Hva kan jeg skrive på et julekort?

Måtte julen glitre med øyeblikk av kjærlighet, latter og glede – og måtte året foran oss bli fullt av oppfylte ønsker og fantastiske øyeblikk. Med de beste ønsker om en god jul og et riktigt godt nytt år!. Måtte de gode stundene i dag bli de gylne minnene i morgen. De beste ønsker om en fantastisk juletid.

Kan man si god jul?

Fra gammelt av har det blitt skapt en språklig tradisjon om at man før julaften sier «god jul», men at man etter julaften skal si «gledelig jul». Dette er tull slår nå flere språkforskere fast. Professor i nordisk språkvitenskap, Finn-Erik Vinje, sier til Dagbladet at han mener dette kun er språksnobberi.

Hva kan jeg skrive på et julekort? – Related Questions

Når sier man gledlig jul?

Det første juletreet ble omtalt i Norge for nesten 200 år siden, tre prosent av oss spiste lutefisk på julaften, og etter klokken 17 på julaften heter det «gledelig jul».

Hva er god jul på brasiliansk?

God jul på mange språk
Afrikaans Geseende Kerfees en ‘n gelukkige nuwe jaar
Armenia Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
Bengal Shuvo Baro Din – Shuvo Nabo Barsho
Brazil Boas Festas e Feliz Ano Novo
Bulgaria Vasel Koleda; Tchesti nova godina!

Hvordan si god jul på svensk?

Si God jul på 20 forskjellige språk!
  1. Norsk: God jul.
  2. Svensk: God jul.
  3. Dansk: Glædelig jul.
  4. Islandsk: Gleðileg Jól.
  5. Finsk: Hyvää Joulua.
  6. Italiensk: Buone feste natalizie.
  7. Gresk: Kala christouyenna.
  8. Russisk: Pozdervlyayu s prazdnikom rozhdestva is novim godom.

Hvordan sier man god jul på svensk?

Oversettelse av »God jul og godt nytt år«
Hilsen
Svensk God jul och gott nytt år
Norsk God jul og godt nytt år
Finsk Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
Tysk Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr!

Er det noen som ikke feirer jul?

Julen er overalt i desember, i musikken, gatebelysning og blant stressede voksne på jakt etter gaver, trær og mat. Men i noen land er høytiden forbudt. I Nord-Korea, Saudi-Arabia, Somalia, Tajikistan og Brunei er det på ulike måter ulovlig å feire den kristne julehøytiden.

Hva betyr ordet jol?

Jul, eldre nynorsk også jol, er opprinnelig navnet på den germanske, det vil si den hedenske midtvintersfesten. Betegnelsen var i utgangspunktet felles for alle germansktalende folk.

Er jul kristen?

En kristen høytid

Julen er den yngste av kirkens store fester. Den ble til på 300-tallet i Roma der de kristne begynte å feire Jesu fødselsdag (se juleevangeliet) den 25. desember de første tiårene etter at kristendommen ble innført som religion i Romerriket.

Hvem feirer ikke jul i Norge?

Fødselsdager ble vanligvis ikke feiret av jøder, selv om Moseloven ikke hadde noe eksplisitt forbud. Fortsatt er der grupper, blant annet Jehovas vitner, som ikke feirer jul eller andre bursdager fordi man assosierer slikt med hedenskap.

Hvorfor har vi rød farge i julen?

Rødt er kjærlighetens farge, og er vel den assosiasjonen som gjorde at Santa Claus i England og USA fra tidlig på 1900-tallet ble avbildet nettopp med en rød drakt. Julen er ment å være kjærlighetens høytid fremfor noen. Og da er rødt perfekt!

Når ble Jesus født på året?

Den tradisjonelle oppfatningen har vært at Jesus fra Nasaret, den viktigste skikkelsen i Det nye testamentet i Bibelen og grunnleggeren av kristendommen, ble født i «år null», et punkt mellom 1 f.Kr. og 1 e.Kr.

Finnes Jesus?

– Det er vanskelig å finne konkret evidens for at Jesus har levd. Det henger sammen med at det meste vi vet om ham, kommer fra religiøse tekster. Men de tekstene kan like godt være mytiske konstruksjoner, forteller Bruun.

Hvorfor feirer vi jul 24 desember?

Når kristne feirer jul i slutten av desember måned, skyldes det ifølge tradisjonen at Jesus ble født natten mellom 24. og 25. desember. Feiringen av Jesu fødsel henger mer sammen med de førkristne tradisjonene, for det står ingenting i Bibelen om at Jesus ble født i desember måned.

Hva skjedde i år 0?

År 0 er et anakronistisk begrep som i nyere tid gjerne brukes om starten på en tidsregning, men som ikke ble anvendt den gang de gjeldende tidsregninger ble innført, idet tallet 0 ennå ikke var i alminnelig bruk, selv om man kjente til idéen på 560-tallet da årsregning etter Kristi fødsel le innført.

I hvilken by ble Jesus født?

Han var frå byen Nasaret i Galilea, men vart ifølgje tradisjonen fødd i Betlehem. Dei viktigaste kjeldene til Jesu liv er evangelia, forteljingane om Jesus i Bibelen.

Leave a Comment