Hva kan man bruke istedenfor kjørvel?

Kjørvel tilhører persillefamilien, og i de fleste retter kan du erstatte persillen med kjørvel for å få en litt kraftigere og annerledes smak. Bladene til kjørvelen likner også på persille, men både bladene og stilkene har små hår.

Hva kan man bruke istedenfor basilikum?

Oregano forbindes – i likhet med basilikum – med det italienske kjøkken. Oregano er blant annet en fast følgesvenn på italiensk pizza. Smaken er søtaktig og mild. Urten bør også tilsettes på slutten av koketiden for ikke å ødelegge smaken.

Hva kan man bruke dill til?

Bruk dill som garnityr, eller til stuing, gravlaks, dressinger, hvit saus, supper, potetretter og salater. Dill er også kjempegodt til sjømat, så klart! Smaken er karakteristisk og litt kraftig, og kan minne om anis og persille.

Hva kan man bruke istedenfor kjørvel? – Related Questions

Kan persille tørkes?

Krydder som rosmarin, oregano, timian, mynte og estragon passer perfekt til å tørke. Dill og persille blir best når jeg hakker det ned og fryser. De mister nemlig masse farge (og smak) når man tørker dem.

Kan man fryse ned kruspersille?

Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania. Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende.

Hvordan bruke fersk dill?

Dill passer ypperlig til fisk og skalldyr, og kan finhakkes til dressinger, marinader og sauser. Dill har sin selvfølgelige plass sammen med gravlaks, dillsaus, reker, krepseanretninger, potetretter og salater. Tilbereding: Skyll bunten godt.

Kan man fryse ned dill?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser!

Hvordan ta vare på dill?

Urter ikke bare til pynt

De færreste trenger direkte sollys. Unngå også at de står for nær varmekilder som for eksempel komfyren. Noen urter, som for eksempel dill, kruspersille og gressløk, bør faktisk stå i kjøleskapet.

Hvordan oppbevare dill?

– Gressløk, dill og persille kan holde svært lenge i de varmeste sonene i kjøleskapet. Ofte kommer de i små potter, som er praktiske å sette i kjøleskapsdøra. Vann urten godt før du setter den inn, så trenger du ikke tenke mer på vanningen, sier salgssjef Robert Terøy i Elkjøp.

Kan man bruke blomstene på dill?

Hele dillen er derfor brukbar – både frø, blomst og blader egner seg som krydder, både i tørr og frisk tilstand.

Når skal man høste oregano?

Høsting av oregano

Oregano kan høstes hele sommeren og inn på høsten, og som flerårig plante kan den overvintre. Du bør helst la den være i fred over vinteren, slik at den får beste mulige forutsetninger for å takle de iskalde nettene.

Hvordan ta vare på oregano?

Oregano er glad i sol, og kan fint stå rett i sola. Den vokser vilt i tørre sørskråninger, men i hagen vil de helst ikke stå helt tørre i lang tid. De ville plantene er bedre tilpasset tørke. Det er viktig at jorda eller potta er godt drenert, da den råtner lett om den står fuktig over lang tid.

Er oregano sunt?

Oregano topper med et nivå på 139 mmol antioksidanter per 100 gram tørket vare – og alt over 75 mmol regnes som svært høyt. Et gram tørket oregano inneholder faktisk like mye antioksidanter som en gjennomsnittsperson får i seg via frukt hver dag.

Hvorfor dør koriander?

Urtene trenger nok lys, men minst mulig direkte sol og varme. Hvis den tørker ut flere ganger, dør den raskere. Vurder derfor en annen plassering enn vinduskarmen, også med tanke på lufting og trekk. De fleste urter trives godt på kjøkkenbenken under lysrør, i middels temperatur.

Kan man spise blomster på oregano?

Oregano, timian, basilikum, rosmarin, mynte (alle variantene), gressløk, sitronmelisse, lavendel, salvie, dill, koreander og alle andre krydderurter har spiselige blomster! De smaker som urten, og er spesielt lekre i salater eller som garnityr.

Kan man spise natt og dag?

På de fleste blomster er det bare kronbladene som er spiselige. Unntakene er fioler, natt og dag og stemorsblomst, der blomsterhodet bidrar med smak.

Kan man spise alle roser?

Alle roser er spiselige, både de ville og de du dyrker i hagen. Plukk roseblader om morgenen når de er friske etter en kjølig natt. Roser blir ofte angrepet av bladlus, men fortvil ikke.

Er fiol spiselig?

Alle fioler i Norge kan spises, blant disse finner vi skogfiol og stemorsblomster. Blomstene kan brukes i salat, fruktsalat og på ost, eller til pynt på kaker. Fioler kan kandiseres ved å dyppes i melk og strøs med sukker før de får tørke. Les om kandisering av stemorsblomster på moseplassen.

Hva smaker fiol?

Regnbuen ga fra seg litt fiolettfarge til blomsten Fiol

Odorata betyr «velduftende». Planten dufter og smaker anis og lakris.

Leave a Comment