.

Når plante storkenebb?

Storkenebb kan plantes ut hele året, utenom perioden med frost i jorda. Det krever ikke all verden av kunnskaper for å plante storkenebb ut.

Hvor fort vokser Bjørkebladspirea?

Bjørkebladspirea. Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Er Stankstorkenebb giftig?

Det er ikke registrert noen bivirkninger eller farer knyttet til forskriftsmessig bruk av stankstorkenebb i anbefalte doser. Vær oppmerksom på at langvarige diaréer (særlig hos barn) kan føre til uttørking.

Er storkenebb spiselig?

Selv om både blomstene og bladene er spiselige, er de for snerpende til å være velsmakende, hvis de ikke blandes med annen føde. Blomstene kan imidlertid brukes som garnityr. Flekkstorkenebb er en styrkende og svært astringerende urt med antiseptiske egenskaper.

Er fuglevikke spiselig?

Fuglevikke

Blomster og frukter kan spises. Plante med blomster eller bare blomster kan brukes til tinktur eller uttrekk i varmt vann.

Er skogstorkenebb spiselig?

Skogstorkenebb regnes som en trygg urt å bruke, men ved anvendelse til vask av underlivet bør den ikke brukes over lengre tid og ikke av gravide og ammende. Vær oppmerksom på at inntak av store mengder garvestoffer kan være skadelig for leveren. Derfor bør skogstorkenebb brukes innvortes bare i kortere perioder.

LES OGSÅ  Hvor lenge skal pinnekjøtt saltes?

Er ramsløk spiselig?

Både blomst, blad, stilk og løk er spiselig. Smaken er best i april/mai og bladene visner ned tidlig på sommeren. God til suppe, salater, pesto og ramsløkolje. Blomstene smaker søtlig løk og er gode i salater.

Er Bakketimian spiselig?

Bakketimian er en av timianartene som overvintrer og blomstrer tidlig. Bra for insektene og te, men den er ikke så mye brukt som matkrydder.

Er vårpengeurt giftig?

Hele planten, både bær, blader, kvister og blomster, er giftig for mennesker. Fuglene, derimot, koser seg med bærene og sprer dermed frøene videre.

Når på året kommer blåveis?

Når solen varmer skogbunnen, og plussgradene råder i februar, våkner blåveisen til live. Det meldes om blåveis i full blomst mange steder på Østlandet, og blåveisbildene popper opp i sosiale medier.

Kommer blåveis før hvitveis?

Etter hestehov og blåveis starter blomstringen av hvitveis. Hvitveis eller kvitsymre (Anemone nemorosa) i soleiefamilien sprer seg via jordstengler. I en varmekjær løvskog kan skogbunnen være fullstendig dekket av hvitveis.

Er Åkersennep giftig?

Kalles også smørblomst, og er en flerårig plante med noe hårete eller glatt stengel. Stilken er rund uten furer, og de nederste bladene er ofte 5-delt og har grove, lansettformede fliker. De gule blomstene har 5 kronblader, 2-3 cm brede. Planten er giftig.

Hvilke planter er svartelistet i Norge?

Disse artene er på forbudslisten i forskriften om fremmede arter i Naturmangfoldloven:
 • Rynkerose.
 • Kjempebjørnekjeks.
 • Tromsøpalme.
 • Hagelupin, sandlupin og jærlupin.
 • Kjempespringfrø
 • Gullregn og alpegullregn.
 • Parkslirekne, hybridslirekne og kjempeslirekne.
 • Grønnpil og skjørpil.

Leave a Comment