Hva kan man ikke gjøre etter tannbleking?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Skal man pusse tenner etter bleking?

Misfarging av tennene

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene.

Hvor lenge etter tannbleking kan man spise?

Drikk bare vann og begrens spising i noen få timer etter tannblekingen. Unngå å spise varm eller veldig kald mat i 24 timer etter behandlingen.

Hva kan man ikke gjøre etter tannbleking? – Related Questions

Kan man spise sjokolade når man bleker tennene?

Eksempler på mat og drikke du bør unngå mens du bleker, og én uke etter avsluttet bleking: Rødvin. Cola, brus generelt, juice og saft. Kaffe, te, kakao.

Er bleking av tenner skadelig?

– Kan tannbleking være skadelig? – Hyppig bruk av blekemidler kan slite på emaljeoverflaten slik at den blir tynnere. Bleking på bare tannhalser kan gi vedvarende problemer med ising i tennene. Det er viktig at man rådfører seg med tannlege før man begynner å bleke tennene, forklarer Asmyhr.

Kan man spise etter man har bleket tennene?

De første dagene etter du har bleket tennene er det viktig å unngå alt som kan misfarge. En fin huskeregel er å unngå å spise og drikke alt med sterke farger.

Hvor lenge skal man sitte med tannbleking?

Hvor lenge varer blekingen? Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Kan man spise etter pro Whitening?

Slik bruker du strips fra ProWhitening

Med kun en liten halvtime et par ganger i uken sikrer du å opprettholde hvite tenner hele året. Unngå så mat og drikke i 1 time etter behandlingen er gjennomført.

Hva kan man drikke når man bleker tennene?

– Du som pleier å bleke tennene kan heller bruke sugerør som et alternativ om du absolutt må drikke juice til frokost, sier Anita Sommerstad, tannlege ved Holmboesgate Tannlegekontor til NRK.no. Når du drikker med sugerør får du drikken på baksiden av tennene, og ikke på utsiden.

Hvordan få gule tenner hvite?

Puss tennene grundig to ganger daglig. Unngå å pusse tennene for hardt. Bruk en tannbørste med myk eller liten børste, eller en elektrisk tannbørste. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene.

Hvordan gå fra gule til hvite tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvordan få hvite tenner uten bleking?

Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt. Han/hun kan fjerne belegg som fester seg til tennene, for eksempel misfarging av røyk, kaffe, te, etc.

Hvordan fjerne gult belegg på tennene?

Fjerning og forebygging av plakk og tannstein
  1. Gå til tannlegen to ganger i året for å få en grundig rengjøring.
  2. Puss tennene med antibakteriell fluortannkrem, slik som Oral-B Pro-Expert.
  3. Bruk tanntråd hver dag for å fjerne matrester og plakk mellom tennene.

Hvordan få hvite tenner på 1 2 3?

Slik gjør du det:
  1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
  2. Børst tennene som normalt.
  3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
  4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
  5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Hvorfor har jeg så gule tenner?

De største synderne er kaffe, te, rødvin og brus. Det er også andre matvarer, som kanskje ikke er like åpenbare, som kan påvirke tennenes farge. Blant annet blåbær, tranebær, kirsebær, bjørnebær, druer, granatepler og andre frukter kan sette farge på tennene.

Kan man få hvitere tenner naturlig?

Natron og hydrogenperoksid

Kombinert med natron er resultatet en god hjemmelaget tannkrem med blekings effekt. Du kan også lage munnskyll ved å bruke halvblande vann og hydrogenperoksid. Peroksid blandet med natron, fjerner mer plakk fra tennene dine.

Hva kan man spise for å få hvitere tenner?

Epler, blomkål, selleri og gulrøtter fungerer som en skrubb på tennene. I tillegg øker de produksjonen av spytt. Dette hjelper til med å hindre plakk på tennene, noe som igjen stopper misfargingen. Appelsiner og ananas inneholder en syre som kan gjøre tennene blekere og klarere.

Leave a Comment