Hva kan man gjøre med kirsebær?

Kirsebær har en svært sur og syrlig smak og passer best til å bli konservert. Den kan likevel spises naturell sammen med yoghurt eller i fruktsalat. Ved foredling er surkirsebær egnet til å saft-, vin- og likørproduksjon. Frukten kan også brukes til kompott eller syltetøy.

Hvorfor koke syltetøy?

Syltetøy (kokt)

Du kan koke syltetøy med alle typer bær. Det er lett å få til, og ved koking får syltetøyet lengre holdbarhet.

Kan man fryse Kirsebærsyltetøy?

Mormors kirsebær syltetøy er veldig enkelt å lage. Kirsebær inneholder lite pektin, noe som i utgangspunkt gir et tynt syltetøy. Hvis du ønsker det tykkere kan du tilsette syltepulver, for å få syltetøyet tykkere. Jeg liker syltetøyet slik det er er, bruker å fryse det vi ikke spiser med en gang.

Hva kan man gjøre med kirsebær? – Related Questions

Hvor lenge kan syltetøy ligge i fryseren?

Syltetøyet holder stort sett 1-3 måneder, men kan holde både kortere og mye lengre, avhengig av tilbereding, oppbevaring og hva som har skjedd etter åpning. Derfor er det viktig å se, lukte og smake på syltetøyet underveis. Ser det fint ut, lukter godt og smaker som vanlig, er det trygt å spise.

Hvordan få rørt syltetøy stivt?

Hvordan få rørt syltetøy tykkere? Tilsett litt pektin. Pektin er et naturlig fortykningsmiddel som finnes i frukt. Det kan kjøpes som et pulver eller i flytende form, og kan legges til syltetøy, gelé og sirup for å hjelpe dem å tykne.

Kan man fryse ned syltetøy?

Glass som er laget for sylting skal også tåle fryseren. Bare pass på og ikke fylle helt opp med syltetøy. Syltetøyet vil nemlig utvide seg litt når det fryser. Husk at det ikke bare er frukt og bær som kan syltes.

Kan man fryse kokt syltetøy?

Husk å rense bærene før du setter i gang. Noen velger å fryse ned kokt syltetøy også, fordi det er der man har best plass, men ønsker du å oppbevare det i en kald kjeller eller i et kjøleskap, må du sterilisere glass som du skal ha syltetøyet i, før du starter med selve syltetøyet.

Kan man fryse syltetøy to ganger?

– Ikke frys ned matvarer mer enn to ganger

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver ved seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet. Hun sier at hovedregelen er at matvarer ikke bør fryses ned to ganger, fordi det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentlig.

Hva kan man ikke fryse?

Denne maten bør du helst ikke fryse:

Grønnsaker vi vanligvis spiser rå: Agurk, selleri, salat og tomater inneholder mye vann, det er det som holder dem friske og sprø til vanlig. Når vi fryser disse og tiner dem igjen, vil vannet for det meste bare bli skilt ut.

Er det farlig å spise frosne poteter?

Poteter. Poteter har et høyt vanninnhold, som krystalliserer seg når de blir oppbevart i fryseren. Når du velger å bruke dem, blir de myke og smaken er endret. Hvis du bestemmer deg for å fryse dem på tross av dette, er den beste tingen å gjøre å koke dem i en liten stund først.

Kan man spise egg som har vært fryst?

Det er helt uproblematisk å fryse egg, og de kan brukes til det aller meste, men det er et par ting du bør tenke på før du fryser dem ned. Les også hvordan du får romtempererte egg på en-to-tre. Knekk egget Egget kan sprekke om du fryser det helt, så det er ikke bare å slenge kartongen i fryseren, om du vil unngå søl.

Kan man piske krem av fløte som har vært frossen?

Dypfryst kremfløte blir kornete ved opptining. Ved oppvarming og pisking vil den jevne seg igjen. Likeledes når den blir pisket opp. Dypfryst kremfløte vil i de fleste filfeller kunne piskes til krem.

Kan man bli dårlig av gammel fløte?

Han får medhold av forbrukerøkonom i Nordea og Nettavisen-blogger, Elin Reitan. – Melkeprodukter som for eksempel yoghurt, fløte, og rømme holder seg lenge etter datostemplingen har gått ut. Gjerne godt over en måned, men unngå å spise den om den er infisert med mugg eller gjær, sier Reitan til Side2.

Kan man fryse ned brie ost?

Blåmuggoster (Selbu Norzola og Selbu Blå) og hvitmuggoster (Camembert og Brie) kan fryses. Ostene må være passe modne og spises så snart de er tint. Snøfrisk og kremostene blir kornete og mister en del av væsken ved opptining etter frysing. Derfor egner de seg best til bruk i sauser og andre varme retter.

Hvor lenge kan ost ligge i fryseren?

Sosialt
Melk, fløte, rømme 4 mnd
Smør, margarin 6-9 mnd
Iskrem 2-3 mnd
Fet ost, revet ost 3-4 mnd
Yoghurt Egner seg ikke til frysing (kun hvis den skal serveres frosset)

1 more row

Kan man fryse kylling på siste forbruksdag?

Bare pass på at meierivarene oppbevares i kjøleskap på temperatur mellom 2-4 grader. Mat som er merket «Siste forbruksdag» kan være kjøtt, fisk, pølser, kylling og diverse pålegg. Det er mat som kan bli helseskadelig for oss etter dato. Har du feks kylling i kjøleskapet som nærmer seg dato, så frys den ned!

Kan man fryse ned smør?

Smør holder i tre måneder

Har du for mye smør i kjøleskapet, vil også dette tåle nedfrysing. Pakk det bare godt inn før du legger det i fryseren. Det er likevel greit å være klar over at smør harskner hvis det lagres over lang tid, og det er derfor ikke anbefalt å ha smør i fryseren i mer enn tre måneder.

Kan man spise frossen mat som er gått ut på dato?

Det er helt unødvendig å kaste nedfryst mat som har bikket datostemplingen. Det er nemlig ingen bakterier som utvikler seg i frossen tilstand. – Det er mange som er veldig opptatt av i datostemplingen på frysevarer, men datoen er bare en indikator på hvor lenge produsenten garanterer for kvaliteten på maten.

Hvorfor kan man ikke sette varm mat i kjøleskapet?

Plasserer du varm mat i kjøleskapet, vil temperaturen stige og kondens vil gi gode vekstmuligheter for bakterier. Nylig varmebehandlet mat som skal oppbevares eller spises kaldt, bør derfor dampes av før den settes inn i kjøleskapet.

Hvilken mat går aldri ut på dato?

For på matvarer som honning, ris, sukker, salt og tørkede bønner, kan du nærmest bare glemme ”best før”-datoen.

Leave a Comment