Hva kan man gjøre med squash?

Vask squashen, og skjær av stilken og endene. Gul squash bør alltid varmebehandles før servering. Til salat og garnityr skjæres squashen i skiver, som en agurk. Bruk en kniv, eller en ostehøvel.

Er skallet på squash spiselig?

Derfor bør du spise skallet

Det flotte, grønne skallet inneholder store mengder fordøyelsesfremmende kostfiber og K-vitamin. Squashen mister faktisk hele 95 prosent av K-vitaminene hvis du skreller den.

Kan jeg fryse squash?

Slik fryser du squashen din rå Zucchini holder seg lengst i fryseren hvis du ikke koker grønnsakene først, men fryser dem rå. Her er vår praktiske steg-for-steg guide: Vask squashen grundig under varmt rennende vann.

Hva kan man gjøre med squash? – Related Questions

Hva er sunt med squash?

Squash har lavt energi – og fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Squash er også en kilde til folat, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Skal squash i kjøleskap?

Oppbevaring. Squash skal ikke oppbevares i kjøleskap, og får kuldeskader under 10 °C. Den blir best når den oppbevares mellom 12-14 °C. Squashen tørker fort, og har kort holdbarhet.

Kan squash fryses rå?

Squashen er enkel å tilberede og ypperlig å fryse. Den gir stor avling, og kan gi deg sommerlige smaker utover hele vinteren hvis du fryser ned noen kilo.

Hvor lenge holder squash i kjøleskapet?

På kjøkkenet vårt oppfører de seg nokså likt, squash og aubergine. De holder seg fint i et par–tre uker, men er begge sårbare for uttørking, som kan føre til skadde cellevegger og råte- og muggangrep. De oksiderer også lett og bør derfor helst ligge i plast.

Hvor mange grader tåler squash?

Squash ha mye sol og minst 15 graders romtemp. Skal ikke såås eller plantes ut ute før det er minst 15 graders jordtemperatur ute. – Sommersquash gror relativt fort og kan i milde deler av landet såås direkte ut.

Kan man spise hele squashen?

Squashen er enkel å bruke. Den trenger lite tilbereding og kan omtrent brukes som den er! Til salat og garnityr kan den skjæres i skiver som en agurk, eller du kan skjære den i strimler ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller. Til gryteretter og supper kan den kuttes i biter.

Hvorfor bør gul squash varmebehandles?

Squash smaker ikke så mye, men tar gjerne opp smak hvis den kokes eller stekes sammen med noe annet. Fordi den er såpass nøytral på smak passer den med de aller fleste råvarer. Forsiktig kokt eller stekt squash (for mye varmebehandling gjør den vassen) er perfekt tilbehør til blant annet kjøtt og fisk.

Hvorfor skal man spise squash?

Vitaminer, mineraler og antioksidanter

Squash er ikke spesielt rik på noen vitaminer eller mineraler, men den er en kilde til kalium, folat og vitamin C. Med det menes at den inneholder så pass mye kalium, folat og vitamin C at vi kan anse den som en relevant næringskilde, men at innholdet ikke er kjempehøyt.

Hvordan forvelle squash?

Forvelling gjør du slikk: Kokk opp en stor kjele med masse vann. Del opp grønnsakene i porsjoner du vil bruke per middag (f.e. 500 g med store squash terninger). Ha grønnsaksporsjonene, en om gangen, i 2 minutter i det kokende vannet. Ta ut igjen og la dryppe fra seg i en sil i noen minutter.

Skal squash kokes?

Squash kan spises rå

Det er imidlertid ingenting i veien for å bruke den grønne squashen også rå, på samme måte som en agurk, for eksempel i salater, til ost eller som garnityr. Den gule squashen bør derimot varmebehandles før du spiser den.

Hvorfor forvelle før frysing?

De aller fleste grønnsakene må forvelles før frysing for å få et så godt resultat som mulig, både smaksmessig og næringsmessig. Den varmebehandlingen en forvellingsprosess gir har betydning både for næringsinnhold, farge, konsistens og aroma.

Skal blomsten på squash fjernes?

Når du ser små mini-squash begynne å vokse vil blomsten begynner å råtne (bli brun i fargen) bør du fjerne blomsten. Dersom du lar blomsten stå på og det kommer fuktig vær, kan du risikere at hele frukten råtner.

Hvordan ta frø fra squash?

Høst hele skjermen og heng/legg den til tørk på en måte som gjør at du kan samle opp frø som evt faller av. Når alt er tørt plukker du av frøene. Tomat, paprika, agurk, squash osv bør få bli godt modne på planten.

Når er squash ferdig?

Sommersquash smaker best om du høster dem når de er rundt 10–15 cm lange, men de er spiselige selv om de blir større. Jo mer du høster, jo mer frukt setter planten. Vintersquash er best om du høster den senere, når den har nådd full størrelse.

Hvordan tørke squash?

Tørk squashen

Skjær den i tynne skiver og del dem gjerne i enda mindre biter om ønskelig, og tørk på varmluft i ovnen på 40-50 grader, til knusktørre. Oppbevare så på tette glass mørkt i romtemperatur.

Leave a Comment